ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων
& Διατροφής του Ανθρώπου
Φυσική
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στη Φυσική Πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδών. Η ύλη […]
Στρατηγικός Σχεδιασμός Επιχειρήσεων
Το μάθημα συμβάλλει στην κατανόηση των ζητημάτων στρατηγικής στον επιχειρηματικό χώρο. Εξετάζει ένα σύνολο […]
Στατιστική
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, ο φοιτητής/τρια αναμένεται να:
Μοριακή Βιολογία
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, ο φοιτητής/τρια θα:
Μετασυλλεκτική Μεταχείριση Καρπών και Λαχανικών
Αντικείμενο του μαθήματος ‘Μετασυλλεκτική Μεταχείριση Καρπών και Λαχανικών’ είναι η εξοικείωση των φοιτητών σε […]
Μετασυλλεκτικές Ασθένειες Οπωροκηπευτικών
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισαγάγει στους φοιτητές του Τμήματος Ε.Τ.Τ. την έννοια […]
Μελισσοκομία - Σηροτροφία
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος, ο φοιτητής, σε επίπεδο γνώσεων, θα μπορεί να απαριθμεί […]
Μάρκετινγκ Γεωργικών Προϊόντων και Τροφίμων
Το μάθημα αυτό αποτελεί το κύριο εισαγωγικό μάθημα στις έννοιες της Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων […]
Λαχανοκομία
Αντικείμενο του μαθήματος ‘Λαχανοκομία’ είναι η εξοικείωση των φοιτητών σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο […]
Ζωικοί Εχθροί Αποθηκευμένων Γεωργικών Προϊόντων, Τροφίμων και Αστικού Περιβάλλοντος
Αντικείμενο του μαθήματος «Ζωικοί εχθροί αποθηκευμένων γεωργικών προϊόντων,τροφίμων και αστικού περιβάλλοντος» είναι η εξοικείωση […]
Ειδική Αμπελουργία
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές του Τμήματος Ε.Φ.Π. στην αναπαραγωγή, […]
Δενδροκομία
Αντικείμενο του μαθήματος Ειδική Δενδροκομία είναι η εξοικείωση των φοιτητών σε θεωρητικό και πρακτικό […]
Γεωργικός Πειραματισμός
Σκοπός του μαθήματος είναι η εκπαίδευση των φοιτητών στον σχεδιασμό , τη στατιστική επεξεργασία […]
Γεωργική Φαρμακολογία
Στόχοι του μαθήματος “Γεωργική Φαρμακολογία” είναι οι φοιτητές μετά τηνεπιτυχή ολοκλήρωση όλων των εκπαιδευτικών […]
Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων με Χρήση Η/Υ
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, ο φοιτητής/τρια αναμένεται να:
Γεωργία
Το μάθημα στοχεύει στην απόκτηση γενικών και ειδικών γνώσεων που αφορούν στην καλλιέργεια των […]
Μαθηματικά Α
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, ο φοιτητής/τρια αναμένεται να:
Ιστορία της Γεωπονικής Επιστήμης
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο φοιτητής / τρια θα είναι ικανός/ή να:
Ζωοτεχνία
Σκοπός του μαθήματος είναι να παρουσιάσει στους φοιτητές τις απαραίτητες και σύγχρονες γνώσεις σε […]
Διδακτική-Γεωργική Εκπαίδευση
Το μάθημα αποσκοπεί στην εξοικείωση των φοιτητών/τριών με τις έννοιες, μεθοδολογίες και πρακτικές της […]
Διατροφή Αγροτικών Ζώων
Σκοπός του μαθήματος «ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ» είναι η κατάρτιση των φοιτητών σε θέματα διατροφής […]
Γενική Μικροβιολογία
Η ΓΕΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ αποτελεί το βασικό μάθημα υποδομής για την κατανόηση της ποικιλότητας, κυτταρικής […]
Γενική Αμπελουργία
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές του Τμήματος Ε.Φ.Π. στις βασικές […]
Γενετική
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στην επιστήμη της Γενετικής.Η ύλη του μαθήματος […]
Βιολογία Κυττάρου
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στη δομή και λειτουργία του ευκαρυωτικού κυττάρου […]
Αναλυτική Χημεία
Η Aναλυτική Χημεία με χρήση των αρχών της χημικής ισορροπίας, φυσικής και στατιστικής εξοικειώνει […]
Φυσικοχημεία Τροφίμων
Το μάθημα αποτελεί βασικό μάθημα στο αντικείμενο της Φυσικοχημείας Τροφίμων. Η ύλη του μαθήματος […]
Φυσικοχημεία
Το μάθημα αποτελεί βασικό εισαγωγικό μάθημα στο αντικείμενο της Φυσικοχημείας. Η ύλη του μαθήματος […]
Φυσικές Ιδιότητες Τροφίμων
Οι Φυσικές Ιδιότητες Τροφίμων περιλαμβάνουν τις Θερμικές, Μηχανικές, Διάχυσης (μεταφοράς μάζας), Ηλεκτρικές, Γεωμετρικές (δομή) […]
Υγιεινή Τροφίμων
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στην ασφάλεια τροφίμων και παρέχει εξοικείωση με: […]
Τοξικολογία Περιβάλλοντος και Τροφίμων
Μεταξύ των σκοπών του μαθήματος είναι, οι φοιτητές που θα το παρακολουθήσουν επιτυχώς, να […]
Τεχνολογία Αλκοολούχων Ποτών
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των θεωρητικών μαθημάτων οι φοιτητές θα έχουν αποκτήσει γνώσεις σχετικές […]
Τεχνολογία Γάλακτος II - Τυροκομία
Η ύλη του μαθήματος στοχεύει στην παροχή στο φοιτητή των σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων σχετικά […]
Τεχνολογία Γάλακτος I
Η ύλη του μαθήματος στοχεύει στην παροχή σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων σχετικά με τη μετατροπή […]
Σχεδιασμός και Μηχανολογικός Εξοπλισμός Βιομηχανιών Τροφίμων
Τα μαθησιακά αποτελέσματα του συγκεκριμένου μαθήματος εστιάζονται στα παρακάτω σημεία: Το συγκεκριμένο μάθημα θα […]
Συσκευασία Τροφίμων
To μάθημα περιλαμβάνει μία αρχική ανάλυση τάσεων στην επεξεργασία και στη συσκευασία τροφίμων. Στη […]
Ποσοτική Μικροβιολογία Τροφίμων
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στην έννοια της ποσοτικής εκτίμησης της μικροβιολογικής […]
Συντήρηση Τροφίμων
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στις αρχές συντήρησης των τροφίμων. Η ύλη […]
Ποιοτικός και Οργανοληπτικός Έλεγχος Τροφίμων
Το μάθημα αποτελεί βασικό εισαγωγικό μάθημα στις έννοιες του ποιοτικού ελέγχου και οργανοληπτικής αξιολόγησης […]
Οινολογία ΙΙ
Το μάθημα αποτελεί συνέχεια του εισαγωγικού μαθήματος της Οινολογίας Ι.Η ύλη του μαθήματος αποσκοπεί […]
Οινολογία I
Η ύλη του μαθήματος αποσκοπεί στην γνωριμία και εξοικείωση των φοιτητών/τριων με το σταφύλι, […]
Μικροβιολογία Τροφίμων
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στις έννοιες της μικροβιολογίας τροφίμων.Η ύλη του […]
Μικροβιολογία Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
Το μάθημα έχει ως στόχο την ενημέρωση των φοιτητών στην μικροβιολογία του γάλακτος και […]
Μεθοδολογία της Διατροφής
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στις βασικές αρχές που διέπουν την ερευνητική […]
Μέθοδοι Ανάλυσης Τροφίμων
Αντικείμενο του μαθήματοςΕισαγωγή σε βασικές τεχνικές ανάλυσης που χρησιμοποιούνται ευρέως για τον καθορισμό της […]
Λειτουργικά Τρόφιμα και Διατροφή
Το «Λειτουργικά Τρόφιμα και Διατροφή» αποτελεί ένα ειδικό μάθημα στην Επιστήμη της Διατροφής. Η […]
Εφαρμογές Η/Υ στην Επεξεργασία των Τροφίμων
Το μάθημα αναφέρεται στη διδασκαλία βασικών αρχών και μεθοδολογιών που χρησιμοποιούνται για την μοντελοποίηση […]
Εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων
Τα μαθησιακά αποτελέσματα του συγκεκριμένου μαθήματος εστιάζονται στα παρακάτω σημεία:
Επεξεργασία Αποβλήτων Βιομηχανιών Τροφίμων
Το μάθημα αποτελεί το βασικό μάθημα σχετικά με τις παραδοσιακές και σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας […]
Ενόργανη Χημική Ανάλυση
Αντικείμενο του μαθήματος Ενόργανη Ανάλυση είναι η εξοικείωση των φοιτητών σε θεωρητικό και πρακτικό […]
Εισαγωγή στην Επιστήμη Τροφίμων και στη Διατροφή του Ανθρώπου
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα της Επιστήμης των Τροφίμων και της Διατροφής. […]
Εισαγωγή στη Διατροφική Αξιολόγηση
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στην Αξιολόγηση της Διατροφικής Κατάστασης. Η ύλη […]
Διατροφική Επιδημιολογία και Δημόσια Υγεία
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στις βασικές αρχές που διέπουν τη διατροφική […]
Διατροφική Αγωγή
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στην Διατροφική Αγωγή και στον σχεδιασμό προγραμμάτων […]
Διατροφή στα Στάδια της Ζωής
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στη Διατροφή στα στάδια της ζωής.Η ύλη […]
Διατροφή και Άθληση
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στη Διατροφή και Άθληση. O στόχος του […]
Γαλακτοκομία
Το μάθημα αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο μάθημα για τα μαθήματα Τεχνολογία Γάλακτος Ι και Τεχνολογία […]
Βιοχημεία Τροφίμων
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στις έννοιες της Βιοχημείας Τροφίμων. Η ύλη […]
Βιοχημεία
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στις έννοιες της Βιοχημείας. Η ύλη του […]
Βασικές Διεργασίες Επεξεργασίας Τροφίμων
Στόχος είναι ο φοιτητής/ια να αποκτήσει γνώσεις επί των βασικών διεργασιών που συναντώνται στα […]
Αρχές Μηχανικής Τροφίμων
Στόχος του μαθήματος είναι ο φοιτητής/ια να αποκτήσει βασικές γνώσεις μηχανικής προκειμένου να καταστεί […]
Αρχές Διατροφικής Συμβουλευτικής
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στη διατροφική συμβουλευτική και στην αλλαγή της […]
Αρχές Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Το μάθημα αποτελεί το βασικό μάθημα της Βιοτεχνολογίας Μικροοργανισμών και της Τεχνολογίας Ζυμώσεων και […]
Αρχές Ανατομίας και Φυσιολογίας του Ανθρώπου
Στο μάθημα “Αρχές Ανατομίας και Φυσιολογίας του Ανθρώπου” περιγράφεται η δομή της φυσιολογικής οργάνωσης […]
Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων
Η ύλη του μαθήματος περιλαμβάνει την τεχνολογική ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος με γνώμονα τη […]
Ανάπτυξη Επιστημονικών και Επαγγελματικών Δεξιοτήτων
Το μάθημα αποτελεί βασικό εισαγωγικό μάθημα επί θεμάτων που αφορούν την αξιοποίηση των Τεχνολογιών […]
Χημεία Τροφίμων
Σκοπός του μαθήματος είναι οι φοιτητές να αποκτήσουν γνώσεις για τα κύρια χημικά συστατικά […]
Γενική και Ανόργανη Χημεία
Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΕΙΑ αποτελεί το βασικό μάθημα υποδομής για την κατανόηση των […]
Οργανική Χημεία
Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ αποτελεί το βασικό μάθημα υποδομής για την κατανόηση της δομής και […]
Διατροφή και Μεταβολισμός
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στη Διατροφή και Μεταβολισμό.Η ύλη του μαθήματος […]
Κλινική Διατροφή
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στην Κλινική Διατροφή.  Η ύλη του μαθήματος […]


 


Υποχρεωτικά







Επιλέξτε Εξάμηνο

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου - ΕΤΔΑ (Μετονομασθέν Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΠΔ 80/27/5/13, ΦΕΚ Α119 28/5/13) προσφέρει στους φοιτητές του το επιστημονικό υπόβαθρο για την ορθολογική αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων που σχετίζονται με τον τομέα των τροφίμων.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο