ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων
& Διατροφής του Ανθρώπου

Discovery of Small-Molecule Inhibitors of Receptor Activator of NF-κB Ligand (RANKL)

Journal of Medicinal Chemistry, 63(20), 12043-12059, 2020 (https://doi.org/10.1021/acs.jmedchem.0c01316)
Journal of Medicinal Chemistry
V. Rinotas, A. Papakyriakou, F. Violitzi, C. Papaneophytou, M.-D. Ouzouni, P. Alexiou, A. Strongilos, E. Couladouros, G. Kontopidis, E. Eliopoulos, E. Douni

An Improved Biomimetic Formal Synthesis of Abyssomicin C and atrop-Abyssomicin

European Journal of Organic Chemistry, 29, 4547-4557, 2020 (https://doi.org/10.1002/ejoc.202000671)
European Journal of Organic Chemistry
Vidali, V.P., Canko, A., Peroulias, A.D., Georgas, E.T., Bouzas, E., Herniman, J.M., Couladouros, E.A.

Targeted and Suspect Fatty Acid Profiling of Royal Jelly by Liquid Chromatography-High Resolution Mass Spectrometry

Biomolecules, 13(3), 424, 2023 (https://doi.org/10.3390/biom13030424)
Biomolecules
C. Mantzourani, M.G. Kokotou

Free fatty acid profiling of Greek yogurt by liquid chromatography-high resolution mass spectrometry (LC-HRMS) analysis

Food Research International, 160, 111751, 2022 (https://doi.org/10.1016/j.foodres.2022.111751)
Food Research International
C. Mantzourani, C.S. Batsika, M.G. Kokotou, G. Kokotos

GC-MS, FTIR and Raman spectroscopic analysis of fatty acids of Pistacia vera (Greek variety “Aegina”) oils from two consecutive harvest periods and their chemometric differentiation of oils quality

Food Research International, 148, 110590, 2021 (https://doi.org/10.1016/j.foodres.2021.110590)
Food Research International
Valasi L., Kokotou M.G., Pappas C.S.

Botanical origin discrimination of Greek honeys: Physicochemical parameters vs Raman spectroscopy

Journal of the Science of Food and Agriculture, 101(8), 2021 (doi 10.1002/jsfa.10961)
Journal of the Science of Food and Agriculture
Xagoraris M., Lazarou E., Kaparakou E.H., Alissandrakis E., Papadopoulos G.K., Tarantilis P.A., Pappas C.S.

SPME-GC-MS and FTIR-ATR spectroscopic study as a tool for unifloral common greek honeys’ botanical origin identification

Applied Sciences (Switzerland), 11 (7), art. no. 3159, 2021 (DOI: 10.3390/app11073159)
Applied Sciences (Switzerland)
Xagoraris, M., Revelou, P.-K., Dedegkika, S., Kanakis, C.D., Papadopoulos, G.K., Pappas, C.S., Tarantilis, P.A.

Determination of saffron (Crocus sativus L.) components in crude plant extract using high-performance liquid chromatography-UV-visible photodiode-array detection-mass spectrometry

Journal of Chromatography A, 699 (1-2), 1995 (DOI: 10.1016/0021-9673(95)00044-N)
Journal of Chromatography A
Tarantilis, P.A., Tsoupras, G., Polissiou, M.

1η δοκιμαστική δημοσίευση για φέτος

εδώ γραφουμε την σύντομη περίληψη της δημοσίευσης εδώ γραφουμε την σύντομη περίληψη της δημοσίευσης […]
Αγία Τριάδα
Γιώργος Βλάχος

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου - ΕΤΔΑ (Μετονομασθέν Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΠΔ 80/27/5/13, ΦΕΚ Α119 28/5/13) προσφέρει στους φοιτητές του το επιστημονικό υπόβαθρο για την ορθολογική αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων που σχετίζονται με τον τομέα των τροφίμων.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο