AGRICULTURAL
UNIVERSITY OF ATHENS
Department of 
Faculty of Crop Science

Improvement of large crop plants

Content

Βελτίωση σίτου. Καταγωγή και ταξινόμηση. Γενετική του σιταριού. Γενετική παραλλακτικότητα-Γενετικοί Πόροι. Μέθοδοι βελτίωσης του σιταριού. Τα υβρίδια του σιταριού. Γνωρίσματα προς βελτίωση: Απόδοση. Πρωιμότητα. Ικανότητα διατήρησης. Ανθεκτικότητα σε ψύχος, ξηρασία, αργίλιο, παθογόνα, έντομα. Βελτίωση ποιότητας Βελτίωση κριθής. Καταγωγή και Ταξινόμηση. Γενετική του κριθαριού. Βοτανικά χαρακτηριστικά, αρρενοστειρότητα. Οι ποικιλίες του κριθαριού. Οι μέθοδοι βελτίωσης. Βελτίωσηκαλαμποκιού.Καταγωγή καιφυλές.Ηγενετικήτου καλαμποκιού.Ηγονιμοποίηση του καλαμποκιού. Ξενία. Ετεροζυγωτία ελεύθερα επικονιαζόμενων πληθυσμών (ΟP). Πληθυσμιακήβελτίωση.Ποικιλίες -υβρίδια.Παραγωγήβελτιωμένωνυβριδίων. Στόχοι βελτίωσης: απόδοση, προσαρμοστικότητα, ποιότητα Βελτίωση πατάτας. Καταγωγή και ταξινόμηση. Γενετική της πατάτας. Στόχοι και μέθοδοι βελτίωσης.Βελτίωσησεαπλοειδέςκαιδιπλοειδές επίπεδο.Καλλιέργειαιστών,κυττάρωνκαι πρωτοπλαστών. Βοτανικός σπόρος. Η βελτίωση της ανθεκτικότητας. Σποροπαραγωγή Βελτίωση βαμβακιού. Καταγωγή και ταξινόμηση. Γενετική του σιταριού. Ανθικά χαρακτηριστικά. Αρρενοστειρότητα. Μέθοδοι βελτίωσης βαμβακιού. Η διατήρηση των ποικιλιών του βαμβακιού. Οι αντικειμενικοί σκοποί της βελτίωσης. Η απόδοση σε ίνα. Ανθεκτικότητα σε παθογόνα και έντομα. Βελτίωσηζαχαροτεύτλων. Καταγωγήκαιταξινόμηση.Ανθικάχαρακτηριστικά.Μονοσπερμία. Πολυπλοειδία. Μέθοδοι βελτίωσης. Μαζική και απογονική επιλογή. Παραγωγή υβριδίων. Διειδικόςυβριδισμός.Στόχοι:απόδοσησεζάχαρη,ανθεκτικότητασεπαθογόνα,πρωιμότητα. Αποθηκευτική ικανότητα.

Learning results

The aim of the course is to familiarize students with the methods of improvement of the of representative large-scale crop plants such as wheat, barley, corn, sugar beet, potato, cotton in order to be able to participate after graduation after graduation, they will be able to actively participate in respective variety creation programmes. First, general information is presented The origin and botanical characteristics of the varieties, a description of the varieties to be selected is given traits are described and appropriate improvement methods are described

Bibliography

Π.Ι. Καλτσίκης: Ειδική Βελτίωση Φυτών. Εκδόσεις Σταμούλη 1992br> George Acquaah Principles of Plant Genetics and Breeding, Second Edition 2012¨. John Wiley & Sons, Ltd

Faculty

2105294888
stefanos@aua.gr
I am web developer and I am working in AUA I am web developer […]

NEWSLETTER

The Faculty of Crop Science of the Agricultural University of Athens (AUA), was founded in June 1989 (Official Journal of the Hellenic Republic Νο. 166Α΄/16-6-1989) it is the first University Faculty of Crop Science founded in Greece
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content