H Xρυσαυγή Γαρδέλη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου (ΓΠΑ) με γνωστικό αντικείμενο Χημεία Τροφίμων. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης και διδακτορικού διπλώματος (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, ΓΠΑ, 2009).
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στα παρακάτω πεδία:
Οι δημοσιευμένες εργασίες της έχουν χρησιμοποιηθεί ως αναφορές σε 1345 συνολικά εργασίες άλλων ερευνητών (self citations of all authors excluded, 1/3/2025) σε επιστημονικά περιοδικά του Science Citation Index (Δείκτης h=18) σύμφωνα με τη βάση αναζήτησης Scopus.



Chemosensors, 11, 2023 (doi:10.3390/chemosensors11020080)
Foods, 9, 2020 (doi:10.3390/foods9040464)
Applied Sciences, 12, 2022 (doi:10.3390/app12020908)
Medicines, 6, 90, 2019 (doi:10.3390/medicines6030090)