Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο Ενόργανη Χημική Ανάλυση Φυσικών Προϊόντων.
Πεδία ερευνητικού ενδιαφέροντος:
• Ανάλυση φυσικών φυτικών προϊόντων, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, τροφίμων και μικροοργανισμών με χρωματογραφικές μεθόδους (GC-MS/MS, LC-UV/Vis-MS/MS), ταυτοποίηση των συστατικών τους με φασματοσκοπικές μεθόδους (UV-Vis, FT-IR, FT-Raman, NMR) και μελέτη της βιo-δραστικότητάς τους.
• Ανάπτυξη μεθόδων προσδιορισμού της ποιότητας, νοθείας και αυθεντικότητας προϊόντων.
Δημοσιεύσεις ερευνητικών αποτελεσμάτων και διεθνής αναγνώριση (Scopus 2024.06.01)
• Σύνολο δημοσιευμάτων: 182, τα έτη 2020-2024: 49,
Άρθρα (Article): 155, Άρθρα Ανασκόπησης (Review): 13, Ερευνητικά Άρθρα Συνεδρίων (Conference Paper): 10, Άρθρα Editorial: 2, Erratum 1.
• Ετεροαναφορές του δημοσιευμένου έργου (Exclude self-citations of all authors): 8340, τα έτη 2020-2024: 3327.
• h-index: 52.
Journal of the Science of Food and Agriculture, 101(8), 2021 (doi 10.1002/jsfa.10961)
Applied Sciences (Switzerland), 11 (7), art. no. 3159, 2021 (DOI: 10.3390/app11073159)
Journal of Chromatography A, 699 (1-2), 1995 (DOI: 10.1016/0021-9673(95)00044-N)