Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στην Κλινική Διατροφή.
Η ύλη του μαθήματος στοχεύει στην εισαγωγή των σπουδαστών στις βασικές έννοιες των διαδικασιών των αρχών της διατροφικής προσέγγισης για την πρόληψη και την θεραπεία των χρόνιων νοσημάτων. Επίσης αναφέρεται σε εισαγωγικές έννοιες των αρχών της παθοφυσιολογίας των καρδιαγγειακών νοσημάτων, της υπέρτασης, του σακχαρώδη διαβήτη, της παχυσαρκίας και του καρκίνου.
Τέλος, στόχος του μαθήματος αποτελεί η κατανόηση από τους σπουδαστές του ρόλου της διατροφής, των συμπληρωμάτων, των λειρουργικών τροφίμων και των νέων τεχνολογιών στην ανάπτυξη και εφαρμογή τους.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο φοιτητής / τρια θα είναι σε θέση να:
Θα έχει αποκτήσει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τη σύνδεση μεταξύ των λειτουργικών τροφίμων και της υγείας του πληθυσμού.