Η ύλη του μαθήματος στοχεύει στην παροχή στο φοιτητή των σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων σχετικά με την τεχνολογία των τυριών.
Επιδιώκεται, στο τέλος του μαθήματος ο φοιτητής/τρια:
- να έχει αποκτήσει την κριτική σκέψη και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να συνδυάζει και να αξιολογεί την αποτελεσματικότητα και τις επιδράσεις των πολυδιάστατων διεργασιών που εφαρμόζονται για την παραγωγή των διαφόρων κατηγοριών τυριών
- να μπορεί να σχεδιάσει και να οργανώσει την παραγωγή κλασικών και ειδικών κατηγοριών τυροκομικών προϊόντων