Η κα Πασχαλίτσα Τρυφινοπούλου, απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών, και μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού στο εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, με γνωστικό αντικείμενο την "Μικροβιολογία Τροφίμων".
Το διδακτικό της έργο περιλαμβάνει, τη διδασκαλία των εργαστηριακών ασκήσεων των μαθημάτων Μικροβιολογία Τροφίμων και Ποσοτική Μικροβιολογία Τροφίμων και την συμμετοχή της στην εκπόνηση πτυχιακών μελετών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Καθώς επίσης και την συνδιδασκαλία του διατμηματικού μαθήματος Ασφάλεια και Ποιότητα Προϊόντων Ζωικής Προέλευσης.
Έχει συμμετοχή σε περισσότερα από 20 ερευνητικά προγράμματα και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: (α) τη μικροβιακή οικολογία και την αλληλεπίδραση των μικροοργανισμών, (β) την ταυτοποίηση των μικροοργανισμών και την μελέτη των μεταβολικών τους προϊόντων , (γ) την εφαρμογή ταχειών τεχνικών στην μελέτη των μικροβιακών οικοσυστημάτων, δ) μοριακές τεχνικές εφαρμοσμένες στους μικροοργανισμούς και τα οικοσυστήματα των τροφίμων. Το συγγραφικό της έργο περιγράφεται στο Scopus ID 6505921484.