ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων
& Διατροφής του Ανθρώπου

Αναλυτική Χημεία

Περιεχόμενο Μαθήματος

1. Εισαγωγή – Επεξεργασία δεδομένων
2. Χημειομετρία
3. Ογκομετρήσεις
4. Ποτενσιομετρία
5. Βολταμμετρία
6. Αμπερομετρία & αμπερομετρικοί αισθητήρες – Κουλομετρία
7. Εισαγωγή στις φασματοσκοπικές τεχνικές
8. Μοριακή φθορισμομετρία
9. Χημειο- & βιο- φωταύγεια – Νεφελομετρία & θολοσιμετρία
10. Ατομική φασματοσκοπία
11. Φασματομετρία μαζών επαγωγικά συζευγμένου πλάσματος
12. Αυτοματοποίηση
13. Κινητικές τεχνικές
14. Ανοσοχημικές τεχνικές

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Η Aναλυτική Χημεία με χρήση των αρχών της χημικής ισορροπίας, φυσικής και στατιστικής εξοικειώνει τους φοιτητές με την επιστήμη των μετρήσεων στην χημεία. Αυτό επιτυγχάνεται με διδασκαλία στο αμφιθέατρο και το εργαστήριο.

Οι αρχές της επιστήμης των μετρήσεων παρουσιάζονται σε διαφορετικές τεχνικές ενώ επισημαίνεται η σημασία της προκατεργασίας των δειγμάτων. Η εργαστηριακή εκπαίδευση εξοικειώνει τους φοιτητές ενώ η επεξεργασία πειραματικών δεδομένων έχει ιδιαίτερη σημασία για την προετοιμασία για εργασία στην βιομηχανία, στην παραγωγή ή την έρευνα.

Το μάθημα διδάσκεται στα αρχικά στάδια των σπουδών και φέρνει τους φοιτητές σε επαφή με τις διαδικασίες αναζήτησης και συγγραφής εκθέσεων σε θέματα της επιστήμης τροφίμων.

Βιβλιογραφία

1. Fundamentals of Analytical Chemistry. D. A. Skoog, D. M. West, F. J. Holler, S. R. Crouch
2. Principles of Instrumental Analysis. D. A. Skoog, F. James Holler, T. A. Nieman. Μετάφραση Καραγιάννη, Ευσταθίου, Χανιωτάκη
3. Errors & Data treatment, Problems & laboratory manual. C.A. Georgiou, Analytical Chemistry Course Notes

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου - ΕΤΔΑ (Μετονομασθέν Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΠΔ 80/27/5/13, ΦΕΚ Α119 28/5/13) προσφέρει στους φοιτητές του το επιστημονικό υπόβαθρο για την ορθολογική αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων που σχετίζονται με τον τομέα των τροφίμων.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο