ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων
& Διατροφής του Ανθρώπου

Δρ. Δήμητρα Δαφερέρα

Σύντομο Βιογραφικό

Η κα Δήμητρα Δαφερέρα, απόφοιτος του Τμήματος Γεωργικών Βιομηχανιών, τώρα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γ.Π.Α., είναι διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών και μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) στο Εργαστήριο Γενικής Χημείας του Γ.Π.Α. με γνωστικό αντικείμενο «Ενόργανη Ανάλυση Φυσικών Προϊόντων».

Το διδακτικό της έργο περιλαμβάνει διδασκαλία των εργαστηριακών ασκήσεων των μαθημάτων Ενόργανη Χημική Ανάλυση, Γενική και Ανόργανη Χημεία, Οργανική Χημεία, Αναλυτική Χημεία, Φυσικά Προϊόντα: Χημεία και Βιοδραστικότητα και υποστήριξη φοιτητών στην εκπόνηση των ερευνητικών εργασιών τους σε προπτυχιακό (πτυχιακή μελέτη, πρακτική άσκηση) ή/και σε μεταπτυχιακό επίπεδο (μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης, διδακτορική διατριβή).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, με έμφαση στην απομόνωση – παραλαβή και μελέτη των δευτερογενών μεταβολιτών τους, ως προς τη χημεία και την βιοδραστικότητά τους. Έχει συμμετάσχει σε 18 ερευνητικά προγράμματα, σε 34 επιστημονικά συνέδρια (ελληνικά και διεθνή) και έχει δημοσιεύσει 70 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές, οι οποίες παρουσιάζουν υψηλό αριθμό ετεροαναφορών.

Δρ. Δήμητρα Δαφερέρα
daferera@aua.gr
210 5294264

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου - ΕΤΔΑ (Μετονομασθέν Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΠΔ 80/27/5/13, ΦΕΚ Α119 28/5/13) προσφέρει στους φοιτητές του το επιστημονικό υπόβαθρο για την ορθολογική αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων που σχετίζονται με τον τομέα των τροφίμων.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο