ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών
Επιχειρήσεων & Συστημάτων
Εφοδιασμού

Οδηγός Σπουδών

Οδηγός Σπουδών

Ακαδημαϊκοί Σύμβουλοι Σπουδών

Ο Ακαδημαϊκός Σύμβουλος Σπουδών (ΑΣΣ) είναι ένα μέλος του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Τμήματος, ο οποίος ως κύριο καθήκον του έχει να υποστηρίζει και να καθοδηγεί τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, που απευθύνονται σε αυτόν, με σκοπό την αποτελεσματική οργάνωση και επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Στον παρακάτω πίνακα ορίζεται ο Ακαδημαϊκός Σύμβουλος Σπουδών για κάθε φοιτητή/τρια.

Μετεγγραφές

Σύμφωνα με την με  Αριθμ. 87763/Ζ1 Τροποποίηση της υπ’ αρ. 77275/Ζ1/19-06-2020 υπουργικής απόφασης με θέμα: «Αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, ακαδημαϊκού έτους 2020-2021» (Β΄ 2549)  το Τμήμα Διοίκησης  Γεωργικών  Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν μπορεί να δεχθεί φοιτητές  και φοιτήτριες  με μετεγγραφή καθώς  το Τμήμα δεν αντιστοιχίζεται με άλλο Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην  Ελλάδα.

e-Class

Open eClass – Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Η πλατφόρμα Open eClass αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων. Ακολουθεί τη φιλοσοφία του λογισμικού ανοικτού κώδικα και υποστηρίζει την υπηρεσία Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις. Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται με τη χρήση ενός απλού φυλλομετρητή (web browser) χωρίς την απαίτηση εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων.

Σύνδεση στο eClass

Οδηγίες Εγγραφής στο e-Class

Οι φοιτητές επισκέπτονται και συνδέονται στο eClass

Χρησιμοποιουν τους κωδικούς τους στο πεδίο “Σύνδεση χρήστη” και κάνουν Είσοδο. (Οι πρωτοετείς φοιτητές πρέπει προηγουμένως να ακολουθήσουν τη διαδικασία εγγραφής στο eclass).

Επιλέγουν “Kατάλογος μαθημάτων “και διαλέγουν το μάθημα που επιθυμούν (επιλογή στο κουτάκι αριστερά απο το μάθημα).

Στη συνέχεια, επιλέγουν “Χαρτοφυλάκιο χρήστη” και διαλέγουν το μάθημα.

Επιλέγουν “Ομάδες χρηστών” και γράφονται στο μάθημα της επιλογής τους πατώντας ΕΓΓΡΑΦΗ.

Σε περίπτωση λανθασμένης επιλογής μπορούν να διαγραφούν από μια ομάδα χρηστών και να εγγραφούν σε μια άλλη.

Erasmus

Γενικά

Η δράση κινητικότητας μέσω του προγράμματος Erasmus+ για την ανώτατη/τριτοβάθμια εκπαίδευση στηρίζει την κινητικότητα με φυσική παρουσία αλλά και τη μικτή κινητικότητα των φοιτητριών/φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε οποιονδήποτε κλάδο και κύκλο σπουδών (σύντομου κύκλου, επίπεδο προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού). Οι φοιτήτριες/φοιτητές μπορούν να πραγματοποιήσουν μέρος των σπουδών τους στο εξωτερικό σε συνεργαζόμενο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΓΠΑ (http://www.european.aua.gr/) είναι υπεύθυνο για την κινητικότητα μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων διοργανώνει διαδικτυακή ενημέρωση μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ και ανακοινώνει τις ημερομηνίες στη σελίδα του.

Τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια όλων των Τμημάτων του ΓΠΑ ανακοινώνονται στο σύνδεσμο: ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.  Αναζητήστε την καρτέλα του Τμήματος ΔΙΓΕΣΕ όπου θα βρείτε πληροφορίες για τις Διμερείς Συμφωνίες Erasmus+.

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της I.A.E.S.T.E. (INTERNATIONAL ASSOCIATION FOR THE EXCHANGE OF STUDENTS FOR TECHNICAL EXPERIENCE) στο εξωτερικό μπορείτε να αναζητήσετε μέσω του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΓΠΑ  IAESTE.

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ)

Tα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, σύμφωνα με τη Νομοθεσία έχουν την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την οργάνωση των μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα και χορηγούν Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης (ΜΔΕ). Τα Πανεπιστήμια έχουν επιπλέον την αρμοδιότητα να χορηγούν Διδακτορικά Διπλώματα (ΔΔ).

Το Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού (ΔΙΓΕΣΕ), θα προσφέρει από το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διοίκηση Τεχνο-οικονομικών Συστημάτων» («Techno-economic Systems Management»). Επίσης μελλοντικά θα προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Τμηματικά, Διατμηματικά, Διιδρυματικά, Διακρατικά) καλύπτοντας ποικίλα επιστημονικά πεδία της Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και των Συστημάτων Εφοδιασμού, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους αποφοίτους του, καθώς και στους αποφοίτους άλλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, να προαγάγουν την επιστήμη και να διεκδικήσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας.

Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών είτε χρηματοδοτούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό είτε έχουν ως κύρια πηγή χρηματοδότησης την καταβολή διδάκτρων. Το τμ’ημα ΔΙΓΕΣΕ, προκειμένου να εξασφαλίσει την καλή λειτουργία και τη βιωσιμότητα των ΠΜΣ αναζητά και άλλες πηγές χρηματοδότησης, όπως δωρεές, χορηγίες, ερευνητικά προγράμματα. Επίσης προωθεί την εφαρμογή συστήματος υποτροφιών με οικονομικο-κοινωνικά κριτήρια, καθώς και με κριτήριο την απόδοση των φοιτητών.

Διδακτορικές Διατριβές

Το τμήμα ΔΙΓΕΣΕ ενθαρρύνει την καινοτομία και την έρευνα και προσφέρει στους πτυχιούχους τη δυνατότητα εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής. Οι υποψήφιοι διδάκτορες υποβάλλουν αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος όπου ενδιαφέρονται να εκπονήσουν τη διδακτορική διατριβή τους.

Το τμήμα ΔΙΓΕΣΕ έχει συνάψει Ειδικά Πρωτόκολλα Συνεργασίας με ομοταγή ιδρύματα της αλλοδαπής για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών με συνεπίβλεψη καθηγητών που αποτελούν μέλη διεθνών δικτύων Πανεπιστημίων.

Μεταδιδακτορική Έρευνα

Το τμήμα ΔΙΓΕΣΕ µπορεί να συνεργάζεται µε επιστήµονες που διεξάγουν µεταδιδακτορική έρευνα σε τοµείς που εµπίπτουν στα ερευνητικά πεδία που προάγει. Η συνεργασία αναφέρεται ιδίως στην εποπτεία ή συµβουλευτική υποστήριξη της µεταδιδακτορικής έρευνας από µέλος ή µέλη ∆ΕΠ, στην παροχή πρόσβασης σε επιστηµονικό υλικό ή εξοπλισµό ή στην ανάθεση εκ µέρους του τμ’ηματος συγκεκριµένου ερευνητικού έργου µε ή χωρίς αµοιβή.

ΔΠΜΣ «Τεχνο-οικονομικά Συστήματα Διοίκησης»

Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Τεχνο-οικονομικά Συστήματα Διοίκησης» («Techno-economic Systems Management»).

Το ΔΠΜΣ με τίτλο «Τεχνο-οικονομικά Συστήματα Διοίκησης» έχει ως αντικείμενο την εκπαίδευση επιστημόνων σε σύγχρονους τομείς και επιστημονικά πεδία της διοίκησης των επιχειρήσεων και των οργανισμών. Ειδικότερα, σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία κουλτούρας και η ανάπτυξη των απαιτούμενων δεξιοτήτων, ώστε οι απόφοιτοί του να αποτελέσουν την επόμενη γενιά ηγετικών στελεχών στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο θα προσφέρεται ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών, οικονομικών και διοικητικών γνώσεων με κύριο στόχο την ανάπτυξη στρατηγικής σκέψης και δεξιοτήτων κριτικού πνεύματος, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια νέα γενιά στελεχών, ικανών να αναλύουν τις εταιρικές προκλήσεις και ευκαιρίες και συγχρόνως να διαμορφώνουν και να υλοποιούν καινοτόμες και αποτελεσματικές επιχειρηματικές πολιτικές και στρατηγικές, ώστε να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις απαιτήσεις του σύγχρονου και συνεχώς μεταβαλλόμενου επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

Συγχρόνως, επιδιώκεται η στενότερη συνεργασία και η διεθνής προβολή των συνεργαζόμενων Τμημάτων, καθώς και η διασύνδεσή τους με επιχειρήσεις και οργανισμούς σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Ειδικότερα, το ΔΠΜΣ στοχεύει στην προετοιμασία των φοιτητριών/φοιτητών για την υψηλού επιπέδου στελέχωση του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, διεθνών οργανισμών και γενικότερα στην κατάρτιση ειδικευμένων επιστημόνων ικανών να συμβάλλουν στην πολύπλευρη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Επίσης, το επίπεδο των παρεχόμενων γνώσεων δίνει τη δυνατότητα για συνέχιση των σπουδών σε διδακτορικό επίπεδο. Το ΔΠΜΣ θα υλοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα, ενώ η αγγλική γλώσσα μπορεί να χρησιμοποιείται από προσκεκλημένους εισηγητές. Η συγγραφή της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας (ΜΔΕ) γίνεται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα, μετά από απόφαση της Ειδικής Διιδρυματικής Επιτροπής (ΕΔΕ).

Το ΔΠΜΣ οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στα «Τεχνο-οικονομικά Συστήματα Διοίκησης» («MSc in Techno-economic Systems Management») μετά την πλήρη και επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών με βάση το πρόγραμμα σπουδών.

Οι τίτλοι απονέμονται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (τΔΕΟ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και με αναφορά του ονόματος του Τμήματος Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού (τΔΙΓΕΣΕ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) στους χορηγούμενους τίτλους σπουδών.

Απόφοιτοι

Προοπτικές απασχόλησης

Οι απόφοιτοι επιστήμονες θα μπορούν να απασχοληθούν σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με τη διοίκηση επιχειρήσεων με έμφαση στις γεωργικές επιχειρήσεις και τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων, των κάτωθι επαγγελματικών προοπτικών:

  • Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα.
  • Οργάνωση και διοίκηση μεταποιητικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων τροφίμων.
  • Διαχείριση αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
  • Οργάνωση και διοίκηση συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και ενώσεων συνεταιρισμών.
  • Οργάνωση και διοίκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας όπως αποθηκών, δικτύων διανομής, διακίνησης παραγγελιών, προμηθειών και προϊόντων.
  • Εκπόνηση μελετών προγραμματισμού για ζητήματα τυποποίησης προϊόντων, διασφάλισης ποιότητας, διαχείρισης αποθεμάτων, και προστασίας του περιβάλλοντος.
  • Ανάπτυξη και υλοποίηση μηχανισμών και διαδικασιών παρακολούθησης και ελέγχου ροής υλικών και προϊόντων και γενικότερα βελτιστοποίησης της εφοδιαστικής αλυσίδας.
  • Διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων προγραμματισμού, παρακολούθησης και ελέγχου δραστηριοτήτων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σύλλογος Αποφοίτων

Σκοποί του υπό ίδρυση Συλλόγου είναι η διατήρηση, καλλιέργεια και σύσφιξη των σχέσεων των αποφοίτων μεταξύ τους και με το Γ.Π.Α.

Απασχόληση

26
Πα
Προκήρυξη μιας (1) θέσης Δ.Ε.Π. βαθμίδας Επίκουρου Καθηγητή
Ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες για την Προκήρυξη μιας (1) θέσης Δ.Ε.Π. βαθμίδας […]
Παρασκευή 26 Απριλίου
04
Δε
Δήλωση Συμμετοχής στην Ημέρα Καριέρας Παρασκευή 15-03-24
Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την Τετάρτη 06-03-24, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα: https://forms.gle/jH9YUdrBMpCurJ7L7
Δευτέρα 04 Μαρτίου
12
Δε
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ […]
Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου
30
Τρ
Coca-Cola 3E - Supply Chain Ευκαιρίες Καριέρας
Aνοιχτές θέσεις για Χειριστές Παραγωγής, Χειριστές Περονοφόρου, Εργαζόμενους Αποθήκης, Ελεγκτές Ποιότητες  στο εργοστάσιό μας […]
Τρίτη 30 Ιανουαρίου

Σύνδεσμοι

Παρακάτω παρατίθενται επιλεκτικά κάποιοι από τους οργανισμούς που σχετίζονται με τα Logistics, μία σύντομη περιγραφή τους, καθώς και οι αντίστοιχες διευθύνσεις που μπορεί να επισκεφθεί κανείς για να ενημερωθεί περαιτέρω.

HΙLME (HELLENIC INSTITUTE OF LOGISTICS MANAGEMENT) – http://www.ilme.gr/en/

HILME is a non-profitable organization aiming at the increase of logistics management effectiveness in Trade and Industry, as well as, in the Public and Private sector through the reinforcement of a coordinated approach to the distribution materials, the quality management and the after-sales customer service.

APICS – The Association of Operations Management – http://www.apics.org/default.htm

APICS is a global leader in professional certifications, educational programs, and publications for manufacturing and service industry professionals. Founded in 1957, the society supports 60,000 members in 20,000 manufacturing and service industries across the entire supply chain.

ASTL – http://www.astl.org/
The Society offers the United States oldest and most prestigious Certified in Transportation and Logistics certification program that allows inpiduals/companies to obtain comprehensive technical education in the fields of: General Management, Transportation Economics, Logistics Systems, Public Policy and Legal Issues, and International Transport and Logistics.

Chartered Institute of Purchasing & Supply, The – http://www.cips.org/

CIPS is an international organisation, based in the UK, serving the purchasing and supply profession. Dedicated to promoting best practice, CIPS provides a wide range of services for the benefit of members and the wider business community.

Council of Supply Chain Management Professionals – http://www.cscmp.org/

CSCMP is the preeminent association for individuals involved in logistics and supply chain management. CSCMP provides educational, career development, and networking opportunities to its over 10,000 members and to the entire profession.

EEL -Greek Society of Logistics – http://www.eel.gr/
The official web site of SOLE District Greece. Information about news and events held by the Athena and the Thessaloniki chapters.

Institute for Supply Management – http://www.ism.ws/

The largest supply management association in the world, as well as, one of the most respected. ISM’s mission is to lead the supply management profession through its standards of excellence, research, promotional activities, and education. ISM is a not-for-profit association that provides opportunities for the promotion of the profession and the expansion of professional skills and knowledge.

International Purchasing and Supply Education and Research Association – http://www.ipsera.com/index.asp?lg=

IPSERA is a multi-disciplinary network of academics and practitioners dedicated to the development of knowledge concerning Purchasing and Supply Management. Membership of IPSERA offers practitioners contact with a global network of experts on a range of issues relating to Purchasing and Supply Chain concepts.

International Warehouse Logistics Association – http://www.iwla.com/

IWLA is the unified voice of the global logistics outsourcing industry, representing third party warehousing, transportation and logistics service providers. Our 500 member companies provide the most timely and cost-effective global logistics solutions for their customers and are committed to protecting the free flow of products across international borders.

SOLE – The International Society of Logistics – http://www.sole.org/
SOLE is a non-profit international professional society composed of individuals organized to enhance the art and science of logistics technology, education and management.

Supply-Chain Council – http://www.supply-chain.org/public/home.asp

The Supply-Chain Council’s membership is primarily practitioners representing a broad cross section of industries, including manufacturers, services, distributors, and retailers. Non-members are welcome to browse the public section information including the Supply-Chain Operations Reference-model (SCOR) Overview materials, IT vendors, consultants, and researchers that support SCOR, calendar of upcoming events, links to other related organizations, and general information on the association.

Warehousing Education & Research Council – http://www.werc.org/

WERC is the professional association for those in warehousing and distribution. WERC is a not-for-profit organization with over 4,000 individual members.

Πρακτική Άσκηση

Γενικές Πληροφορίες

Η πρακτική άσκηση αποσκοπεί στην ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με τα προβλήματα της γεωργίας των διαφόρων περιοχών της χώρας. Πραγματοποιείται στα εργαστήρια του Ιδρύματος, σε εργαστήρια κρατικών ιδρυμάτων, σε υπηρεσίες και ιδρύματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ή άλλων Υπουργείων με συναφές αντικείμενο. Πραγματοποιείται επίσης, σε γεωργικούς συνεταιρισμούς ή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργαστήρια που κατά την κρίση του Ιδρύματος έχουν τη δυνατότητα παροχής συστηματικής εμπειρίας και γνώσης.

Η πρακτική άσκηση είναι τετράμηνη και πραγματοποιείται από τους φοιτητές 3ου και 4ου έτους  (6ου και 8ου εξαμήνου), 10 εξαμήνου και επί πτυχίω, οι οποίοι πραγματοποιούν κάθε χρόνο δίμηνη πρακτική άσκηση (σε δύο διαδοχικά έτη) ή συνεχόμενη. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές 3ου και 4ου έτους  (6ου και 8ου εξαμήνου),  μπορούν να πραγματοποιούν την πρακτική μετά την λήξη της εξεταστικής του εαρινού εξαμήνου και μέχρι 30 Σεπτεμβρίου . Μέρος της πρακτικής άσκησης, μέχρι δύο (2) μήνες μπορεί να πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του 10ου εξαμήνου σπουδών. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται από τη Γενική Συνέλευση του οικείου Τμήματος με βάση συγκεκριμένα αιτήματα των φοιτητών και κριτήρια, τα οποία θα καθορίζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Οι φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει το 10ο εξάμηνο αλλά δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο της πρακτικής εξάσκησης, μπορούν να την πραγματοποιήσουν καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

Το πρώτο δίμηνο της πρακτικής άσκησης αφιερώνεται στην απόκτηση εμπειρίας στην γεωργική πράξη και πραγματοποιείται εκτός Ιδρύματος. Το δεύτερο δίμηνο της πρακτικής άσκησης μπορεί να γίνεται σε εργαστήρια και φροντιστήρια του Ιδρύματος εφόσον διασφαλίζονται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για παροχή εμπειρίας και γνώσης. Η διαδικασία της πρακτικής άσκησης των φοιτητών γίνεται με ευθύνη του Τμήματος, το οποίο καθορίζει τους τόπους πρακτικής άσκησης και την κατανομή των φοιτητών σ’ αυτούς, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Κάθε φοιτητής στο τέλος κάθε διμήνου πρακτικής εξάσκησης είναι υποχρεωμένος να υποβάλει στη Γραμματεία του Τμήματος τα ακόλουθα:

  • Βεβαίωση πρακτικής άσκησης
  • Ημερολόγιο εργασιών θεωρημένο από τον διευθυντή του φορέα πραγματοποίησης της πρακτικής του άσκησης
  • Έκθεση σχετική με την εμπειρία και γνώση που απέκτησε κατά το δίμηνο.

Το Ημερολόγιο εργασιών και η Έκθεση αξιολογούνται από τον επιβλέποντα επιστημονικό σύμβουλο. Η αξιολόγηση αυτή αναφέρεται στο αναλυτικό πιστοποιητικό σπουδών.

Περισσότερες πληροφορίες:  Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας: e-mail: foitmerimna@aua.gr   Τηλ.210 5294929, 210 5294916

Φορείς Πρακτικής Άσκησης

Εγκεκριμένοι Φορείς Π.Α ΔΙΓΕΣΕ

Πρακτική Εξάσκηση μέσω Ε.Σ.Π.Α.

Στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο: «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών», οι φοιτητές του Ιδρύματος έχουν τη δυνατότητα να εκπονήσουν την Πρακτική τους άσκηση, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», αποκλειστικά και μόνο σε φορείς του ιδιωτικού τομέα. Ανά περιόδους, το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΕΣΠΑ εκδίδει ανακοινώσεις για τις προσφερόμενες θέσεις ανά Τμήμα Σπουδών και εξάμηνο, τις προθεσμίες και τον τρόπο υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους φοιτητές καθώς και για τα κριτήρια επιλογής των φοιτητών. Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα: http://praktiki-espa.aua.gr/

Προσοχή, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την Πρακτική Άσκηση μέσω ΕΣΠΑ είναι ανεξάρτητη  και δεν συσχετίζεται με τις αντίστοιχες διαδικασίες που ακολουθούνται από τις Γραμματείες των Τμημάτων για την εκτός ΕΣΠΑ Πρακτική Άσκηση.

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΕΣΠΑ του ΓΠΑ βρίσκεται στο Υπόγειο του Κεντρικού Κτιρίου (Κτιρίου Διοίκησης), δίπλα από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας.

Τηλ. επικοινωνίας: 210 529 48 25 E-mail: praktiki-espa@aua.gr  Ιστοσελίδα: http://praktiki-espa.aua.gr 

Facebook: https://www.facebook.com/PraktikiEspaAua

Ιδρυματικός Υπεύθυνος για την Πρακτική Εξάσκηση μέσω ΕΣΠΑ είναι ο Ανάπλ. Καθηγητής του Εργαστηρίου Δενδροκομίας του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του ΓΠΑ κ. Παπαδάκης Ιωάννης (papadakis@aua.gr).

Περισσότερα..

Πρακτική άσκηση μέσω ERASMUS & Ι.A.E.S.T.E.

Οι φοιτητές που θα ασκηθούν στο εξωτερικό μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS, θα συνεννοηθούν με το αρμόδιο Γραφείο που ασχολείται με τα θέματα αυτά, καθώς και με τον υπεύθυνο του Τμήματός τους.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.european.aua.gr και στο e-mail: european_pr@aua.gr, τηλ. 210 5294819 κα Θάνεια Αναστοπούλου.

Οι φοιτητές που θα ασκηθούν στο εξωτερικό μέσω της Διεθνούς Ένωσης Ανταλλαγής φοιτητών (IAESTE), θα συνεννοηθούν με το αρμόδιο Γραφείο που ασχολείται με τα θέματα αυτά, καθώς και με τον υπεύθυνο του Τμήματός τους.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.european.aua.gr και στο e-mail: european_pr@aua.gr, τηλ. 210 5294819 κα Θάνεια Αναστοπούλου.

Θέσεις Πρακτικής

25
Πε
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 6ου ΚΑΙ 8ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024
Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο: «Πρακτική Άσκηση Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ακ. […]
15
Πε
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρακτική άσκηση στην 4CAST LOGISTICS IKE
Η 4CAST LOGISTICS IKE δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής υπηρεσιών logistics, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας. Η εταιρεία […]
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου
06
Τε
Πρακτική Άσκηση μέσω ΕΣΠΑ για το 10ο εξάμηνο και φοιτητές επί πτυχίω
Αφορά τους φοιτητές του 9ου εξαμήνου αλλά και τους επί πτυχίω για τους οποίους έχουν […]
Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου
18
Δε
Δικαιολογητικά λήξης πρακτικής άσκησης ΕΣΠΑ
Όσες και Όσοι από εσάς πραγματοποιήσατε Πρακτική Άσκηση μέσω τουπρογράμματος ΕΣΠΑ κατά το 6ο […]
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου
04
Πε
Πληροφορίες για υποβολή αιτήσεων πρακτικής άσκησης μέσω ΕΣΠΑ
Αγαπητοί-ές φοιτητές-τριες του 6ου και 8ου εξαμήνου,Στα πλαίσια του προγράμματος με τίτλο: «Πρακτική Άσκηση […]

ΣΠΟΥΔΕΣ

Οδηγός Σπουδών
Πρόγραμμα
e-Class
Erasmus
Μεταπτυχιακές Σπουδές
Απόφοιτοι
Σύνδεσμοι
Κανονισμοί
Πρακτική Άσκηση

NEWSLETTER

Το Τμήμα δημιουργήθηκε το 2019 (άρθρο 20, Ν. 4589/2019) και αποτελεί μετεξέλιξη του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Δ.Σ.Ε.). Στεγάζεται σε κτίριο 770 τ.μ. εντός οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 8.000 τ.μ. σε εγκαταστάσεις με εκτεταμένους ερευνητικούς και διδακτικούς χώρους.
ΚορμούΔ.Γ.Ε.Δ.Σ.Ε.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο