Η κα. Β. Ευαγγελίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Σπούδασε Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθως παρακολούθησε με υποτροφία και απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Cranfield University της Μ. Βρετανίας. Από το 2000-2006 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Κτηνιατρικής) καθώς και στα ΤΕΙ Λαμίας (Τμήματα Φυσικοθεραπείας και Νοσηλευτικής). Από το 2006 είναι στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου ως Λέκτορας (2006-2012), Επίκουρη Καθηγήτρια (2012- 2018) και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια (2018-...) με γνωστικό αντικείμενο «ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ».
Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα παρακάτω: Μελέτη φυσικοχημικών και λειτουργικών ιδιοτήτων τροφίμων, Μελέτη υδροκολλοειδών (βιοπολυμερών) σε διαλύματα και πηκτές με τη χρήση ρεολογίας, DSC κ.ά., Θερμοδυναμική ασυμβατότητα μιγμάτων υδροκολλοειδών, Εφαρμογές υδροκολλοειδών (βιοπολυμερών) στα τρόφιμα (π.χ. ενθυλάκωση βιοενεργών συστατικών, συγκράτηση συστατικών αρώματος κ.ά.), Πηκτές, Γαλακτώματα, Εδώδιμες μεμβράνες και επικαλύψεις.
Food Hydrocolloids,108605, 2023 (https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2023.108605)
Food Chemistry, 281, 2019 (https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.12.105)