ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Περιφερειακής 
& Οικονομικής Ανάπτυξης

Δείτε τον οδηγό σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2023-24 εδώ.

Δείτε τα περιγράμματα μαθημάτων του ακαδημαϊκού έτους 2023-24 εδώ.

Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος ΠΟΑ αποσκοπεί στη δημιουργία άρτια καταρτισμένων Οικονομολόγων, με επιπλέον εξειδίκευση στην Περιφερειακή Επιστήμη.

Ειδικότερα, σκοπός του Τμήματος είναι να προσφέρει ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου σπουδές στην Οικονομική Επιστήμη, με επιπλέον εξειδίκευση στο ρόλο του χώρου και της γης και στην οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη, προσδίδοντας επιπλέον την ιδιότητα του Περιφερειολόγου στους φοιτητές του.

Το ΠΟΑ στοχεύει να αποκτήσει ο απόφοιτος του τμήματος τα εφόδια που θα του επιτρέψουν να επιδιώξει μια επιτυχή επαγγελματική καριέρα Οικονομολόγου, καθώς και τα εφόδια που θα του επιτρέψουν να συνεχίσει επιτυχώς τις σπουδές του, σε επίπεδο μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος, και να αξιώσει μία επιτυχημένη διαδρομή στην επιστημονική έρευνα.

Οι σπουδές στο ΠΟΑ περιλαμβάνουν τα θεματικά πεδία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών απαιτείται η επιτυχής εξέταση 48 μαθημάτων (44 υποχρεωτικών και 4 επιλογής). Τα μαθήματα του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος ΠΟΑ μπορούν να διακριθούν στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • μαθήματα που σχετίζονται με το αντικείμενο των Οικονομικών Επιστημών,
  • μαθήματα που σχετίζονται με την Περιφερειακή Επιστήμη και Περιφερειακή Ανάπτυξη,
  • μαθήματα που σχετίζονται με τα Μαθηματικά και Στατιστική,
  • μαθήματα που σχετίζονται με την Κοινωνιολογία και Δίκαιο,
  • μαθήματα που σχετίζονται με τη διδασκαλία Ξένης Γλώσσας (Αγγλικά) και διεξάγονται ως θεωρίες, έχοντας συμπληρωματικές εργαστηριακές εφαρμογές, και
  • μαθήματα που σχετίζονται με την Πληροφορική και διεξάγονται αποκλειστικά εργαστηριακά.

Η διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών στο Π.Ο.Α. είναι 4 έτη (8 εξάμηνα) και το πτυχίο ολοκληρώνεται με 240 πιστωτικές μονάδες (ECTS):

Στο 1o έτος, οι φοιτητές πρέπει να συγκεντρώσουν 60 Πιστωτικές Μονάδες (30 ECTS ανά εξάμηνο), που ισοδυναμούν με 10 υποχρεωτικά μαθήματα

Στο 2o έτος, οι φοιτητές πρέπει να συγκεντρώσουν 60 Πιστωτικές Μονάδες (30 ECTS ανά εξάμηνο), που ισοδυναμούν με 10 υποχρεωτικά μαθήματα.

Στο 3o έτος, οι φοιτητές πρέπει να συγκεντρώσουν 60 Πιστωτικές Μονάδες (30 ECTS ανά εξάμηνο), που ισοδυναμούν με 10 μαθήματα (8 υποχρεωτικά και 2 επιλογής).

Στο 4o έτος, οι φοιτητές πρέπει να συγκεντρώσουν 60 Πιστωτικές Μονάδες (30 ECTS ανά εξάμηνο), που ισοδυναμούν με 10 μαθήματα (8 υποχρεωτικά και 2 επιλογής).

 Τα μαθήματα των δυο πρώτων εξαμήνων πιστώνονται με 6 πιστωτικές μονάδες το καθένα, τα μαθήματα των υπολοίπων εξαμήνων πιστώνονται με 5 πιστωτικές μονάδες το καθένα, ενώ στα αγγλικά δεν προσμετρούνται πιστωτικές μονάδες. Για τη λήψη του πτυχίου ο φοιτητής πρέπει να συγκεντρώσει 240 πιστωτικές μονάδες (ECTS). Η τελική βαθμολογία κάθε μαθήματος προκύπτει από το μέσο όρο βαθμολογιών των μαθημάτων στα οποία ο φοιτητής έχει εξεταστεί επιτυχώς.

Πρόγραμμα & Οδηγός Σπουδών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
Μικροοικονομική Θεωρία
Μακροοικονομική Θεωρία
Δημόσια Οικονομική
Οικονομική Ανάπτυξη
Οικονομική της Εργασίας
Βιομηχανική Οργάνωση
Οικονομικά της Ενέργειας
Οικονομική Ιστορία
Οικονομική των Επιχερήσεων & Λογιστική
Αξιολόγηση επενδύσεων & Χρηματο-οικονομικές αποφάσεις
Τουριστική Οικονομική
Οικονομικά της Αγοράς Ακινήτων
ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
Μαθηματικά για Οικονομολόγους
Στατιστική
Πληροφορική
Προγραμματισμός Η/Υ
Οικονομετρία
Χωρική Οικονομετρία
Μέθοδοι Περιφερειακής Ανάλυσης
Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Εισαγωγή στην Περιφερειακή Επιστήμη
Περιφερειακή Οικονομική
Αστική Οικονομική
Θεσμοί & Πολιτικές Περιφερειακής Ανάπτυξης
Οικονομική Ανάπτυξη
Οικονομική του Περιβάλλοντος & Αποτίμηση Περιβαλλοντικών Αγαθών
Τουριστική Ανάπτυξη
Χωροταξία & Χωρικός Σχεδιασμός
Τοπική Ανάπτυξη & Αυτοδιοίκηση
Η διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών στο Π.Ο.Α. είναι 4 έτη (8 εξάμηνα) και το πτυχίο ολοκληρώνεται με 240 πιστωτικές μονάδες (ECTS):
Οι φοιτητές πρέπει να συγκεντρώσουν 60 Πιστωτικές Μονάδες (30 ECTS ανά εξάμηνο), που ισοδυναμούν με 10 υποχρεωτικά μαθήματα

1o έτος

Οι φοιτητές πρέπει να συγκεντρώσουν 60 Πιστωτικές Μονάδες (30 ECTS ανά εξάμηνο), που ισοδυναμούν με 10 υποχρεωτικά μαθήματα.

2o έτος

Οι φοιτητές πρέπει να συγκεντρώσουν 60 Πιστωτικές Μονάδες (30 ECTS ανά εξάμηνο), που ισοδυναμούν με 10 μαθήματα (8 υποχρεωτικά και 2 επιλογής).

3o έτος

Οι φοιτητές πρέπει να συγκεντρώσουν 60 Πιστωτικές Μονάδες (30 ECTS ανά εξάμηνο), που ισοδυναμούν με 10 μαθήματα (8 υποχρεωτικά και 2 επιλογής).

4o έτος

Πρόγραμμα Μαθημάτων - Εξετάσεων

03
Δε
Εξεταστική Ιουνίου-τροποποίηση
Οι αλλαγές αφορούν τις Τρίτη 2 και Παρασκευή 5 Ιουλίου.
Δευτέρα 03 Ιουνίου
20
Τε
Πρόγραμμα Μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου 2023-24 (ενημερωμένο).
Δεν έχει κάποια αλλαγή, μόνο προσθήκη των ονομάτων των 2 πανεπιστημιακών υποτρόφων.

Αναγνώριση Μαθημάτων

Διαδικασία αναγνώρισης μαθημάτων άλλων ΑΕΙ

Φοιτητής/τρια που επιθυμεί την αναγνώριση μαθημάτων στα οποία έχει εξεταστεί επιτυχώς σε άλλο τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο οποίο φοίτησε στο παρελθόν, θα πρέπει να ακολουθήσει την παρακάτω διαδικασία

 Στάδιο 1:   Για κάθε μάθημα θα πρέπει να προσκομίσει στους διδάσκοντες των αντίστοιχων μαθημάτων το έντυπο «Αίτηση αναγνώρισης μαθημάτων» συμπληρωμένο με όσα μαθήματα τον/την αφορούν, συνοδευόμενο από:

(α) αναλυτική βαθμολογία από το Τμήμα προέλευσης,

(β) τα αντίστοιχα περιγράμματα μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος προέλευσης.

Με βάση τα προσκομιζόμενα έγγραφα, ο κάθε διδάσκων εγκρίνει (ή όχι) την αναγνώριση, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη Βεβαίωση (έντυπο «Βεβαίωση/ Έγκριση μέλους ΔΕΠ για αναγνώριση μαθημάτων»).

Στάδιο 2:   Συγκεντρώνει τις υπογεγραμμένες βεβαιώσεις κάθε διδάσκοντα και τις καταθέτει στη Γραμματεία του Τμήματος μαζί με την Αίτηση αναγνώρισης μαθημάτων. Συνυποβάλλει, επίσης, όσα έντυπα υποβάλει στους διδάσκοντες (αναλυτική βαθμολογία, περιγράμματα μαθημάτων).

Στάδιο 3:   Τα κατατεθέντα στη Γραμματεία δικαιολογητικά πρωτοκολλούνται και προωθούνται προς έλεγχο/έγκριση στη αρμόδια Επιτροπή του Τμήματος και στη συνέχεια για έγκριση στη Συνέλευση του ΠΟΑ.

Στάδιο 4:   Μετά την απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος, καταχωρίζονται από τη Γραμματεία οι αντίστοιχοι βαθμοί στο πληροφοριακό σύστημά της και ενημερώνονται ηλεκτρονικά οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές.

Οι περίοδοι κατάθεσης αιτήσεων αναγνώρισης μαθημάτων είναι δύο ανά ακαδημαϊκό έτος: Για το (επόμενο) χειμερινό εξάμηνο, η προθεσμία κατάθεσης της αίτησης είναι η 31η Μαΐου, και για το (επόμενο) εαρινό εξάμηνο η 31η Δεκεμβρίου.

Σχηματική απεικόνιση της διαδικασία αναγνώρισης μαθημάτων

Μετεγγραφές

Σύμφωνα με το Ν.4692/2020 (ΦΕΚ 111,12 Ιουνίου 2020/Τ-Α) οι φοιτητές των Α.Ε.Ι. και των Α.Ε.Α. οι οποίοι ενεγράφησαν σε Τμήματα των Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α., είτε μέσω της επιτυχίας τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ., είτε μέσω της άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης, έχουν δικαίωμα μετεγγραφής εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στα άρθρα 72-79 του παραπάνω νόμου.

Το Τμήμα Β' Φοιτητικής Μέριμνας, του ΓΠΑ, ασχολείται με τα πάσης φύσεως θέματα που αφορούν τη Φοιτητική Μέριμνα, όπως εγγραφές, μετεγγραφές, απονομή τίτλων, εκδρομές, υποτροφίες, δάνεια, υγειονομική περίθαλψη, σίτιση και γενικά κάθε είδους παροχών προς τους προπτυχιακούς φοιτητές.

 

Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας ΓΠΑ

Αναπληρώτρια Προισταμένη:

Στράτου Φιορεντίνα, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, τηλ: 210-529 4929, email: joanst@aua.gr

Προσωπικό:

Κοτσώνη Φωτεινή, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, τηλ: 2105294918, email: fkotsoni@aua.qr

 Προϊσταμένη Γραμματείας Τμήματος ΠΟΑ

Αργυρούλα Λύτρα
Τηλέφωνο: 2265072268 - Email: rlytra@aua.gr

Erasmus

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποιεί προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και προσωπικού, με επικρατέστερο το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+/ ΚΑ1: Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων.

Το Τμήμα Περιφερειακής & Οικονομικής Ανάπτυξης συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα ERASMUS+.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν υπογραφεί διμερείς συμφωνίες με ΑΕΙ που εδρεύουν στις χώρες του Προγράμματος. Δείτε εδώ τον σχετικό κατάλογο.

Διαμέσου των διμερών συμφωνιών γίνονται ετησίως ανταλλαγές του προσωπικού με σκοπό τη διδασκαλία και των φοιτητών με σκοπό τις σπουδές και την πρακτική εξάσκηση.

Ειδικότερα, οι στόχοι της κινητικότητας φοιτητών στο πλαίσιο του ERASMUS+ είναι:

  • η παροχή ευκαιριών σε φοιτητές ώστε να επωφεληθούν, από γλωσσικής, πολιτισμικής και εκπαιδευτικής πλευράς, από την εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών και από τα προσφερόμενα αντικείμενα σπουδών,
  • ο εμπλουτισμός του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος του Ιδρύματος υποδοχής,
  • η προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των Ιδρυμάτων, τα οποία ανταλλάσσουν φοιτητές,
  • η συμβολή στον εμπλουτισμό της κοινωνίας γενικότερα, με την ανάπτυξη νέων ατόμων με υψηλή εξειδίκευση, ευρείες αντιλήψεις και διεθνή εμπειρία, που θα αποτελέσουν τους επαγγελματίες του μέλλοντος,
  • η συμβολή στις δαπάνες κινητικότητας και η παροχή ευκαιριών για την πραγματοποίηση μιας περιόδου σπουδών στο εξωτερικό σε φοιτητές, στους οποίους άλλως δεν θα ήταν εφικτό.

Οι φοιτητές και τα μέλη του προσωπικού του Τμήματος συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις αυτές.

Αρμοδια για τα θέματα ERASMUS+ του Τμήματος είναι η κα. Άννα Φτούλη, Λέκτορας, (aftouli@aua.gr).

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν στις ευκαιρίες του Προγράμματος και τη διαδικασία συμμετοχής στο Πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Βασιλική Γρίβα
Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ιερά Οδός 75, 11855 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210 529 4823
Email: european_pr@aua.gr
URL: http://www.european.aua.gr/

Έκδοση πιστοποιητικών

Σας ενημερώνουμε ότι η έκδοση των παρακάτω πιστοποιητικών:

  • Πιστοποιητικό Σπουδών για κάθε χρήση
  • Πιστοποιητικό Σπουδών για Στρατολογία
  • Πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας

στο εξής θα γίνεται με τον ακόλουθο τρόπο:

  • Είσοδος στο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟ https://unistudent.aua.gr/ με τους
    κωδικούς σας,
  • Επιλέγετε Πιστοποιητικά → Αιτήματα Πιστοποιητικών (επιλέγετε το πιστοποιητικό που χρειάζεστε) → Αίτηση πιστοποιητικών.

Στην συνέχεια η Γραμματεία σε μία ή δύο εργάσιμες ημέρες, θα αναρτά το πιστοποιητικό στο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟ για να μπορείτε να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας και να το εκτυπώσετε.


ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

Μπορείτε να τα λαμβάνετε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ΜΟΝΟ εάν στέλνετε το αίτημά σας από τον ιδρυματικό ηλεκτρονικό λογαριασμό σας https://webmail.aua.gr/ στον οποίο συνδέεστε με τους κωδικούς σας, στο email της Γραμματείας spoa@aua.gr ως εξής:

  1. ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ https://webmail.aua.gr
  2. ΘΕΜΑ : ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ/ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ
  3. ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ : spoa@aua.gr
  4. ΚΕΙΜΕΝΟ: το είδος της βεβαίωσης/πιστοποιητικού που χρειάζεστε
  5. ΥΠΟΓΡΑΦΗ: ονοματεπώνυμο και αριθμός μητρώου (Α.Μ.)

* Τα παραπάνω αφορούν τους-τις φοιτητές-τριες που εισήχθηκαν στο Τμήμα, μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Οι φοιτητές-τριες που εισήχθηκαν στο Τμήμα, μετά  από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ακολουθούν τη διεύθυνση https://www2.aua.gr/el ­­à Σπουδές (φοίτηση και εκπαίδευση) ­­à WEB ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ à e-student (https://estudent.aua.gr/)

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Π.Ο.Α.

Φοιτητικά Θέματα

Εγγραφές- Ανανεώσεις Εγγραφής

Η εγγραφή των εισαγόμενων προπτυχιακών φοιτητών γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://eregister.it.minedu.gov.gr, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.), υποβάλλοντας την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής τους και των δικαιολογητικών που προβλέπει ο νόμος, εντός των προθεσμιών που προσδιορίζει το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Η ολοκλήρωση της εγγραφής πραγματοποιείται με τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τη Γραμματεία του Τμήματος. Κάθε πρωτοετής φοιτητής με ηλεκτρονική αίτηση αποκτά μέσω της ιστοσελίδας του Υ.ΠΑΙ.Θ. την ακαδημαϊκή του ταυτότητα.

Μετά ο πέρας κάθε εξαμήνου, ο φοιτητής είναι υποχρεωμένος με ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (https://estudent.aua.gr) να εγγράφεται στο επόμενο εξάμηνο και να δηλώνει τα μαθήματα που επιθυμεί να εξεταστεί.

Η περίοδος εγγραφής για τα χειμερινά εξάμηνα κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 15 Οκτωβρίου και για τα εαρινά εξάμηνα μεταξύ 10-25 Ιανουαρίου.

Οι φοιτητές υποχρεούνται να δηλώσουν τα μαθήματα επιλογής των εξαμήνων. Η δήλωση γίνεται ταυτόχρονα με την εγγραφή των φοιτητών στα εξάμηνα. Το δικαίωμα επιλογής και δωρεάν προμήθειας διδακτικών συγγραμμάτων ασκείται από τους προπτυχιακούς φοιτητές των Πανεπιστημίων μέσω του πληροφοριακού συστήματος “ΕΥΔΟΞΟΣ” (http://eudoxus.gr) του Υ.ΠΑΙ.Θ. κάνοντας χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης που τους δίδεται από το Πανεπιστήμιο.

Δείτε  εδώ τις Ανακοινώσεις του Τμήματος για τις Εγγραφές – Ανανεώσεις για το χειμερινό εξάμηνο 2022-23

 

Ακαδημαϊκή Ταυτότητα

Για να ενημερωθείτε για την απόκτηση ακαδημαϊκής ταυτότητας παρακαλούμε μεταβείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (ΥΠΠΕΘ) http://academicid.minedu.gov.gr.

Η νέα ταυτότητα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει ισχύ για όσα έτη που διαρκεί η φοιτητική ιδιότητα, και να καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, επιπλέον του Φοιτητικού Εισιτηρίου (Πάσο).

Οι ταυτότητες θα παραδίδονται στο σημείο παραλαβής που θα έχει επιλέξει ο κάθε φοιτητής κατά την υποβολή της αίτησής του, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

 

Διαχείριση Παραπόνων

Για να υποβάλλει ένα παράπονο ο/η φοιτητής/τρια, οφείλει να συμπληρώσει το «Έντυπο Υποβολής Παραπόνων» και να το καταθέσει στη Γραμματεία του Ακαδημαϊκού Τμήματος στο οποίο ανήκει, είτε εντύπως είτε ηλεκτρονικά.

Τα παράπονα για να είναι αποδεκτά θα πρέπει:

  1. Να είναι επώνυμα
  2. Να περιγράφονται με σαφή και συνοπτικό τρόπο
  3. Να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο και
  4. Να υποβάλλονται εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία που έλαβε χώρα το γεγονός που προκάλεσε το παράπονο

Επίσης, είναι δυνατή η τήρηση της ανωνυμίας του φοιτητή/φοιτήτριας, αν επισημανθεί ρητά στο «Έντυπο Υποβολής Παραπόνων» (στο τέλος της περιγραφής του προβλήματος ή του παραπόνου) και μόνο εφόσον η διερεύνηση της αναφοράς είναι δυνατή χωρίς ανακοίνωση των προσωπικών στοιχείων του αιτούντος.

 

Το «Έντυπο Υποβολής Παραπόνων» βρίσκεται στην τελευταία σελίδα του Κανονισμού Διαχείρισης Παραπόνων και Ενστάσεων

Ακαδημαϊκός Σύμβουλος

Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, καθήκοντα Ακαδημαϊκού Συμβούλου, για τους φοιτητές όλων των ετών, εκτελεί η Πρόεδρος του Τμήματος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρίνα-Σελήνη Κατσαΐτη.

Ώρες Ακαδημαϊκού Συμβούλου: 12:00-14:00 Δευτέρα - Τετάρτη (κτήριο Α, Γρ.6) ή κατόπιν συνεννοήσεως.

Σίτιση - Στέγαση

Σίτιση και στέγαση
Με κοινή απόφαση των αρμοδίων υπουργείων που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη δωρεάν σίτιση και στέγαση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και των υποψήφιων διδακτόρων, με βάση την ατομική και οικογενειακή οικονομική τους κατάσταση, την εντοπιότητα, καθώς και την έδρα του Ιδρύματος με τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτό.

Αιτήσεις Δωρεάν Σίτισης

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα
Οι φοιτητές που προέρχονται από την επαρχία και γενικότερα από πόλεις που βρίσκονται μακριά από το Ίδρυμα όπου σπουδάζουν, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα.

Αιτήσεις Στεγαστικού Επιδόματος

ΣΠΟΥΔΕΣ

Πρόγραμμα & Οδηγός Σπουδών
Πρόγραμμα Μαθημάτων - Εξετάσεων
Αναγνώριση Μαθημάτων
Μετεγγραφές
Erasmus
Έκδοση πιστοποιητικών
Φοιτητικά Θέματα
Ακαδημαϊκός Σύμβουλος
Σίτιση - Στέγαση

NEWSLETTER

Ιδρύθηκε με τον Νόμο 4589/2019 (ΦΕΚ 13/29-01-2019 τ.Α΄) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ - Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - ΄Ίδρυση Τμημάτων, Άρθρο 20, παρ. γ΄. Βρίσκεται στην Άμφισσα. Η διεύθυνση του Τμήματος είναι: Νέο κτήριο, Νέα Πόλη, Άμφισσα, Τ.Κ. 33100
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο