ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων
& Διατροφής του Ανθρώπου

Γκόλφω Μοάτσου

Σύντομο Βιογραφικό

Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο «Γαλακτοκομία με έμφαση στη Χημεία και Βιοχημεία Γάλακτος και των Προϊόντων του»

Σπουδές: Διδακτορικό Δίπλωμα Γεωπονικών Σπουδών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δίπλωμα Γεωπονικών Σπουδών, Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.

Ερευνητική και διδακτική δραστηριότητα:
Σύσταση, ιδιότητες και βιοχημεία διαφορετικών ειδών γάλακτος και των προϊόντων τους. Καζεΐνες και πρωτεΐνες του ορού. Τεχνολογία Γάλακτος, επίδραση των επεξεργασιών στα χαρακτηριστικά των γαλακτοκομικών τροφίμων. Ενδογενή ένζυμα και επεξεργασίες. Τυροκομία: επεμβάσεις, φυσικοχημικές και βιοχημικές διεργασίες, παράγοντες και εξέλιξη της ωρίμασης. Ανάλυση και αυθεντικότητα γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Μελέτη και αξιοποίηση ορών και παραπροϊόντων διαφορετικών γαλακτοκομικών παραγωγικών διαδικασιών. Ανάπτυξη προϊόντων, κυκλικά γαλακτοκομικά προϊόντα, βελτίωση των διατροφικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών.

Σύνοψη του δημοσιευμένου έργου: 75 σε διεθνή επιστημονικά Περιοδικά SCI και Βιβλία, 3 σε εθνικά επιστημονικά Περιοδικά, 39 ανακοινώσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, 11 ανακοινώσεις σε εθνικά επιστημονικά συνέδρια, 14 σε εθνικές επιστημονικές εκδηλώσεις.

Ετεροαναφορές: >1050, h-index: 21 and i10: 38 [έχουν εξαιρεθεί όλοι οι συγγραφείς της αναφερόμενης εργασίας]

Ερευνητικά Προγράμματα: 5 ως επιστημονικώς υπεύθυνη και 11 ως μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Άλλες ενδεικτικές επιστημονικές δραστηριότητες:
Μέλος του Συμβουλίου Έκδοσης πέντε διεθνών επιστημονικών Περιοδικών SCI
Κριτής >220 άρθρων που έχουν υποβληθεί σε 27 Περιοδικά SCI.
Επισκέπτης Εκδότης 6 ειδικών τευχών επιστημονικών Περιοδικών SCI

Μαθήματα

Τεχνολογία Γάλακτος II - Τυροκομία

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Η ύλη του μαθήματος στοχεύει στην παροχή στο φοιτητή των σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων σχετικά […]

Γαλακτοκομία

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Το μάθημα αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο μάθημα για τα μαθήματα Τεχνολογία Γάλακτος Ι και Τεχνολογία […]

Ερευνητικά Προγράμματα

Μελέτη των ιδιοτήτων του πρόβειου βουτυρογάλακτος ως πρώτο βήμα για την αξιοποίησή του

 έως 
Προϋπολογισμός: 
Κωδ. Έργου: MIS 5048555, ΕΥΔ ΕΠ ANAΠTYΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ: […]

Μελέτη των ιδιοτήτων του πρόβειου βουτυρογάλακτος ως πρώτο βήμα για την αξιοποίησή του

 έως 
Προϋπολογισμός: 
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση, ΕΣΠΑ 2014-2020, «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ […]

Δημοσιεύσεις - Συνέδρια

Influence of salting and ripening conditions on the characteristics of a reduced-fat, semi-hard, sheep milk cheese

16-12-2023
Foods, 12 (24), 4501. https://10.3390/foods12244501
Sakkas, Lambros, Eleni Lekaki, Golfo Moatsou

Use of sweet sheep buttermilk in the manufacture of reduced-fat sheep milk cheese

27-03-2021
International Dairy Journal

International Dairy Journal, 120, 105079, 2021 (https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2021.105079)

Sakkas L., Alatini, E. and Moatsou G.

Heat treatment of goat milk

10-12-2022
International Dairy Journal

International Dairy Journal, 139, 105569, https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2022.105569

Moatsou G.
Γκόλφω Μοάτσου
mg@aua.gr
00302105294630
6602591452
0000-0001-5803-0809

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου - ΕΤΔΑ (Μετονομασθέν Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΠΔ 80/27/5/13, ΦΕΚ Α119 28/5/13) προσφέρει στους φοιτητές του το επιστημονικό υπόβαθρο για την ορθολογική αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων που σχετίζονται με τον τομέα των τροφίμων.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο