Το «Λειτουργικά Τρόφιμα και Διατροφή» αποτελεί ένα ειδικό μάθημα στην Επιστήμη της Διατροφής. Η ύλη του μαθήματος στοχεύει εξοικείωση των φοιτητών με το τομέα των λειτουργικών και νεοφανών τροφίμων ώστε να μπορούν και να εκτιμούν μια από τις πτυχές της καινοτομίας στην Επιστήμη των Τροφίμων και την Διατροφή του Ανθρώπου.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο φοιτητής / τρια:
- Θα έχει γνώση και κατανόηση νεώτερων εξελίξεων στην Επιστήμη των Τροφίμων και της Διατροφής.
- Θα έχει εκτιμήσει την σημασία της καινοτομίας στην ανάπτυξη
- Θα έχει αποκτήσει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται σύνθετες έννοιες όπως έννοια της βιοδραστικότητας συστατικών και τροφίμων
- Θα έχει κατανοήσει τις μεθοδολογίες ερευνητικής προσέγγισης αυτών των προβλημάτων καθώς και το υπάρχον πλαίσιο ισχυρισμών βιοδραστικότητας και υγείας
- Θα μπορεί να διαμορφώνει και να εκφράζει άποψη για θέματα λειτουργικών τροφίμων προς πολλαπλούς αποδέκτες όπως το επιστημονικό κοινό άλλων γνωστικών πεδίων, η Βιομηχανία Τροφίμων, ειδικά κοινά του επαγγελματικού χώρου, το κοινωνικό σύνολο.
Οι γνώσεις, επιστημονικές ικανότητες και δεξιότητες που θα έχει αποκτήσει ο φοιτητής/ τρια με αυτό το εισαγωγικό μάθημα θα μπορούν να αξιοποιηθούν εάν επιθυμήσουν να οδηγηθούν σε επόμενο κύκλο σπουδών σε αυτό ή σε συναφή επιστημονικά αντικείμενα.