Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, ο φοιτητής/τρια θα:
- Έχει αντιληφθεί της Βιομηχανικές Ζυμώσεις και τους μικροοργανισμούς που χρησιμοποιούνται σε τέτοια κλίμακα
- Έχει γνώση των εργαλείων και των τεχνικών της Ενζυμικής - Μικροβιακής Τεχνολογίας και των Μικροβιακών Ζυμώσεων σχετικών με την παραγωγή τροφίμων καθώς και με τις εφαρμογές των στη Λευκή Βιοτεχνολογία.
- Χρησιμοποιεί τις μεθοδολογίες της Μικροβιακής και Ενζυμικής Τεχνολογίας αναφορικά με τη χρήση τους στη Βιοτεχνολογία των Τροφίμων και στη Λευκή Βιοτεχνολογία .
- Έχει κατανοήσει το μεταβολισμό και τα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας που παράγονται από τους μικροοργανισμούς και τις βιοτεχνολογικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την παραγωγής τους
- Έχει γνώση των μεθόδων μελέτης των μικροβιακών πληθυσμών στο περιβάλλον.
- Έχει αντιληφθεί τις προοπτικές της Μικροβιακής Βιοτεχνολογίας στη παραγωγή χρήσιμων ενεργειακών, χημικών και βιοδραστικών μορίων