Η ύλη του μαθήματος στοχεύει στην παροχή σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων σχετικά με τη μετατροπή του νωπού γάλακτος σε προϊόντα με διαφορετικές ιδιότητες.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε διεργασίες (μηχανικές, χημικές και μικροβιολογικές) που λαμβάνουν χώρα κατά την παραγωγική διαδικασία των γαλακτοκομικών προϊόντων, έτσι ώστε ο φοιτητής να αποκτήσει μια συνολική αντίληψη των διαδικασιών και των κρίσιμων παραμέτρων παραγωγής των προϊόντων καθώς και την ερμηνεία των αρχών στις οποίες στηρίζεται κάθε διεργασία.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο φοιτητής / τρια θα είναι σε θέση να: