H Xρυσαυγή Γαρδέλη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου (ΓΠΑ) από το 2018 με γνωστικό αντικείμενο Χημεία Τροφίμων. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης και διδακτορικού διπλώματος (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, ΓΠΑ, 2009).
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στα παρακάτω πεδία:
Οι δημοσιευμένες εργασίες της έχουν χρησιμοποιηθεί ως αναφορές σε 1235 συνολικά εργασίες άλλων ερευνητών (exclude self citations of all authors) σε επιστημονικά περιοδικά του Science Citation Index (Δείκτης h = 17) σύμφωνα με τη βάση αναζήτησης Scopus (πρόσβαση 22/05/2023)
Chemosensors, 11, 2023 (doi:10.3390/chemosensors11020080)
Foods, 9, 2020 (doi:10.3390/foods9040464)
Applied Sciences, 12, 2022 (doi:10.3390/app12020908)
Medicines, 6, 90, 2019 (doi:10.3390/medicines6030090)