ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Δασολογίας
& Διαχείρισης Φυσικού
Περιβάλλοντος

ERASMUS+ Mindful Nature

Ημ/νια Ανάρτησης: 01-08-2024
Kατηγορία:

Το διάστημα από Κυριακή 21 έως και Κυριακή 28 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε Θερινό Σχολείο για Εκπαιδευτικούς στο Καρπενήσι με τη συμμετοχή 90 Εκπαιδευτικών και των 3 βαθμίδων από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Mindful Nature» (2022-1-EL01-KA220-SCH-000085458).

Στόχος του Θερινού Σχολείου ήταν η υλοποίηση ενός μικρού βιωματικού Σχολείου (θεωρώντας ως το μεγάλο Σχολείο την ίδια τη Ζωή)  διάρκειας μιας εβδομάδας με άξονες τη σύνδεση με τη Φύση και την εξάσκηση της ενσυνειδητότητας (mindfulness) στη σχέση με αυτή, ως άτομα και ως εκπαιδευτικοί.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος Mindful Nature, την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και διερμηνεία στα ακαδημαϊκά εργαστήρια  του Τμήματος Δασολογίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Καρπενήσι. Το προσωπικό του τμήματος ανέπτυξε στους συμμετέχοντες την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα του τμήματος στην κοινή αντίληψη της σύνδεσης της εκπαίδευσης με το φυσικό χώρο.

Συγχαίρουμε την οργανωτική ομάδα του Κέντρου Εκπαίδευσης για την Αειφορία Καρπενησίου, τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα και στηρίζουμε στην πράξη κάθε πρωτοβουλία που κάνει πράξη την ενεργή και βιωματική εκπαίδευση των πολιτών κάθε ηλικίας.

NEWSLETTER

22370 23282
Σκεπετάρη Κασιανή
Δημοκρατίας 3, Τ.Κ. 36100
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο