Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων
& Διατροφής του Ανθρώπου

Πέτρος A. Ταραντίλης

Σύντομο Βιογραφικό

Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο Ενόργανη Χημική Ανάλυση Φυσικών Προϊόντων.

Πεδία ερευνητικού ενδιαφέροντος:
• Ανάλυση φυσικών φυτικών προϊόντων, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, τροφίμων και μικροοργανισμών με χρωματογραφικές μεθόδους (GC-MS/MS, LC-UV/Vis-MS/MS), ταυτοποίηση των συστατικών τους με φασματοσκοπικές μεθόδους (UV-Vis, FT-IR, FT-Raman, NMR) και μελέτη της βιo-δραστικότητάς τους.
• Ανάπτυξη μεθόδων προσδιορισμού της ποιότητας, νοθείας και αυθεντικότητας προϊόντων.

Δημοσιεύσεις ερευνητικών αποτελεσμάτων και διεθνής αναγνώριση (Scopus 2024.06.01)
• Σύνολο δημοσιευμάτων: 182, τα έτη 2020-2024: 49,
Άρθρα (Article): 155, Άρθρα Ανασκόπησης (Review): 13, Ερευνητικά Άρθρα Συνεδρίων (Conference Paper): 10, Άρθρα Editorial: 2, Erratum 1.
• Ετεροαναφορές του δημοσιευμένου έργου (Exclude self-citations of all authors): 8340, τα έτη 2020-2024: 3327.
• h-index: 52.

Μαθήματα

Φυσικά Προϊόντα: Χημεία και Βιοδραστικότητα

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Αντικείμενο του μαθήματος Φυσικά Προϊόντα:

Τοξικολογία Περιβάλλοντος και Τροφίμων

Εβδομ. Ώρες: 3
Διδακτ. Μονάδες: 3
Μεταξύ των σκοπών του μαθήματος είναι, οι φοιτητές που θα το παρακολουθήσουν επιτυχώς, να […]

Ενόργανη Χημική Ανάλυση

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Αντικείμενο του μαθήματος Ενόργανη Ανάλυση είναι η εξοικείωση των φοιτητών σε θεωρητικό και πρακτικό […]

Οργανική Χημεία

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ αποτελεί το βασικό μάθημα υποδομής για την κατανόηση της δομής και […]

Ερευνητικά Προγράμματα

Αξιοποίηση αιθέριων ελαίων αρωματικών φυτών για την παρασκευή εντομοπροστατευτικών σε καλλιέργειες κηπευτικών (ΑιΘΕΝτοΟΛ)

 έως 
Προϋπολογισμός: 
Κωδ. Έργου: Τ2ΕΔΚ-03105, «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2020-2023

Δημοσιεύσεις - Συνέδρια

Botanical origin discrimination of Greek honeys: Physicochemical parameters vs Raman spectroscopy

SPME-GC-MS and FTIR-ATR spectroscopic study as a tool for unifloral common greek honeys’ botanical origin identification

Determination of saffron (Crocus sativus L.) components in crude plant extract using high-performance liquid chromatography-UV-visible photodiode-array detection-mass spectrometry

Πέτρος A. Ταραντίλης
ptara@aua.gr
210 529 4262
6604097196
6604097196

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου - ΕΤΔΑ (Μετονομασθέν Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΠΔ 80/27/5/13, ΦΕΚ Α119 28/5/13) προσφέρει στους φοιτητές του το επιστημονικό υπόβαθρο για την ορθολογική αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων που σχετίζονται με τον τομέα των τροφίμων.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram