ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΑΘΗΝΩΝ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τηλέφωνα - Χάρτης 

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ 

  • 6 Σχολές
  • 14 Τμήματα
  • 19 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών
  • 8 Προγράμματα Διδακτορικών Σπουδών
  • 28 Συγκροτήματα Κτηρίων
  • 44 Εξοπλισμένα Εργαστήρια
  • 55 Αμφιθέατρα και Αίθουσες Διδασκαλίας
  • 13 Θερμοκήπια

Αριθμός Προπτυχιακών Φοιτητών 

  • 5243 από το 1ο έως και το ν έτος
  • 7139 από το 1ο έως και το ν+2 έτος  
  • 13636 όλοι οι εγγεγραμμένοι, ανεξάρτητα από το έτος εγγραφής, που δεν έχουν αποφοιτήσει
 
 

Ακαδημαϊκό Έτος: 2016-2018

  • Δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές: 7863
  • Ετεροαναφορές: 150.004
  • Διπλώματα ευρεσιτεχνίας: 76
  • Χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα: 4585
  • Προϋπολογισμός χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων: 27.760.000 €

Αριθμός Μεταπτυχιακών Φοιτητών 

  • 656 Ακαδημαικό Έτος 2021 - 2022 

Αριθμός Υποψηφίων Διδακτόρων 

  • 445 Ακαδημαικό Έτος 2021 - 2022 

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τις εγκάρσιες δεξιότητες πραγματοποιήθηκε στο ΓΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος EU-CONEXUS- RESEARCH FOR SOCIETY (RFS)

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τις εγκάρσιες δεξιότητες πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος EU-CONEXUS- RESEARCH FOR SOCIETY (RFS).

Από την Τετάρτη 29 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τις «Εγκάρσιες δεξιότητες-Transversal skills». 17 ερευνητές από τα 6 πανεπιστήμια εταίρους του EU-CONEXUS- RESEARCH FOR SOCIETY (RFS) συγκεντρώθηκαν στην Ελλάδα, για την παρακολούθηση του τρίτου διά ζώσης εκπαιδευτικού σεμιναρίου, σχετικά με θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Κάθε ημέρα του σεμιναρίου, ήταν αφιερωμένη στη διερεύνηση διαφορετικών πτυχών της Ηγεσίας, της Διαπραγμάτευσης και του Σχεδιασμού Σταδιοδρομίας.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πληθώρα δραστηριοτήτων που τους έδωσαν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη τις διαδικασίες και τις έννοιες που παρουσιάστηκαν, παρατηρώντας συμπεριφορές και στάσεις που έπρεπε να διατηρήσουν ή να τροποποιήσουν, προκειμένου να οργανώσουν, να ηγηθούν και να διαχειριστούν αποτελεσματικά μια ερευνητική ομάδα που έχει αναλάβει την υλοποίηση ενός επιστημονικού έργου, αποκομίζοντας έτσι σημαντικές εμπειρίες στην  επιστημονική τους δράση.

Το πρόγραμμα EU-CONEXUS RESEARCH FOR SOCIETY (RFS) υποστηρίζει και ενισχύει τη διεπιστημονική ερευνητική συνεργασία μεταξύ των Πανεπιστημίων της συμμαχίας, που βρίσκονται σε 9 παράκτιες Ευρωπαϊκές περιοχές, με σκοπό τη δημιουργία μιας πολυεπιστημονικής και διεθνώς ανταγωνιστικής δομής έρευνας και καινοτομίας, στηριγμένης σε ερευνητές που είναι ανοιχτοί σε νέες και καινοτόμες συνεργασίες με τη βιομηχανία και την κοινωνία.

Μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της συγκεκριμένης πιλοτικής εκπαίδευσης είναι η πολυπολιτισμικότητα και το διαφορετικό ερευνητικό υπόβαθρο των συμμετεχόντων. Η διεπιστημονική και πολιτιστική ποικιλομορφία εμπλουτίζει το περιεχόμενο και την ποιότητα των προτάσεων, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνει την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων μεταξύ των ομάδων, συμβάλλοντας με το τρόπο αυτό στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της διεπιστημονικής έρευνας. Τα σεμινάρια παρακολούθησαν δια ζώσης μεταδιδακτορικοί νέοι ερευνητές από τα 6 ιδρύματα του EU-CONEXUS.  Η Οργανωσιακή Ψυχολόγος κ. Ζωή Φράγκου ανέλαβε να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες σε θέματα οργάνωσης ηγεσίας, ενδυνάμωσης των επικοινωνιακών δεξιοτήτων και διαχείρισης της ομάδας.

Η Συμμαχία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EU-CONEXUS, είναι ένα διακρατικό Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας για την Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ένας από τους εννιά (9) εταίρους του νέου αυτού Πανεπιστημίου, με τους υπόλοιπους οκτώ (8) να είναι το Πανεπιστήμιο La Rochelle Université της Γαλλίας, το Technical University of Civil Engineering Bucharest της Ρουμανίας, το          Klaipeda University της Λιθουανίας, το  Universidad Católica de Valencia “San Vicente Mártir” της Ισπανίας , το University of Zadar της Κροατίας, το Frederick University  της Κύπρου, το Waterford Institute of Technology  της Ιρλανδίας και το University of Rostock της Γερμανίας.


NEWSLETTER

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιερά Οδός 75, ΤΚ 11855, Αθήνα
magnifierchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο