Η κα. Β. Ευαγγελίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Σπούδασε Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθως με υποτροφία του «Behaviour of Biopolymer Mixtures in Structuring Food Products» προγράμματος απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Cranfield University της Μ. Βρετανίας. Από το 2000-2006 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Κτηνιατρικής) καθώς και στα ΤΕΙ Λαμίας (Τμήματα Φυσικοθεραπείας και Νοσηλευτικής). Από το 2006 είναι στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου ως Λέκτορας (2006-2012), Επίκουρη Καθηγήτρια (2012- 2018), Αναπληρώτρια Καθηγήτρια (2018-2025) και Καθηγήτρια (2025-...) με γνωστικό αντικείμενο «ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ».
Τα επιστημονικά/ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν κυρίως τη μελέτη των φυσικοχημικών ιδιοτήτων των τροφίμων, τη μελέτη των λειτουργικών ιδιοτήτων των βιοπολυμερών τροφίμων (πρωτεΐνες και πολυσακχαρίτες), τις εφαρμογές των βιοπολυμερών στα τρόφιμα (π.χ. ενθυλάκωση βιοενεργών συστατικών, συγκράτηση συστατικών αρώματος, κ.ά.) καθώς και τη μελέτη πηκτών, γαλακτωμάτων, εδώδιμων μεμβρανών και επικαλύψεων.
Έχει διατελέσει κριτής σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά, μέλος οργανωτικών επιτροπών διεθνών και ελληνικών επιστημονικών συνεδρίων ενώ είναι μέλος του Editorial board του επιστημονικού περιοδικού Polysaccharides (MDPI). Ταυτόχρονα, έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα στο Cranfield University (U.K.), στο University College Cork (Ιρλανδία) καθώς και σε 11 ερευνητικά (εθνικά και διεθνή) προγράμματα στο Γ.Π.Α. Έχει 47 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 9 κεφάλαια σε πρακτικά συνεδρίων, 2 κεφάλαια σε βιβλία και σημαντικό αριθμό παρουσιάσεων σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Το ερευνητικό της έργο παρουσιάζει >1300 αναφορές σε διεθνή περιοδικά και βιβλία (h index=21).


Food Hydrocolloids,108605, 2023 (https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2023.108605)
Food Chemistry, 281, 2019 (https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.12.105)