ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων
& Διατροφής του Ανθρώπου

Χρυσαυγή Γαρδέλη

Σύντομο Βιογραφικό

H Xρυσαυγή Γαρδέλη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου (ΓΠΑ) από το 2018 με γνωστικό αντικείμενο Χημεία Τροφίμων. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης και διδακτορικού διπλώματος (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, ΓΠΑ, 2009).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στα παρακάτω πεδία:

  • Απομόνωση και αξιοποίηση φυσικών μεταβολιτών για την παραγωγή λειτουργικών τροφίμων
  • Φυσικές χρωστικές τροφίμων-σταθερότητα, βιοδιαθεσιμότητα
  • Επίδραση της θερμικής επεξεργασίας στη χημική σύσταση και τη θρεπτική αξία των τροφίμων
  • Παραλαβή πρωτεϊνών από εναλλακτικές πηγές και μελέτη των χημικών και λειτουργικών τους ιδιοτήτων
  • Mικροβιακά λιπίδια- σύσταση και αξιοποίηση
  • Σύσταση και ποιότητα παρθένου ελαιόλαδου

Οι δημοσιευμένες εργασίες της έχουν χρησιμοποιηθεί ως αναφορές σε 1235 συνολικά εργασίες άλλων ερευνητών (exclude self citations of all authors) σε επιστημονικά περιοδικά του Science Citation Index (Δείκτης h = 17) σύμφωνα με τη βάση αναζήτησης Scopus (πρόσβαση 22/05/2023)

Μαθήματα

Μέθοδοι Ανάλυσης Τροφίμων

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Αντικείμενο του μαθήματοςΕισαγωγή σε βασικές τεχνικές ανάλυσης που χρησιμοποιούνται ευρέως για τον καθορισμό της […]

Ειδικά Κεφάλαια Χημείας Τροφίμων

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Το μάθημα στοχεύει:

Χημεία Τροφίμων

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Σκοπός του μαθήματος είναι οι φοιτητές να αποκτήσουν γνώσεις για τα κύρια χημικά συστατικά […]

Ερευνητικά Προγράμματα

Δημοσιεύσεις - Συνέδρια

Effect of Cultivar and Geographical Origin on the Volatile Composition of Greek Monovarietal Extra Virgin Olive Oils

Chemosensors, 11, 2023 (doi:10.3390/chemosensors11020080)

Mikrou, T.; Litsa, M.; Papantoni, A.; Kapsokefalou, M.; Gardeli, C.; Mallouchos, A.

Gas Chromatography-Mass Spectrometry-Based Metabolite Profiling for the Assessment of Freshness in Gilthead Sea Bream (Sparus Aurata)

Foods, 9, 2020 (doi:10.3390/foods9040464)

Mallouchos, A.; Mikrou, T.; Gardeli, C.

The Effect of Terpenoid Compounds on the Formation of Advanced Glycation Endproducts (AGEs) in Model Systems

13-01-2022
Applied Sciences

Applied Sciences, 12, 2022 (doi:10.3390/app12020908)

Vlassopoulos, A.; Mikrou, T.; Papantoni, A.; Papadopoulos, G.; Kapsokefalou, M.; Mallouchos, A.; Gardeli, C.

Investigation of Anthocyanins Stability from Pomegranate Juice (Punica Granatum L. Cv Ermioni) under a Simulated Digestion Process

Medicines, 6, 90, 2019 (doi:10.3390/medicines6030090)

Gardeli, C.; Varela, K.; Krokida, E.; Mallouchos, A.
Χρυσαυγή Γαρδέλη
agardeli@aua.gr
2105294690
12784270100
0000-0002-1590-688X

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου - ΕΤΔΑ (Μετονομασθέν Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΠΔ 80/27/5/13, ΦΕΚ Α119 28/5/13) προσφέρει στους φοιτητές του το επιστημονικό υπόβαθρο για την ορθολογική αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων που σχετίζονται με τον τομέα των τροφίμων.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο