Η Μαρίνα Γεωργαλάκη είναι μέλος ΕΔΙΠ στο Εργαστήριο Γαλακτοκομίας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος αυτού και έχει Δίπλωμα M.Sc. Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας Τροφίμων από τα Πανεπιστήμια της Caen, Brest και Rennes της Γαλλίας. Η Διδακτορική της Διατριβή εκπονήθηκε στο Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Έλαβε υποτροφία για Μεταδιδακτορική Έρευνα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών της Ελλάδας (Ι.Κ.Υ.) και δύο πατέντες ως μέλος επιστημονικής ομάδας. Είναι συγγραφέας 43 δημοσιεύσεων εκ των οποίων οι 41 σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει συμμετάσχει σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια με 60 και 40 ανακοινώσεις αντίστοιχα. Έχει αποτελέσει μέλος της οργανωτικής επιτροπής ενός Ελληνικού και ενός Διεθνούς Συνεδρίου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την απομόνωση άγριων στελεχών οξυγαλακτικών βακτηρίων και ζυμών, τη μελέτη της φυσιολογίας, μεταβολισμού, προβιοτικών ιδιοτήτων, παραγωγής αντιμικροβιακών πεπτιδίων και τεχνολογικής εφαρμογής τους, καθώς και τις βιοχημικές και βιοενεργές ιδιότητες των ελαιοκάρπων και του ελαιολάδου. Έχει συνεργαστεί επιστημονικά σε αρκετά Ευρωπαϊκά και Διεθνή Προγράμματα. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και κορεατικά σε αρχικό στάδιο.