ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων
& Διατροφής του Ανθρώπου

Πασχαλίτσα Τρυφινοπούλου

Σύντομο Βιογραφικό

Η κα Πασχαλίτσα Τρυφινοπούλου, απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών, και μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού στο εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, με γνωστικό αντικείμενο την "Μικροβιολογία Τροφίμων".

Το διδακτικό της έργο περιλαμβάνει, τη διδασκαλία των εργαστηριακών ασκήσεων των μαθημάτων Μικροβιολογία Τροφίμων και Ποσοτική Μικροβιολογία Τροφίμων και την συμμετοχή της στην εκπόνηση πτυχιακών μελετών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Καθώς επίσης και την συνδιδασκαλία του διατμηματικού μαθήματος Ασφάλεια και Ποιότητα Προϊόντων Ζωικής Προέλευσης.

Έχει συμμετοχή σε περισσότερα από 20 ερευνητικά προγράμματα και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: (α) τη μικροβιακή οικολογία και την αλληλεπίδραση των μικροοργανισμών, (β) την ταυτοποίηση των μικροοργανισμών και την μελέτη των μεταβολικών τους προϊόντων , (γ) την εφαρμογή ταχειών τεχνικών στην μελέτη των μικροβιακών οικοσυστημάτων, δ) μοριακές τεχνικές εφαρμοσμένες στους μικροοργανισμούς και τα οικοσυστήματα των τροφίμων. Το συγγραφικό της έργο περιγράφεται στο Scopus ID 6505921484. 

Μαθήματα

Ποσοτική Μικροβιολογία Τροφίμων

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στην έννοια της ποσοτικής εκτίμησης της μικροβιολογικής […]

Μικροβιολογία Τροφίμων

Εβδομ. Ώρες: 5
Διδακτ. Μονάδες: 5
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στις έννοιες της μικροβιολογίας τροφίμων.Η ύλη του […]

Ερευνητικά Προγράμματα

Δημοσιεύσεις - Συνέδρια

Πασχαλίτσα Τρυφινοπούλου
ptryf@aua.gr
2105294696
6505921484
0000-0001-7580-3076

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου - ΕΤΔΑ (Μετονομασθέν Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΠΔ 80/27/5/13, ΦΕΚ Α119 28/5/13) προσφέρει στους φοιτητές του το επιστημονικό υπόβαθρο για την ορθολογική αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων που σχετίζονται με τον τομέα των τροφίμων.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο