Αντικείμενο του μαθήματος
Εισαγωγή σε βασικές τεχνικές ανάλυσης που χρησιμοποιούνται ευρέως για τον καθορισμό της ποιότητας, της γνησιότητας, της διατροφικής αξίας και της χημικής ασφάλειας των τροφίμων.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε ενόργανες τεχνικές και της αντίστοιχης οργανολογίας, όπως αέρια και υγρή χρωματογραφία, φασματομετρία μαζών, ορατού-υπεριώδους, υπερύθρου.
Σκοπός του μαθήματος
Να αποκτήσουν οι φοιτητές το θεωρητικό υπόβαθρο και τις εργαστηριακές δεξιότητες ώστε να
είναι ικανοί να επιλέξουν, να οργανώσουν και να εκτελέσουν την κατάλληλη μέθοδο προκειμένου να προσδιορίσουν βασικά χαρακτηριστικά και συστατικά (φυσικά και τεχνητά) των τροφίμων.
Παράλληλα επιδιώκεται: