ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων
& Διατροφής του Ανθρώπου

Βασιλική Ευαγγελίου

Σύντομο Βιογραφικό

Η κα. Β. Ευαγγελίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Σπούδασε Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθως παρακολούθησε με υποτροφία και απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Cranfield University της Μ. Βρετανίας. Από το 2000-2006 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Κτηνιατρικής) καθώς και στα ΤΕΙ Λαμίας (Τμήματα Φυσικοθεραπείας και Νοσηλευτικής). Από το 2006 είναι στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου ως Λέκτορας (2006-2012), Επίκουρη Καθηγήτρια (2012- 2018) και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια (2018-...) με  γνωστικό αντικείμενο «ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ».

Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα παρακάτω: Μελέτη φυσικοχημικών και λειτουργικών ιδιοτήτων τροφίμων, Μελέτη υδροκολλοειδών (βιοπολυμερών) σε διαλύματα και πηκτές με τη χρήση ρεολογίας, DSC κ.ά., Θερμοδυναμική ασυμβατότητα μιγμάτων υδροκολλοειδών, Εφαρμογές υδροκολλοειδών (βιοπολυμερών) στα τρόφιμα (π.χ. ενθυλάκωση βιοενεργών συστατικών, συγκράτηση συστατικών αρώματος κ.ά.), Πηκτές, Γαλακτώματα, Εδώδιμες μεμβράνες και επικαλύψεις.

Μαθήματα

Φυσικοχημεία Τροφίμων

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Το μάθημα αποτελεί βασικό μάθημα στο αντικείμενο της Φυσικοχημείας Τροφίμων. Η ύλη του μαθήματος […]

Φυσικοχημεία

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Το μάθημα αποτελεί βασικό εισαγωγικό μάθημα στο αντικείμενο της Φυσικοχημείας. Η ύλη του μαθήματος […]

Ερευνητικά Προγράμματα

Μελέτη των ιδιοτήτων του πρόβειου βουτυρογάλακτος ως πρώτο βήμα για την αξιοποίησή του

 έως 
Προϋπολογισμός: 
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση, ΕΣΠΑ 2014-2020, «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ […]

Δημοσιεύσεις - Συνέδρια

Formation and physicochemical properties of insoluble complexes resulted from high methoxyl pectin – protein interactions

Food Hydrocolloids 142, 108806
Marianthi Zioga, Vasiliki Evageliou

High internal phase emulsions and edible films with high methoxyl pectin and pea protein isolate or sodium caseinate

17-02-2023
Food Hydrocolloids

Food Hydrocolloids,108605, 2023 (https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2023.108605)

Zioga, M.; Papantonopoulou, G.; Evageliou, V.

Encapsulation of EGCG and esterified EGCG derivatives in double emulsions containing Whey Protein Isolate, Bacterial Cellulose and salt

21-12-2018
Food Chemistry
Evageliou, V.; Panagopoulou, E.; Mandala, I.

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου - ΕΤΔΑ (Μετονομασθέν Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΠΔ 80/27/5/13, ΦΕΚ Α119 28/5/13) προσφέρει στους φοιτητές του το επιστημονικό υπόβαθρο για την ορθολογική αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων που σχετίζονται με τον τομέα των τροφίμων.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο