Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων
& Διατροφής του Ανθρώπου

Θεοφανία Τσιρώνη

Σύντομο Βιογραφικό

Αναπληρώτρια καθηγήτρια, Χημικός Μηχανικός MPH, PhD

Μαθήματα

Συσκευασία Τροφίμων

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
To μάθημα περιλαμβάνει μία αρχική ανάλυση τάσεων στην επεξεργασία και στη συσκευασία τροφίμων. Στη […]

Συντήρηση Τροφίμων

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στις αρχές συντήρησης των τροφίμων. Η ύλη […]

Εφαρμογές Η/Υ στην Επεξεργασία των Τροφίμων

Εβδομ. Ώρες: 3
Διδακτ. Μονάδες: 3
Το μάθημα αναφέρεται στη διδασκαλία βασικών αρχών και μεθοδολογιών που χρησιμοποιούνται για την μοντελοποίηση […]

Εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων

Εβδομ. Ώρες: 4
Διδακτ. Μονάδες: 4
Τα μαθησιακά αποτελέσματα του συγκεκριμένου μαθήματος εστιάζονται στα παρακάτω σημεία:

Αρχές Μηχανικής Τροφίμων

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Στόχος του μαθήματος είναι ο φοιτητής/ια να αποκτήσει βασικές γνώσεις μηχανικής προκειμένου να καταστεί […]

Ερευνητικά Προγράμματα

Δημοσιεύσεις - Συνέδρια

Tsironi T., Taoukis P. (2018). Current practice and innovations in fish packaging. Journal of Aquatic Food Product Technology, 27, 1024-1047. 

Taoukis P.S., Tsironi T.N. (2018). Time-Temperature Integrators (TTI). Reference Module in Food Science. Elsevier, pp. 1–13. 

Tsironi T.N., Chatzidakis S.M., Stoforos N.G. (2022). The future of PET bottles: Challenges and sustainability. Packaging Technology and Science, 35:317–325 

Efthymiou Μ.Ν., Tsouko Ε., Papagiannopoulos Α., Athanasoulia Ι.G., Georgiadou M., Pispas S., Briassoulis D., Tsironi T., Koutinas A. (2022). Development of biodegradable films using sunflower protein isolates and bacterial nanocellulose as innovative food packaging materials for fresh fruit preservation. Scientific Reports, 12, 6935

Thomas A., Konteles S.J., Ouzounis S., Papatheodorou S., Tsakni A., Houhoula D., Tsironi T. (2023). Bacterial community in response to packaging conditions in farmed gilthead seabream. Aquaculture and Fisheries, 8, 410-421 

Athanasopoulou E., Michailidi A., Ladakis D., Kalliampakou K., Flemetakis E., Koutinas A., Tsironi T. (2023). Extraction of fish protein concentrates from discards and combined application with gelatin for the development of biodegradable food packaging. Sustainability, 15, 12062 

Basdeki E., Mpenetou E., Papazoglou P., Ladakis D., Flemetakis E., Koutinas A., Tsironi T. (2024). Evaluation of a Calcium Carbonate-Based Container for Transportation and Storage of Fresh Fish as a Sustainable Alternative to Polystyrene Boxes. Sustainability, 16, 130 

Athanasopoulou E., Bigi F., Maurizzi E., Karellou E.I.E., Pappas C.S., Quartieri A., Tsironi T. (2024) Synthesis and characterization of polysaccharide- and protein-based edible films and application as packaging materials for fresh fish fillets. Scientific Reports, 14, 517 

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου - ΕΤΔΑ (Μετονομασθέν Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΠΔ 80/27/5/13, ΦΕΚ Α119 28/5/13) προσφέρει στους φοιτητές του το επιστημονικό υπόβαθρο για την ορθολογική αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων που σχετίζονται με τον τομέα των τροφίμων.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram