Ο Χρήστος Παππάς είναι πτυχιούχος Χημείας του ΕΚΠΑ και η διδακτορική του διατριβή εκπονήθηκε στο ΓΠΑ με αντικείμενο τη φασματοσκοπική μελέτη συστατικών του φυτού κενάφ (Hibiscus cannabinus L.). Από το 1985 έως το 2012 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση. Από το 2001-2007 ως ειδικός επιστήμονας στο Εργαστήριο Γενικής Χημείας του ΓΠΑ και από το 2012 ως μέλος ΔΕΠ στο ίδιο Εργαστήριο. Από το 2022 είναι Καθηγητής. Έχει περισσότερες από 70 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές, και πάνω από 45 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 20 ερευνητικά προγράμματα. Η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζεται στην ανάλυση φυτικών – φυσικών προϊόντων, τροφίμων και μικροοργανισμών με χρωματογραφικές μεθόδους, ταυτοποίηση των συστατικών τους με φασματοσκοπικές μεθόδους και μελέτη της βιολογικής τους δράσης καθώς και στην ανάπτυξη χημειομετρικών μοντέλων αυθεντικοποίησης τροφών, τροφίμων και μικροοργανισμών.
Food Research International, 148, 110590, 2021 (https://doi.org/10.1016/j.foodres.2021.110590)
Journal of the Science of Food and Agriculture, 101(8), 2021 (doi 10.1002/jsfa.10961)
Applied Sciences (Switzerland), 11 (7), art. no. 3159, 2021 (DOI: 10.3390/app11073159)
Journal of Chromatography A, 699 (1-2), 1995 (DOI: 10.1016/0021-9673(95)00044-N)