ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων
& Διατροφής του Ανθρώπου

Ράνια Αναστασίου

Σύντομο Βιογραφικό

Η Ράνια Αναστασίου είναι μέλος ΕΔΙΠ στο Εργαστήριο Γαλακτοκομίας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπόνησε με υποτροφία τη Διδακτορική της Διατριβή στο Ινστιτούτο Βιολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος". Με υποτροφία από το Volkswagen Foundation εκπόνησε μέρος της διατριβής της στο Ινστιτούτο Βοτανικής του Πανεπιστημίου του Αννόβερου της Γερμανίας. Είναι συγγραφέας 30 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει συμμετάσχει σε 57 Διεθνή και 36 Ελληνικά Συνέδρια. Έχει συνεργαστεί επιστημονικά σε αρκετά Ευρωπαϊκά και Ελληνικά ερευνητικά προγράμματα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την απομόνωση, ταυτοποίηση και μοριακή διαφοροποίηση οξυγαλακτικών βακτηρίων και ζυμών με μοριακές τεχνικές, τη γενετική και τη γονιδιωματική των οξυγαλακτικών βακτηρίων, καθώς και τις βιοχημικές και βιοενεργές ιδιότητες των ελαιοκάρπων και του ελαιολάδου. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Ράνια Αναστασίου
ranastasiou@aua.gr
210 529 4676

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου - ΕΤΔΑ (Μετονομασθέν Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΠΔ 80/27/5/13, ΦΕΚ Α119 28/5/13) προσφέρει στους φοιτητές του το επιστημονικό υπόβαθρο για την ορθολογική αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων που σχετίζονται με τον τομέα των τροφίμων.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο