Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο «Γαλακτοκομία με έμφαση στη Χημεία και Βιοχημεία Γάλακτος και των Προϊόντων του»
Σπουδές: Διδακτορικό Δίπλωμα Γεωπονικών Σπουδών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δίπλωμα Γεωπονικών Σπουδών, Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.
Ερευνητική και διδακτική δραστηριότητα:
Σύσταση, ιδιότητες και βιοχημεία διαφορετικών ειδών γάλακτος και των προϊόντων τους. Καζεΐνες και πρωτεΐνες του ορού. Τεχνολογία Γάλακτος, επίδραση των επεξεργασιών στα χαρακτηριστικά των γαλακτοκομικών τροφίμων. Ενδογενή ένζυμα και επεξεργασίες. Τυροκομία: επεμβάσεις, φυσικοχημικές και βιοχημικές διεργασίες, παράγοντες και εξέλιξη της ωρίμασης. Ανάλυση και αυθεντικότητα γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Μελέτη και αξιοποίηση ορών και παραπροϊόντων διαφορετικών γαλακτοκομικών παραγωγικών διαδικασιών. Ανάπτυξη προϊόντων, κυκλικά γαλακτοκομικά προϊόντα, βελτίωση των διατροφικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών.
Σύνοψη του δημοσιευμένου έργου: 75 σε διεθνή επιστημονικά Περιοδικά SCI και Βιβλία, 3 σε εθνικά επιστημονικά Περιοδικά, 39 ανακοινώσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, 11 ανακοινώσεις σε εθνικά επιστημονικά συνέδρια, 14 σε εθνικές επιστημονικές εκδηλώσεις.
Ετεροαναφορές: >1050, h-index: 21 and i10: 38 [έχουν εξαιρεθεί όλοι οι συγγραφείς της αναφερόμενης εργασίας]
Ερευνητικά Προγράμματα: 5 ως επιστημονικώς υπεύθυνη και 11 ως μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Άλλες ενδεικτικές επιστημονικές δραστηριότητες:
Μέλος του Συμβουλίου Έκδοσης πέντε διεθνών επιστημονικών Περιοδικών SCI
Κριτής >220 άρθρων που έχουν υποβληθεί σε 27 Περιοδικά SCI.
Επισκέπτης Εκδότης 6 ειδικών τευχών επιστημονικών Περιοδικών SCI
International Dairy Journal, 120, 105079, 2021 (https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2021.105079)
International Dairy Journal, 139, 105569, https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2022.105569