Το μάθημα αποτελεί το βασικό μάθημα σχετικά με τις παραδοσιακές και σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας και αξιοποίησης των γεωργο-βιομηχανικών υπολειμμάτων και αποβλήτων.
Η ύλη του μαθήματος στοχεύει στην εισαγωγή των σπουδαστών στις βασικές έννοιες της Μικροβιακής, την Ενζυμικής και της Χημικής Τεχνολογίας σε διεργασίες απτόμενες της επεξεργασίας και αξιοποίησης των γεωργο-βιομηχανικών υποπροϊόντων και υπολειμμάτων.
Επίσης αναφέρεται σε έννοιες και μεθοδολογίες διαχείρισης των υπολειμμάτων της γεωργο-βιομηχανικής δραστηριότητας, έμφαση δίδεται στις «Πράσινες» (Αειφορικές) διεργασίας, ενώ μελετάται επισταμένως και η παραγωγή χρήσιμων προϊόντων μέσω της αξιοποίησης των υπολειμμάτων και των υποπροϊόντων της αγροτο-χημικής δραστηριότητας.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο φοιτητής / τρια θα είναι σε θέση να: