ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Περιφερειακής 
& Οικονομικής Ανάπτυξης

Μήνυμα Προέδρου

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το τμήμα ιδρύθηκε πρόσφατα, υποδέχτηκε για πρώτη φορά πρωτοετείς φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, και λειτουργεί στην Άμφισσα.

Καθώς η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος ΠΟΑ και το προσωπικό του ΓΠΑ σε Άμφισσα και Αθήνα εργάζονται σκληρά για την οργάνωση, ομαλή ακαδημαϊκή αρχή, και λειτουργία του, επιθυμώ να γνωστοποιήσω στους νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την Οικονομική Επιστήμη και προβληματίζονται με την επιλογή της ανάλογης σχολής και τμήματος, ότι το Τμήμα ΠΟΑ του ΓΠΑ θεμελιώθηκε και ισχυροποιείται, με πολύ μεράκι και φιλοδοξία.

Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου σπουδές στην οικονομική επιστήμη, με επιπλέον εξειδίκευση στο ρόλο του χώρου και της γης στην οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη. Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών είναι απαιτητικό και η επιτυχής ολοκλήρωσή του απαιτεί αφοσίωση, φιλομάθεια, επιμέλεια, συνέπεια, και εργατικότητα. Μόνο εκείνοι που θέλουν και μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του προγράμματος αξίζουν και πρέπει να καταστούν πτυχιούχοι.

Σκοπός μας είναι να έχει ο απόφοιτος του τμήματος τα εφόδια που θα του επιτρέψουν να επιδιώξει μια επιτυχή επαγγελματική καριέρα οικονομολόγου, αλλά και τα εφόδια να συνεχίσει επιτυχώς τις σπουδές του αν το επιθυμεί, σε επίπεδο μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος. Το τμήμα δεν επιδιώκει απλώς να γίνει εφάμιλλο των τμημάτων οικονομικών επιστημών και αυτών με εξειδίκευση σε τομείς όπως περιφερειακή ανάπτυξη, διεθνείς οικονομικές σχέσεις, κλπ. Επιδιώκει να διακριθεί, και γνωρίζουμε πως αυτό απαιτεί διδάσκοντες με ανάλογα προσόντα, σύγχρονη διδασκαλία και διδακτέα ύλη, εξοπλισμό, και αυστηρά κριτήρια για την επίδοση και απόκτηση πτυχίου.

Μαρίνα Σελήνη Κατσαΐτη
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Πρόεδρος Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης, ΓΠΑ

Διοικητική Δομή

Το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης ανήκει στη Σχολή Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα διοικητικά όργανα του Τμήματος είναι η Συνέλευση, στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Τμήματος, με δυνατότητα εκπροσώπησης όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Τμήματος, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών, καθώς και ο Πρόεδρος του Τμήματος, μαζί με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο. Οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα των διοικητικών οργάνων Τμημάτων ΑΕΙ καθορίζονται στο Ν.4485/2018 (ΓΕΚ 114/4.08.2017/ΤΒ) «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

Πρόεδρος: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρίνα Σελήνη Κατσαΐτη
Τηλέφωνο: 22650072268
Email: mskatsaiti@aua.gr

Αναπληρωτής Πρόεδρος: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αγγελική Μενεγάκη
Τηλέφωνο: 22650072268
Email: amenegaki@aua.gr

Προϊσταμένη Γραμματείας Τμήματος: Αργυρούλα Λύτρα – Διοικητικό Προσωπικό
Τηλέφωνο: 2265072268
Email: rlytra@aua.gr

Υπεύθυνος Φοιτητικών Θεμάτων: Αργυρούλα Λύτρα – Διοικητικό Προσωπικό
Τηλέφωνο: 2265072268
Email: rlytra@aua.gr

Υπεύθυνη Συγγραμμάτων: Βαλεντίνη Ζώτου – Βιβλιοθηκάριος
Τηλέφωνο: 2265072268
Email: vzotou@aua.gr

Ιστορία

To Tμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Α.) Ιδρύθηκε ως τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) με το Νόμο 4589 – ΦΕΚ 13/Α/29.01.2019. και εντάχθηκε στη Σχολή Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών  του Ιδρύματος. Ως έδρα του ορίστηκε η Άμφισσα.

Εισήχθηκε για πρώτη φορά στο μηχανογραφικό δελτίο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το σχολικό έτος 2019-2020. Πρόκειται για το πρώτο τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο δεν έχει γεωπονικό χαρακτήρα και η διάρκεια σπουδών του είναι τέσσερα έτη, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Γ.Π.Α., η διάρκεια σπουδών είναι τα πέντε έτη.

Το τμήμα Π.Ο.Α. στην Άμφισσα είναι ένα από τα τρία τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο στεγάζεται σε εγκαταστάσεις εκτός της κύριας Πανεπιστημιούπολης που βρίσκεται στον Βοτανικό στην Αθήνα, συμβάλλοντας έτσι στην αποκέντρωση και την αποσυμφόρηση των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων στο κέντρο και την εδραίωση του Γ.Π.Α. στην Στερεά Ελλάδα.

Το τμήμα ΠΟΑ βρίσκεται 2,5 ώρες από την Αθήνα με το αυτοκίνητο και 3,15 ώρες με το ΚΤΕΛ. Το τμήμα Π.Ο.Α. βρίσκεται στον Δήμο Δελφών δηλαδή σε μια περιοχή σπουδαίας ιστορικής, πολιτιστικής σημασίας και κληρονομιάς, 20 λεπτά από τους Δελφούς και τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο, τον ορεινό όγκο του Παρνασσού και πλησίον του διάσημου ελαιώνα της Άμφισσας.

Αντικείμενο

Το τμήμα Π.Ο.Α. είναι τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, το οποίο όμως δίνει έμφαση στις οικονομικές διαστάσεις της περιφερειακής επιστήμης και την Περιφερειακή και Οικονομική Ανάπτυξη, γενικότερα. Το επιστημονικό αντικείμενο του Τμήματος είναι σαφώς διεπιστημονικό, όπως δηλώνεται  ρητά και στην ονομασία του, συντιθέμενο από του κλάδους και επιστημονικά πεδία των οικονομικών επιστημών και της περιφερειακής επιστήμης που συνεισφέρουν διαχρονικά στην Περιφερειακή και Οικονομική Ανάπτυξη, όπως:

  • η Οικονομική καθώς και οι τομεακές και χωρικές της εξειδικεύσεις της (Περιφερειακή και Αστική Οικονομική, Αγροτική Οικονομική και Οικονομικά της Ενέργειας, Οικονομική του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων),
  • η Περιφερειακή Επιστήμη,
  • ο Τουρισμός και η Τουριστική Ανάπτυξη,
  • η Γεωγραφία και η Οικονομική Γεωγραφία,
  • η Χωροταξία και οι επιστήμες του χώρου,
  • η Κοινωνιολογία και οι συναφείς επιστήμες,
  • η Διοικητική Επιστήμη,
  • τα Μαθηματικά και η Στατιστική,
  • η Επιστήμη της Πληροφορίας και των Υπολογιστών, κ.ά.

Επομένως το επιστημονικό αντικείμενο του Τμήματος Π.Ο.Α. περιλαμβάνει τη σύνθεση της Οικονομικής Επιστήμης και της Περιφερειακής Επιστήμης, έχοντας κωδικό επιστημονικού πεδίου κατά βάση το 0311 (ISCED, 2013), όπως διεθνώς προσδιορίζεται από την UNESCO.

Το αντικείμενο του Π.Ο.Α. είναι σπάνιο και πρωτότυπο. Το τμήμα Π.Ο.Α. διαθέτει πλήρη και εκτενή κάλυψη μαθημάτων οικονομικού κορμού και ποσοτικών μεθόδων, χωρίς να αποβαίνει σε βάρος του απαραίτητου αριθμού των μαθημάτων σχετικών με την Περιφερειακή Επιστήμη. Δίνει όμως επιπλέον, την δυνατότητα παρακολούθησης και μαθημάτων εξειδίκευσης στη Τουριστική Οικονομική και Ανάπτυξη.

Τοποθεσία

Το τμήμα Π.Ο.Α. βρίσκεται στην Άμφισσα, στον Δήμο Δελφών, δηλαδή σε μια περιοχή σπουδαίας ιστορικής, πολιτιστικής σημασίας και κληρονομιάς, 20 λεπτά από τους Δελφούς και τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο, τον ορεινό όγκο του Παρνασσού και πλησίον του διάσημου ελαιώνα της Άμφισσας. Το τμήμα ΠΟΑ βρίσκεται 2,5 ώρες από την Αθήνα με το αυτοκίνητο και 3,15 ώρες με το ΚΤΕΛ. Το κτηριακό συγκρότημα του Τμήματος Π.Ο.Α. βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Η Άμφισσα είναι η πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και βρίσκεται στο βόρειο μέρος του Κρισαίου Πεδίου, στους πρόποδες του βουνού Έλατος της Γκιώνας, ενώ ανατολικά της βρίσκεται ο Παρνασσός.

Οι γειτονικές πόλεις της Άμφισσας είναι βόρεια: η Λαμία, νοτιοανατολικά: η Λιβαδειά και οι Δελφοί, νοτιοδυτικά: η Ναύπακτος, νότια: η Ιτέα, και δυτικά: το Λιδορίκι.

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, ο οποίος αναφέρει πως “Άμφισσα ονομάσθη δια το όρεσιν περιέχεσθαι” η ονομασία της Άμφισσας προέρχεται από το ρήμα “αμφιέννυμι”, που σημαίνει  “περιβάλλω”, επειδή η πόλη περιβάλλεται από βουνά (Γκιώνα και Παρνασσός). Κατά τη μυθολογία, η πόλη οφείλει το όνομά της στην Άμφισσα, κόρη του Μάκαρος, εγγονή του Αιόλου. Η Άμφισσα έχει πλούσια ιστορία, η οποία ξεκινά από την αρχαιότητα (όπως μαρτυρούν τα Τείχη της Ακρόπολης της αλλά και η αναφορά του Παυσανία σε δύο αξιομνημόνευτους τάφους που υπήρχαν στην πόλη), συνεχίζει στη βυζαντινή περίοδο (όπου πληροφορίες είναι διαθέσιμες κυρίως από το “Χρονικό του Γαλαξειδίου”, που γράφτηκε από τον Ιερομόναχο Ευθύμιο και βρέθηκε από τον Κωνσταντίνο Σάθα, ο οποίος το επεξεργάστηκε και το δημοσίευσε), την περίοδο της τουρκοκρατίας (με την απελευθέρωσή της στις 27 Μαρτίου 1821 από τον Πανουργιά) και τους νεότερους χρόνους (όπου η πόλη απελευθερώθηκε από τη γερμανική κατοχή στις 15 Οκτωβρίου του 1944).

Στην πόλη της Άμφισσας λειτουργούν Αρχαιολογικό Μουσείο, Λαογραφικό Μουσείο, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Δημοτικό Ωδείο, Εικαστικό Εργαστήρι, Παιδική Βιβλιοθήκη, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Δημοτική Φιλαρμονική και Χορωδία. Επίσης, υφίσταται Ενιαίο Λύκειο, δύο Γυμνάσια (μουσικό και εσπερινό), Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Νοσηλευτική Σχολή, Επαγγελματικό Λύκειο, ΙΕΚ, το Εργαστηριακό Κέντρο (ΕΚ) Άμφισσας και το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην Άμφισσα εδρεύουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες  της ΠΕ, διαθέτει σύγχρονο Κρατικό Νοσοκομείο, Πρωτοδικείο, Κατάστημα Κράτησης και στεγάζει το ΚΤΕΛ Νομού Φωκίδας.

Η Άμφισσα έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση και κάθε χρόνο διεξάγονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, εορτασμοί και αθλητικά δρώμενα.  

Η πρόσβαση στο κτηριακό συγκρότημα του Τμήματος ΠΟΑ πραγματοποιείται μέσω της Εθνικής Οδού Άμφισσας-Μπράλου,

είτε από τον κόμβο του κοιμητηρίου της πόλης, από την κατεύθυνση Λαμίας-Άμφισσας:

είτε από τον κόμβο της λεωφόρου Σαλώνων, από την κατεύθυνση Αθήνας-Άμφισσας:
Η είσοδος στο κτηριακό συγκρότημα βρίσκεται στα δυτικά του συγκροτήματος (οδός Μποβιάτση), από τη διαδρομή Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή – Τσίγκα - Μποβιάτση:

Το τμήμα Π.Ο.Α. στεγάζεται σε ένα ολοκαίνουριο κτιριακό συγκρότημα 1000τ.μ που αποτελείται από δυο δίδυμα κτίρια και ένα τρίτο κτίριο που είναι το κεντρικό αμφιθέατρο. Γύρω του υπάρχει περιφραγμένος χώρος 5 στρεμμάτων, με γήπεδο μπάσκετ και οργανωμένο παρκινγκ. Επίσης υπάρχει εντός του κτιρίου μικρή βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο και εξωτερικά του κτιρίου φοιτητική λέσχη, 300 μέτρα από την κεντρική είσοδο.

Ειδικότερα, η διαρρύθμιση του κτηριακού συγκροτήματος  του Τμήματος ΠΟΑ συνίσταται από:

  • επτά (7) αίθουσες διδασκαλίας
  • πέντε (5) αίθουσες εργαστηρίων
  • Αίθουσα Internet (διαδικτύου)
  • Αναγνωστήριο
  • Βιβλιοθήκη
  • Κυλικείο
  • Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
  • Γραμματεία και γραφεία διοικητικού προσωπικού
  • Γραφεία διδακτικού προσωπικού
  • Υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης

Στρατηγικός Σχεδιασμός

Η ανάπτυξη του Τμήματος ΠΟΑ (τΠΟΑ) στην Άμφισσα αποτελεί μέλημα του ΓΠΑ, το οποίο με απόφαση της Συγκλήτου, κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του τΠΟΑ, ενέκρινε έξι νέες θέσεις μελών ΔΕΠ, ενώ εγκρίνει σε ετήσια βάση αναθέσεις έργου διδασκαλίας σε νέους διδάκτορες, προκειμένου να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες διδασκαλίας του Τμήματος, όπως και  μετακινήσεις διδακτικού προσωπικού και μελών ΔΕΠ όταν απαιτείται. Επιπλέον, το ΓΠΑ θέτει ως άξονα ανάπτυξης του ΠΟΑ την εισαγωγή κατεύθυνσης Τουρισμού, στο ΠΠΣ και τη συνεργασία με τοπικούς φορείς, όπως ο Δήμος Δελφών, με στόχο τη δημιουργία συνεργιών για την προώθηση της ακαδημαϊκής έρευνας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της Περιφέρειας. Οι σημαντικές υπάρχουσες υποδομές, σε συνδυασμό με τις μελλοντικές προσθήκες και την απαραίτητη συντήρησή τους, δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Το τΠΟΑ συνιστά ένα από τα 3 τμήματα του ΓΠΑ που εδράζεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και βρίσκεται πλησίον του τομέα πρωτογενούς παραγωγής που αποτελεί το στοιχείο του αντικειμένου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Ιδιαίτερα, το ΠΟΑ είναι εγκατεστημένο εντός του ελαιώνα της Άμφισσας καθώς και πλησίον σε άλλους φυσικούς χώρους και περιβάλλοντα πλούσια σε φυσικούς πόρους (όπως ορυκτές εκμεταλλεύσεις) και πόρους ικανούς και αξιόλογους για την γαλάζια και πράσινη ανάπτυξη.  Το Τμήμα δέχεται πολλά ερευνητικά ερεθίσματα από το ιδιαίτερο φυσικό, γεωγραφικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της περιοχής και η σχέση του με την τοπική κοινωνία και οικονομία είναι αμφίδρομη.

Το τΠΟΑ έχει ήδη εμπλακεί σε ένα μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα της Περιφέρειας με το ΓΠΑ με αντικείμενο την έξυπνη γεωργία και την επίδρασή της στην περιφερειακή ανάπτυξη. Λόγω της θέσης του και του ξεχωριστού αντικειμένου του, στο τΠΟΑ ανοίγεται μια βεντάλια ευκαιριών και δημιουργίας περιοχών αριστείας, τόσο για τα μέλη ΔΕΠ και το λοιπό διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του ΠΟΑ όσο και για τους μελλοντικούς αποφοίτους του Τμήματος, που μπορούν να απορροφηθούν σε θέσεις απασχόλησης που διαθέτουν προοπτικές ανάπτυξης για την περιφέρεια Στέρεας Ελλάδας.

Επιπροσθέτως, το τΠΟΑ βρίσκεται πλησίον του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών και έχει ιδιαίτερο συμβολισμό η ύπαρξη του πανεπιστημίου δίπλα σε αυτόν, διότι το Πανεπιστήμιο αποτελεί χώρο δραστηριοποίησης και καλλιέργειας του πνεύματος και παραγωγής γνώσης. Τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος είναι ιδιαίτερα δραστήρια σε καινοτόμα αντικείμενα αιχμής, όπως οικονομικά του τουρισμού, οικονομικά του πολιτισμού, οικονομικά της ενέργειας, οικονομικά της υγείας, οικονομικά ευημερίας και ποιότητας ζωής και διάφορα αντικείμενα της περιφερειακής οικονομικής και ανάπτυξης. Το τμήμα, διατηρεί επιστημονική και ερευνητική σχέση με διάφορα πανεπιστήμια διεθνούς κύρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και διοικητικούς φορείς και κοινωνικούς εταίρους.

Στο πλαίσιο αυτό, το τμήμα έχει θέσει υψηλούς στρατηγικούς στόχους για την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου, έχοντας ως προτεραιότητα την εξωστρέφειά του, την διαρκή ενίσχυση των επαγγελματικών προοπτικών των αποφοίτων του και την βελτίωση των δεξιοτήτων του διοικητικού προσωπικού του.  Για το σκοπό αυτό, το ΠΟΑ θέτει ως μέλημα την επαγρύπνηση για την ανανέωση του προγράμματος σπουδών του και την διαρκή ανανέωση του εκπαιδευτικού υλικού και των εκπαιδευτικών μεθόδων του, με βάση τις νέες τεχνολογίες, επιδιώκοντας την προαγωγή της έρευνας, την ενεργή παρουσία του σε επιστημονικές δημοσιεύσεις απήχησης, σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και δίκτυα συνεργασιών και τη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του με προς την κοινωνία και τους ασκούντες πολιτική.

Μόλις το τΠΟΑ αποκτήσει τους πρώτους απόφοιτους, αποσκοπεί στη στήριξη πρωτοβουλίας ίδρυσης συλλόγου αποφοίτων και παρακολούθησης της σταδιοδρομίας των αποφοίτων του, δημιουργώντας ταυτόχρονα βάση διαρκούς επικοινωνίας των αποφοίτων του με επιχειρήσεις. Στους στόχους του τμήματος είναι η συνεχής κατάρτιση και βελτίωση δεξιοτήτων του Διοικητικού Προσωπικού του Τμήματος, η τήρηση των πρωτοκόλλων διασφάλισης ποιότητας και η καθιέρωση θεσμικής μνήμης, ώστε να καλλιεργηθεί η κουλτούρα και εμπειρία αντιμετώπισης όλων των διοικητικών θεμάτων.

Κτηριακές Εγκαταστάσεις

Το τμήμα Π.Ο.Α. στην Άμφισσα είναι ένα από τα τρία τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο στεγάζεται σε εγκαταστάσεις εκτός της κύριας Πανεπιστημιούπολης που βρίσκεται στον Βοτανικό στην Αθήνα, συμβάλλοντας έτσι στην αποκέντρωση και την αποσυμφόρηση των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων στο κέντρο και την εδραίωση του Γ.Π.Α. στην Στερεά Ελλάδα.

Το τμήμα ΠΟΑ βρίσκεται 2,5 ώρες από την Αθήνα με το αυτοκίνητο και 3,15 ώρες με το ΚΤΕΛ. Το τμήμα Π.Ο.Α. βρίσκεται στον Δήμο Δελφών δηλαδή σε μια περιοχή σπουδαίας ιστορικής, πολιτιστικής σημασίας και κληρονομιάς, 20 λεπτά από τους Δελφούς και τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο, τον ορεινό όγκο του Παρνασσού και πλησίον του διάσημου ελαιώνα της Άμφισσας.

Το τμήμα Π.Ο.Α. στεγάζεται σε ένα ολοκαίνουριο κτιριακό συγκρότημα 1000τ.μ που αποτελείται από δυο δίδυμα κτίρια και ένα τρίτο κτίριο που είναι το κεντρικό αμφιθέατρο. Γύρω του υπάρχει περιφραγμένος χώρος 5 στρεμμάτων, με γήπεδο μπάσκετ και οργανωμένο παρκινγκ. Επίσης υπάρχει εντός του κτιρίου μικρή βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο και εξωτερικά του κτιρίου φοιτητική λέσχη, 300 μέτρα από την κεντρική είσοδο.

Ειδικότερα, η διαρρύθμιση του κτηριακού συγκροτήματος  του Τμήματος ΠΟΑ συνίσταται από:

  • επτά (7) αίθουσες διδασκαλίας
  • πέντε (5) αίθουσες εργαστηρίων
  • Αίθουσα Internet (διαδικτύου)
  • Αναγνωστήριο
  • Βιβλιοθήκη
  • Κυλικείο
  • Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
  • Γραμματεία και γραφεία διοικητικού προσωπικού
  • Γραφεία διδακτικού προσωπικού
  • Υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης
  • Αμφιθέατρο

Το κτήριο του Αμφιθεάτρου είναι χωρητικότητας 150 θέσεων και είναι εφοδιασμένο με επαρκή εξοπλισμό για την υποστήριξη των επερχόμενων τελετών ορκωμοσίας και συναφών εκδηλώσεων, καθώς και για τη διεξαγωγή συνεδρίων, ημερίδων και λοιπών εκδηλώσεων.

Στο τμήμα ΠΟΑ λειτουργεί Αναγνωστήριο, στον 1ο όροφο.

Ώρες λειτουργίας του αναγνωστηρίου 9:00-15:00. Υπεύθυνη κυρία Βαλεντίνη Ζώτου.

Επαγγελματικά Δικαιώματα

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης  εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και να αποκτήσουν τα πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα του επαγγέλματος του Οικονομολόγου.

Επίσης, έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του Δημοσίου σε Οικονομικές και Διοικητικές Υπηρεσίες καθώς και σε διαγωνισμούς της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Κλάδος ΠΕ09 Οικονομολόγων). Ακόμα, έχουν δικαίωμα ένταξης στο Σύνδεσμο Ελλήνων Περιφερειολόγων (ΣEΠ), όπου κατοχυρώνουν την ειδικότητα του περιφερειολόγου.

Στον ιδιωτικό τομέα, οι πτυχιούχοι του Τμήματος ΠΟΑ μπορούν ενδεικτικά (μεταξύ άλλων) να απασχοληθούν ως:

  • οικονομολόγοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οικονομικά στελέχη, κ.λπ.
  • ανεξάρτητοι μελετητές,
  • στελέχη γραφείων μελετών σε θέματα περιφερειακής, τοπικής και κλαδικής ανάπτυξης,
  • αυτοαπασχολούμενοι, με αντικείμενο την παροχή συμβουλών σε οικονομικά θέματα, θέματα επενδύσεων, λογιστικά, τουρισμού, κ.λπ.,

Στο δημόσιο τομέα, οι πτυχιούχοι του ΠΟΑ μπορούν ενδεικτικά να απασχοληθούν ως:

  • εξειδικευμένοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι σε θέσεις ευθύνης,
  • στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Πρωτοβάθμιας και Nομαρχιακής),
  • στελέχη της Περιφερειακής Διοίκησης,
  • στελέχη της Κεντρικής Διοίκησης,
  • στελέχη Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών,
  • σε αντικείμενα σχετικά με την ανάπτυξη, τον προγραμματισμό και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης

σε αντικείμενα σχετικά με την ανάπτυξη, τον προγραμματισμό και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, έχουν τη δυνατότητα (έπειτα από απόκτηση τίτλου πιστοποίησης παιδαγωγικής ή διδακτικής επάρκειας) να απασχοληθούν ως καθηγητές πολιτικής οικονομίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και για τη διδασκαλίας μαθημάτων σχετικά με τα αντικείμενα Οικονομικής και Περιφερειακής Επιστήμης στη Μέση και την Τεχνική Εκπαίδευση.

Κοινωνική Ζωή

Η Άμφισσα ανήκει στον δήμο Δελφών και είναι μια μεσαίου μεγέθους,  γραφική και ενδιαφέρουσα πόλη. Βρίσκεται 2,5 ώρες από την Αθήνα με το αυτοκίνητο και 3 ώρες με το ΚΤΕΛ.  Η Άμφισσα βρίσκεται κοντά σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, για παράδειγμα 1,5 ώρα από την Πάτρα και 1 ώρα από την Λαμία, καθώς και από την Λειβαδιά. Διαθέτει πολλές δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομείο και ποικίλα καταστήματα. Το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Άμφισσας είναι μοναδικό καθώς βρίσκεται στους πρόποδες του ορεινού όγκου του Παρνασσού και ταυτόχρονα μόνο 10 λεπτά από τις παραλίες της Ιτέας και 20 λεπτά από τις παραλίες του Γαλαξιδίου. Από την πόλη μέχρι τις ακτές της Ιτέας απλώνεται ο πασίγνωστος ελαιώνας της Άμφισσας. Ο παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικός χώρος των Δελφών βρίσκεται μόνο 20 λεπτά από την Άμφισσα.

Τα ΚΤΕΛ της Άμφισσας βρίσκονται σε οικοδομικό τετράγωνο ακριβώς δίπλα από το Τμήμα ΠΟΑ. Οι φοιτητές μας μπορούν να έχουν μια καλή κοινωνική ζωή και ποιοτικό ελεύθερο χρόνο. Ιδιαίτερα οι φοιτητές που αγαπούν την φύση και τα σπορ έχουν μια πληθώρα επιλογών σε ορεινά, θαλάσσια και χερσαία σπορ. Η Αράχωβα και το χιονοδρομικό κέντρο της βρίσκεται μόλις 30 λεπτά από την Άμφισσα. Ο δήμος διαθέτει στάδιο, κλειστό γυμναστήριο και γήπεδο τένις.  Στον δήμο δραστηριοποιείται επίσης ορειβατικός σύλλογος και σύλλογος παραδοσιακών χορών. Τις Απόκριες γίνονται μεγάλες γιορτές στην πόλη (βλέπε το «Στοιχειό της Χάρμαινας», «Αλευρο-μουτζουρώματα» κτλ). Παρά το όχι μεγάλο μέγεθός της, η πόλη δίνει επαρκείς δυνατότητες βραδινής διασκέδασης, τόσο εντός της όσο και πλησίον της. Στο τμήμα ΠΟΑ οι φοιτητές γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους και σχηματίζουν παρέες και φιλίες ζωής. Κατά τις ώρες των γευμάτων σχηματίζονται χαρούμενες παρέες φοιτητών στην Λέσχη Σίτισης που διαθέτει το Τμήμα μας. Επίσης, πολλοί φοιτητές μας συμμετέχουν εθελοντικά σε διάφορές αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις του Δήμου Δελφών (βλέπε αγώνες βραδινού τρεξίματος 2022 (https://amfissanightrun.gr/).

Στην Άμφισσα ο φοιτητής/φοιτήτρια μπορεί να συνδυάσει την ύπαρξη εντός ήρεμου περιβάλλοντος για να συγκεντρωθεί στις σπουδές του και ταυτόχρονα μια όσο ζωντανή και δραστήρια κοινωνική ζωή επιθυμεί ο ίδιος/ίδια.  Το κόστος ζωής σε μια επαρχιακή πόλη όπως την Άμφισσα είναι χαμηλότερο από τα μεγάλα αστικά κέντρα και οι ρυθμοί ζωής πιο ήπιοι και υγιείς.

Ακολουθούν ενδεικτικά χρήσιμοι σύνδεσμοι αξιοθέατων της Άμφισσας

  1. Παραδοσιακή συνοικία Άμφισσας, Χάρμαινα
  2. Κάστρο Άμφισσας
  3. Παλιά πόλη Άμφισσας
  4. Ο ελαιώνας Φωκίδας
  5. Το Μεγάλο Καφενείο
  6. Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας

Ακολουθούν ενδεικτικά χρήσιμοι σύνδεσμοι αξιοθέατων πλησίον της Άμφισσας

  1. Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών
  2. Αράχωβα
  3. Βαγονέτο
  4. Ιτέα Φωκίδας
  5. Γαλαξίδι
  6. Το Χάνι της Γραβιάς

Φοίτηση

Παροχές Σίτισης

Το Πανεπιστήμιο μεριμνά για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων, οι οποίες επιτρέπουν στους φοιτητές να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, διαμορφώνοντας τους απαραίτητους όρους σπουδών και διαβίωσης.

Κάρτα Σίτισης

Η κάρτα σίτισης εξασφαλίζει τη δωρεάν σίτιση στο Εστιατόριο (Λέσχη) του ΠΟΑ στους φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας. Πληροφορίες και δικαιολογητικά για την κάρτα σίτισης δίνονται από το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας (https://www2.aua.gr/el/info/dieythynsi-spoydon-foititikis-merimnas). Για τους υπόλοιπους φοιτητές του τμήματος ΠΟΑ είναι δυνατή η σίτιση στο εστιατόριο, με μικρή οικονομική επιβάρυνση.

Εστιατόριο – Φοιτητική Λέσχη

Το Εστιατόριο (Λέσχη) του Τμήματος ΠΟΑ βρίσκεται επί της οδού Λεωφ. Κωνσταντίνου  Καραμανλή 2, Άμφισσα, 33100, τηλ: 22650 22424, fax: 22650 22424

 

Βραβεία, Υποτροφίες, Δάνεια & Φοιτητικά Επιδόματα

Βραβεία

Το Πανεπιστήμιο χορηγεί σε φοιτητές του βραβεία και υποτροφίες, με κριτήριο την επίδοσή τους στις σπουδές, σε συνδυασμό με την οικογενειακή και κοινωνική τους κατάσταση και το ατομικό ή οικογενειακό τους εισόδημα. Στόχος των βραβείων και των υποτροφιών είναι να αναδείξουν εξαιρετικές περιπτώσεις προσπάθειας, ήθους και αποδοτικότητας και να στηρίξουν οικονομικά τους φοιτητές που διακρίνονται κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Εκπαιδευτικά δάνεια

Οι φοιτητές πρώτου κύκλου σπουδών έχουν δικαίωμα να λάβουν άτοκο εκπαιδευτικό δάνειο από πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Η αποπληρωμή του δανείου θα πραγματοποιηθεί τμηματικά από τους φοιτητές και σε κάθε περίπτωση μετά την έναρξη της επαγγελματικής απασχόλησής τους ή την απόκτηση ατομικού εισοδήματος.

Ανταποδοτικές υποτροφίες

Το Ίδρυμα χορηγεί σε φοιτητές του πρώτου και του δεύτερου κύκλου σπουδών ανταποδοτικές υποτροφίες με υποχρέωση, εκ μέρους των φοιτητών, να προσφέρουν απασχόληση ή συμμετοχή σε εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες της Σχολής/ του Τμήματος όπου φοιτούν, μέχρι σαράντα ώρες μηνιαίως.

Η απασχόληση αυτή διέπεται από τις σχετικές διατάξεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Δείτε εδώ όλες τις ανακοινώσεις για Βραβεία – Υποτροφίες – Οικονομικές Ενισχύσεις

Φοιτητικά επιδόματα

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών επανακαθορίζονται οι διαδικασίες και τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος 1000€ στους φοιτητές.

Δείτε εδώ πληροφορίες για το στεγαστικό επίδομα 2021-22.

Περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας:

https://www2.aua.gr/el/info/dieythynsi-spoydon-foititikis-merimnas

 

Αξιολόγηση Τμήματος

Γενικά

Η έννοια της Αξιολόγησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εισήχθη με τον Ν. 3374/2005, σύμφωνα με τον οποίο, «η αξιολόγηση συνίσταται στη συστηματική, τεκμηριωμένη και λεπτομερή αποτίμηση, ανάδειξη και καταγραφή του έργου των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, με τη χρήση αντικειμενικών κριτηρίων και στην κριτική ανάλυση και διαπίστωση τυχόν υφιστάμενων αδυναμιών και αποκλίσεων σε σχέση με την ακαδημαϊκή φυσιογνωμία, τους στόχους και την αποστολή τους, …»

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συμμεριζόμενο την ανάγκη για μία συστηματική συλλογή και καταγραφή αντικειμενικών δεικτών –ποιοτικών και ποσοτικών- έχει εφαρμόσει σύστημα αξιολόγησης, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας (ν. 3374/2005), για πρώτη φορά το 2008, για το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 και συνεχίζεται ανελλιπώς κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Τα κριτήρια και οι δείκτες αξιολόγησης περιστρέφονται γύρω από τους εξής άξονες:

  • Την ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών
  • Την ποιότητα του διδακτικού έργου
  • Την ποιότητα του ερευνητικού έργου
  • Την ποιότητα των λοιπών υπηρεσιών

Σκοπός της Αξιολόγησης

Σκοπός της Αξιολόγησης είναι να διαμορφώσουν και να διατυπώσουν τα Τμήματα και το Πανεπιστήμιο κριτική άποψη για την ποιότητα του επιτελούμενου έργου του με βάση αντικειμενικά κριτήρια και δείκτες κοινής συναίνεσης και γενικής αποδοχής, και με τους ακόλουθους στόχους:

  • Την τεκμηριωμένη ανάδειξη των επιτευγμάτων του Τμήματος
  • Την επισήμανση σημείων που χρήζουν βελτίωσης
  • Τον προσδιορισμό ενεργειών βελτίωσης
  • Την ανάληψη πρωτοβουλιών για αυτοτελή δράση εντός του Τμήματος, όπου και εφόσον είναι εφικτό
  • Τη λήψη αποφάσεων για αυτοτελείς δράσεις εντός του Ιδρύματος, όπου και εφόσον είναι εφικτό

Διαδικασία Αξιολόγησης

Αρμόδιοι για την παρακολούθηση της πορείας της Αξιολόγησης καθώς και για την υποστήριξη των διαδικασιών διασφάλισης της ποιότητας είναι:

Η αξιολόγηση είναι μία περιοδική διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει:

  • Την υποβολή της Ετήσιας Εσωτερικής Έκθεσης του Τμήματος στη ΜΟ.ΔΙ.Π., σε ετήσια βάση
  • Την υποβολή της Έκθεσης Εσωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος στη ΜΟ.ΔΙ.Π. κάθε τέσσερα χρόνια

Η συλλογή των στοιχείων ανά Ακαδημαϊκή Μονάδα, πραγματοποιείται από τις Ομάδες Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜ.Ε.Α.) του κάθε Τμήματος.

Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων

Η Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜ.Ε.Α.) ορίζεται από το Τμήμα που υποβάλλεται σε αξιολόγηση, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής του. Συγκροτείται από μέλη ΔΕΠ, κατά προτίμηση με εμπειρία σε διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας και συμμετέχει και ένας εκπρόσωπος των φοιτητών.

Αρμοδιότητες της ΟΜ.Ε.Α. :

  • Έχει την ευθύνη της διεξαγωγής της Διαδικασίας Εσωτερικής Αξιολόγησης στο Τμήμα, σε συνεργασία με την οικεία ΜΟ.ΔΙ.Π.
  • Παρακολουθεί τη συμπλήρωση των Απογραφικών Δελτίων και Ερωτηματολογίων και ενημερώνει τα όργανα και τα μέλη του Τμήματος για τις απαντήσεις
  • Συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα για την αξιολόγηση στοιχεία και με βάση αυτά :
    • Συντάσσει την Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης (Αυτο-αξιολόγησης) του Τμήματος,την οποία διαβιβάζει στη ΜΟ.ΔΙ.Π. και μέσω αυτής στην ΕΘ.Α.Α.Ε.
    • Συνεργάζεται με την ΕΘ.Α.Α.Ε. για την οργάνωση και πραγματοποίηση της Εξωτερικής Αξιολόγησης

Με βάση αυτές, η ΜΟ.ΔΙ.Π. συντάσσει κάθε διετία και υποβάλλει στη Σύγκλητο του ιδρύματος την αντίστοιχη Εσωτερική Έκθεση.

Η ΟΜ.Ε.Α. του Τμήματος

  • Μενεγάκη Αγγελική, Αναπλ. Καθηγήτρια
  • Κατσαΐτη Μαρίνα Σελήνη, Αναπλ. Καθηγήτρια
  • Βλάμη Αιμηλία, Επίκ. Καθηγήτρια
  • Τσιώτας Δημήτριος, Επίκ. Καθηγητής

Πολιτική Ποιότητας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης δεσμεύεται στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους φοιτητές και στις φοιτήτριες, σύμφωνα με την ακαδημαϊκή φυσιογνωμία και την αποστολή του, για την κατάρτιση επιστημών ικανών να μελετούν και να εφαρμόζουν τις οικονομικές θεωρίες, συμβάλλοντας στην πρόβλεψη οικονομικών φαινομένων και στην ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει Πολιτική Ποιότητας, η οποία είναι εναρμονισμένη με την Πολιτική Ποιότητας του Πανεπιστημίου, καθορίζεται, προσαρμόζεται και ανατροφοδοτείται διαρκώς, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν και στοχεύει στην παρακολούθηση και συνεχή βελτίωση του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και διοικητικού έργου που παράγει.

Η Πολιτική Ποιότητας περιλαμβάνει διαδικασίες συστηματικής αποτίμησης και αξιολόγησης του έργου του Τμήματος, που βασίζονται σε αξιόπιστα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη καλές πρακτικές ομοειδών Τμημάτων. Οι δράσεις που εφαρμόζει βασίζονται σε πρότυπα και αντανακλούν τις αρχές της συνεργασίας και της συλλογικότητας παράλληλα με την καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης. Στόχος του Τμήματος είναι η  διαρκή ανάπτυξη και βελτίωσή του μέσω της προώθησης του σκοπού του αντικειμένου του καθώς και της επίτευξης των στόχων ποιότητας που τίθενται σε ετήσια βάση.

Οι στρατηγικοί στόχοι του Τμήματος συνδέονται με τους αντίστοιχους στόχους του Πανεπιστημίου και περιλαμβάνουν:

  1. Παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, η οποία περιλαμβάνει:
  • ορθολογικά δομημένο πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών, με σαφή μαθησιακά αποτελέσματα, επαγγελματικά προσόντα σύμφωνα με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και συγκριτική αξιολόγηση με ομοειδή προγράμματα σπουδών
  • συστηματική ετήσια αξιολόγηση του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών και την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων για την επικαιροποίησή του ή την αναθεώρησή του
  • την εφαρμογή ποικίλων διδακτικών μεθόδων σύμφωνα με τις διεθνείς καλές πρακτικές απαντώντας στους διαφορετικούς τρόπους μάθησης αλλά και τις διαφορετικές ανάγκες του φοιτητικού πληθυσμού
  • τη σύνδεση του προγράμματος σπουδών με την έρευνα
  • τη διασφάλιση επαρκούς διδακτικού προσωπικού υψηλών ακαδημαϊκών προσόντων για την κάλυψη όλων των επιστημονικών αντικειμένων του προγράμματος σπουδών
  • την ανταπόκριση του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών στις απαιτήσεις της κοινωνίας και της αγορά εργασίας
  1. Παραγωγή έρευνας υψηλού επιπέδου με βάση τις διεθνείς εξελίξεις μέσω της προώθησης των ερευνητικών συνεργασιών και την αξιοποίηση και διάθεση των αποτελεσμάτων προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας
  2. Προώθηση και αναγνώριση της αριστείας και της καινοτομίας, μέσω της ενθάρρυνσης, της ενίσχυσης και της επιβράβευσης των επιτευγμάτων των μελών της στη διδασκαλία και την έρευνα
  3. Προώθηση της εξωστρέφειας και τη σύνδεση με την κοινωνία μέσω των συνεργασιών με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς για την αμοιβαία ωφέλεια
  4. Συμμετοχή στα προγράμματα κινητικότητας (Erasmus+, IAESTE κλπ) μέσω σύναψης νέων συνεργασιών με Ιδρύματα του εξωτερικού ενισχύονται της διεθνή διάσταση του Τμήματος
  5. Αποτελεσματικότητα της διοικητικής λειτουργίας με έμφαση στην έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των μελών της, στις υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας και στην αναβάθμιση των ψηφιακών μέσων.
  6. Καταλληλότητα και επάρκεια των υποδομών και εξοπλισμού για την εκπαίδευση και την έρευνα

 

Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων το Τμήμα βασίζεται σε δεδομένα ποιότητας, τα οποία συλλέγονται για όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του, εξάγει δείκτες ποιότητας, θέτει τους στόχους ποιότητας και προσδιορίζει τις δράσεις για την βελτίωσή του σε ετήσια βάση.

Η Πολιτική Ποιότητας του Τμήματος  υποστηρίζεται από όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (διδακτικό προσωπικό, φοιτητές/φοιτήτριες, διοικητικό προσωπικό, υποστηρικτική διδακτικό και τεχνικό προσωπικό) τα οποία έχουν διακριτούς ρόλους και ευθύνες.

Η πολιτική του Τμήματος για τη διασφάλιση ποιότητας και η στρατηγική της υλοποιούνται μέσω της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜΕΑ) σε συνεργασία με τη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του ΓΠΑ.

Η Πολιτική Ποιότητας αναρτάται στην ιστοσελίδα του Τμήματος, προκειμένου να λάβουν γνώση  όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Τα μέλη του Τμήματος ενημερώνονται στη Συνέλευση του Τμήματος αλλά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι φοιτητές ενημερώνονται  για την Πολιτική Ποιότητας του Τμήματος επιπλέον μέσα από τον Οδηγό Σπουδών τους, από τα μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού αλλά κα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναρτήσεις στο e-class.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ

Μήνυμα Προέδρου
Διοικητική Δομή
Ιστορία - Aντικείμενο
Τοποθεσία
Στρατηγικός Σχεδιασμός
Κανονισμοί
Κτηριακές Εγκαταστάσεις
Επαγγελματικά Δικαιώματα
Κοινωνική Ζωή
Φοίτηση
Αξιολόγηση Τμήματος
Πολιτική Ποιότητας

NEWSLETTER

Ιδρύθηκε με τον Νόμο 4589/2019 (ΦΕΚ 13/29-01-2019 τ.Α΄) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ - Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - ΄Ίδρυση Τμημάτων, Άρθρο 20, παρ. γ΄. Βρίσκεται στην Άμφισσα. Η διεύθυνση του Τμήματος είναι: Νέο κτήριο, Νέα Πόλη, Άμφισσα, Τ.Κ. 33100
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο