ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων
& Διατροφής του Ανθρώπου

Χρήστος Παππάς

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Χρήστος Παππάς είναι πτυχιούχος Χημείας του ΕΚΠΑ και η διδακτορική του διατριβή εκπονήθηκε στο ΓΠΑ με αντικείμενο τη φασματοσκοπική μελέτη συστατικών του φυτού κενάφ (Hibiscus cannabinus L.). Από το 1985 έως το 2012 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση. Από το 2001-2007 ως ειδικός επιστήμονας στο Εργαστήριο Γενικής Χημείας του ΓΠΑ και από το 2012 ως μέλος ΔΕΠ στο ίδιο Εργαστήριο. Από το 2022 είναι Καθηγητής. Έχει περισσότερες από 70 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές, και πάνω από 45 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 20 ερευνητικά προγράμματα. Η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζεται στην ανάλυση φυτικών – φυσικών προϊόντων, τροφίμων και μικροοργανισμών με χρωματογραφικές μεθόδους, ταυτοποίηση των συστατικών τους με φασματοσκοπικές μεθόδους και μελέτη της βιολογικής τους δράσης καθώς και στην ανάπτυξη χημειομετρικών μοντέλων αυθεντικοποίησης τροφών, τροφίμων και μικροοργανισμών.

Μαθήματα

Φυσικά Προϊόντα: Χημεία και Βιοδραστικότητα

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Αντικείμενο του μαθήματος Φυσικά Προϊόντα:

Ενόργανη Χημική Ανάλυση

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Αντικείμενο του μαθήματος Ενόργανη Ανάλυση είναι η εξοικείωση των φοιτητών σε θεωρητικό και πρακτικό […]

Γενική και Ανόργανη Χημεία

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΕΙΑ αποτελεί το βασικό μάθημα υποδομής για την κατανόηση των […]

Οργανική Χημεία

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ αποτελεί το βασικό μάθημα υποδομής για την κατανόηση της δομής και […]

Ερευνητικά Προγράμματα

Δημοσιεύσεις - Συνέδρια

GC-MS, FTIR and Raman spectroscopic analysis of fatty acids of Pistacia vera (Greek variety “Aegina”) oils from two consecutive harvest periods and their chemometric differentiation of oils quality

02-07-2021
Food Research International

Food Research International, 148, 110590, 2021 (https://doi.org/10.1016/j.foodres.2021.110590)

Valasi L., Kokotou M.G., Pappas C.S.

Botanical origin discrimination of Greek honeys: Physicochemical parameters vs Raman spectroscopy

23-11-2020
Journal of the Science of Food and Agriculture

Journal of the Science of Food and Agriculture, 101(8), 2021 (doi 10.1002/jsfa.10961)

Xagoraris M., Lazarou E., Kaparakou E.H., Alissandrakis E., Papadopoulos G.K., Tarantilis P.A., Pappas C.S.

SPME-GC-MS and FTIR-ATR spectroscopic study as a tool for unifloral common greek honeys’ botanical origin identification

29-03-2021
Applied Sciences (Switzerland)

Applied Sciences (Switzerland), 11 (7), art. no. 3159, 2021 (DOI: 10.3390/app11073159)

Xagoraris, M., Revelou, P.-K., Dedegkika, S., Kanakis, C.D., Papadopoulos, G.K., Pappas, C.S., Tarantilis, P.A.

Determination of saffron (Crocus sativus L.) components in crude plant extract using high-performance liquid chromatography-UV-visible photodiode-array detection-mass spectrometry

10-01-1995
Journal of Chromatography A

Journal of Chromatography A, 699 (1-2), 1995 (DOI: 10.1016/0021-9673(95)00044-N)

Tarantilis, P.A., Tsoupras, G., Polissiou, M.
Χρήστος Παππάς
chrispap@aua.gr
(+30)-210-5294262
12751819000
0000-0001-5303-7825

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου - ΕΤΔΑ (Μετονομασθέν Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΠΔ 80/27/5/13, ΦΕΚ Α119 28/5/13) προσφέρει στους φοιτητές του το επιστημονικό υπόβαθρο για την ορθολογική αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων που σχετίζονται με τον τομέα των τροφίμων.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο