ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων
& Διατροφής του Ανθρώπου

Αικατερίνη Κανδυλιάρη

Σύντομο Βιογραφικό

Η Δρ Αικατερίνη Κανδυλιάρη είναι μέλος ΕΔΙΠ του Εργαστηρίου Χημείας και Ανάλυσης Τροφίμων του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απέκτησε το πτυχίο της στη Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2009) και το διδακτορικό της στη Χημεία Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2019). Από το 2015 έχει εργαστεί σε πολλά εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα που υλοποιούνται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2015-σήμερα), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2016-2018), το Πανεπιστήμιο Yale (2018-2019), το Ινστιτούτο Prolepsis (2019-2022) και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (2020-σήμερα).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στα παρακάτω πεδία:

  • Θρεπτικό περιεχόμενο τροφίμων και υποπροϊόντων τροφίμων
  • Βιοδιαθεσιμότητα και τη βιοδραστικότητα των συστατικών τροφίμων in vitro και in vivo
  • Θρεπτική αξία των φυτικών και ζωικών υποπροϊόντων
  • Τρόποι αξιοποίησης των υποπροϊόντων για την παραγωγή καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων.

Είναι συν-συγγραφέας 11 ερευνητικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά με κριτές και 17 πρακτικών διεθνών συνεδρίων.

Μαθήματα

Φυσικοχημεία Τροφίμων

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Το μάθημα αποτελεί βασικό μάθημα στο αντικείμενο της Φυσικοχημείας Τροφίμων. Η ύλη του μαθήματος […]

Φυσικοχημεία

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Το μάθημα αποτελεί βασικό εισαγωγικό μάθημα στο αντικείμενο της Φυσικοχημείας. Η ύλη του μαθήματος […]

Μέθοδοι Ανάλυσης Τροφίμων

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Αντικείμενο του μαθήματοςΕισαγωγή σε βασικές τεχνικές ανάλυσης που χρησιμοποιούνται ευρέως για τον καθορισμό της […]

Λειτουργικά Τρόφιμα και Διατροφή

Εβδομ. Ώρες: 3
Διδακτ. Μονάδες: 3
Το «Λειτουργικά Τρόφιμα και Διατροφή» αποτελεί ένα ειδικό μάθημα στην Επιστήμη της Διατροφής. Η […]

Ειδικά Κεφάλαια Χημείας Τροφίμων

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Το μάθημα στοχεύει:

Χημεία Τροφίμων

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Σκοπός του μαθήματος είναι οι φοιτητές να αποκτήσουν γνώσεις για τα κύρια χημικά συστατικά […]
Αικατερίνη Κανδυλιάρη
kkandyliari@aua.gr
2105294969
57191169282
0000-0002-0883-7409

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου - ΕΤΔΑ (Μετονομασθέν Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΠΔ 80/27/5/13, ΦΕΚ Α119 28/5/13) προσφέρει στους φοιτητές του το επιστημονικό υπόβαθρο για την ορθολογική αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων που σχετίζονται με τον τομέα των τροφίμων.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο