ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων
& Διατροφής του Ανθρώπου

Διατροφική Αγωγή

Περιεχόμενο Μαθήματος

1. Βασικές Έννοιες Διατροφικής Αγωγής
2. Αύξηση της ευαισθητοποίησης και διευκόλυνση της αλλαγής
3. Προαγωγή της υποστήριξης από το περιβάλλον
4. Σχεδιασμός Στόχων
5. Δημιουργία προγραμμάτων διατροφικής επιμόρφωσης
6. Αξιολόγηση
7. Ο ρόλος των ΜΜΕ στην διατροφική επιμόρφωση
8. Δουλεύοντας με διαφορετικές ομάδες ατόμων
9. Ο ρόλος των επαγγελματιών υγείας

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στην Διατροφική Αγωγή και στον σχεδιασμό προγραμμάτων στην κοινότητα.
Η ύλη του μαθήματος στοχεύει στην εισαγωγή των φοιτητών στις βασικές έννοιες της διατροφικής αγωγής, και στην ενοποίηση της έρευνας, της θεωρίας και της διατροφικής πρακτικής σε επίπεδο διαφορετικών πληθυσμιακών ομάδων/κοινοτήτων για την βελτίωση της υγείας τους.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο φοιτητής / τρια θα είναι σε θέση να:

  • Σχεδιάζει προτάσεις δράσεων (παρεμβάσεις, επιμορφωτικά προγράμματα και στρατηγικές) που μπορούν να λάβουν χώρα από άτομα, κοινότητες, και οργανισμούς για την βελτίωση των διατροφικών συνηθειών
  • Εφαρμόζει μεθόδους που περιλαμβάνουν την αξιολόγηση αναγκών, τον σχεδιασμό, την διαχείριση, την διεκπεραίωση και την αξιολόγηση προγραμμάτων αλλαγής διατροφικής συμπεριφοράς και προαγωγής υγείας
  • Εφαρμόζει τις θεωρίες της αλλαγής συμπεριφοράς και της προαγωγής της υγείας σε παρεμβάσεις σε επίπεδο κοινότητας
  • Προτείνει παρέμβαση-στόχο για ένα διατροφικό πρόβλημα στην κοινότητα που να περιλαμβάνει και οικονομικό προϋπολογισμό
  • Αντιλαμβάνεται την επίδραση πολιτικών και νομοθεσίας στη διατροφική συμπεριφορά

Βιβλιογραφία

Contento I. Διατροφική Αγωγή (Μετάφραση), Broken Hill, 2018

Διδάσκοντες

210 5294667
pkaratzi@aua.gr
Επίκουρη Καθηγήτρια Κλινικής Συμβουλευτικής και Διατροφικής Συμπεριφοράς

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου - ΕΤΔΑ (Μετονομασθέν Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΠΔ 80/27/5/13, ΦΕΚ Α119 28/5/13) προσφέρει στους φοιτητές του το επιστημονικό υπόβαθρο για την ορθολογική αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων που σχετίζονται με τον τομέα των τροφίμων.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο