Η Γεωργία Ζουμποπούλου είναι μέλος ΕΔΙΠ στο Εργαστήριο Γαλακτοκομίας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του ΓΠΑ. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος αυτού και διδάκτωρ του πρώην Γενικού Τμήματος του Ιδρύματος. Κατά την διδακτορική της διατριβή έλαβε υποτροφία από το ΙΚΥ με γνωστικό αντικείμενο στη Μικροβιολογία Τροφίμων και υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές από τον Οργανισμό Υποτροφιών Marie Curie κατά την οποία εργάστηκε στο Εργαστήριο των Oξυγαλακτικών Βακτηρίων και Ανοσολογίας του Εντέρου στο Ινστιτούτο Παστέρ της Λιλ στη Γαλλία. Είναι συγγραφέας 27 άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και τεσσάρων άρθρων ανασκόπησης, τα οποία αφορούν κυρίως την έρευνα στον τομέα των προβιοτικών. Είναι συγγραφέας πέντε κεφαλαίων σε βιβλία εκ των οποίων τα δύο αφορούν επίσης την επιστήμη των προβιοτικών. Έχει συμμετάσχει σε 52 Διεθνή και 18 Ελληνικά Συνέδρια, καθώς και σε αρκετά Εθνικά και Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα, καθώς και σε Ερευνητικά Προγράμματα χρηματοδοτούμενα από ιδιώτες. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν κυρίως τη μελέτη των προβιοτικών ιδιοτήτων οξυγαλακτικών βακτηρίων (επιλογή εν δυνάμει προβιοτικών, προσκόλληση στο εντερικό επιθήλιο, αντιμικροβιακή και ανοσορυθμιστική δράση, κ.α.), καθώς και τη μικροβιολογία και τεχνολογία γαλακτοκομικών προϊόντων. Έχει επίσης συμμετάσχει στην απομόνωση, ταυτοποίηση και συντήρηση μικροοργανισμών για τη συλλογή μικροοργανισμών ACA-DC του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας του ΓΠΑ. Είναι τέλος κριτής σε διάφορα Επιστημονικά περιοδικά.