Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, Αρχές και Σύγχρονα Εργαλεία

Γενικές Πληροφορίες

Γλώσσα προγράμματος: Ελληνική

Διάρκεια: 125 ώρες

Μέθοδος Εκπαίδευσης: Μικτή μέθοδο διδασκαλίας

 

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Παναγιώτης Σκανδάμης (Καθηγητής του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών).

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Φοιτητές ΠΠΣ/ΠΜΣ (με αντικείμενο την υγιεινή τροφίμων, μικροβιολογία τροφίμων, ποσοτική

μικροβιολογία-ανάλυση επικινδυνότητας)

  • Στελέχη Βιομηχανίας Τροφίμων (στο τομέα της Διασφάλισης Ποιότητας) και Συμβούλους

επιχειρήσεων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων

  • Απόφοιτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με συναφή στο

αντικείμενο εργασιακή εμπειρία

 

Εκπαιδευτικοί – μαθησιακοί στόχοι προγράμματος:

Α. ΓΝΩΣΕΙΣ

  • Ικανότητα συλλογής, οργάνωσης και ανάλυσης δεδομένων
  • Λήψη αποφάσεων και οργάνωση δραστηριοτήτων
  • Επίλυση προβλημάτων
  • Επίτευξη στόχων και ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων

Β. ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

  • Ικανότητα χρήσης και σύνθεσης ερεθισμάτων προκειμένου να λάβουν αποφάσεις
  • Ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και αυτο-ηγεσίας
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων προσαρμογής για να μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε μια νέα κατάσταση
  • Οι εκπαιδευόμενοι /ες ακολουθώντας οδηγίες από τον εκπαιδευτικό, μέσω μίμησης, αναπτύσσουν τη διαδικασία δοκιμής και λάθους προκειμένου μέσω της εξάσκησης να είναι ικανοί /ες να αναπαράγουν μια πράξη ή ενέργεια

Γ. ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

  • Ικανότητα αξιοποίησης των γνωστικών και ψυχοκινητικών δεξιοτήτων που έχουν αποκτηθεί Ορθολογική κρίση σε πιεστικές καταστάσεις
  • Καλλιέργεια θετικής στάσης και διαμόρφωση νοοτροπίας που ενδυναμώνει την ανθεκτικότητα

Επιστημονική ομάδα:

Επιστημονικός  Υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο Παναγιώτης Σκανδάμης, Καθηγητής του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο πρόγραμμα διδάσκουν επίσης:

Η Μαριάννα Αρβανίτη, Βιολόγος-Μικροβιολόγος Τροφίμων, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια ΓΠΑ.

Η Μαρία Γιαλιτάκη, Γεωπόνος - Επιστήμων τροφίμων MSc Total Quality Management και μέλος ΕΔΙΠ στο Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου & Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών ΓΠΑ.

 

Υποχρεώσεις εκπαιδευόμενων/Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα πρέπει:

  • να έχουν παρακολουθήσει το σύνολο των διδακτικών ενοτήτων. Οι απουσίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 10 % των προβλεπόμενων ωρών εκπαίδευσης.
  • να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την εξέταση
  • να έχουν καταβάλει το σύνολο των διδάκτρων σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία καταβολής δόσεων.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΓΠΑ.

Στους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν αλλά δεν ολοκλήρωσαν το σύνολο του προγράμματος, μπορεί να παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 

Κόστος συμμετοχής/Εκπτωτική πολιτική

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 800 ευρώ και υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής σε 3 μηνιαίες δόσεις μέχρι τη λήξη του προγράμματος. Η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί κατά την εγγραφή στο εν λόγω πρόγραμμα προκειμένου να κατοχυρωθεί η συμμετοχή.

Επιπλέον εκπτώσεις για:

  • Ανέργους: έκπτωση 50 %, δίδακτρα 400€
  • Νέους κάτω των 30 ετών: έκπτωση 30%, δίδακτρα 560€
  • φοιτητές (προπτυχιακοί–μεταπτυχιακοί): έκπτωση 40% ,Δίδακτρα 480€
  • Απόφοιτοι του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών: έκπτωση 20% ,Δίδακτρα 640€.

Οι εκπτωτικές πολιτικές δεν συνδυάζονται.

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες καταθέτουν το ανωτέρω ποσό στον παρακάτω λογαριασμό, στον οποίο δικαιούχος είναι ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του ΓΠΑ, αναφέροντας απαραίτητα το όνομά τους και τον κωδικό ΕΛΚΕ του έργου (Κωδικός έργου: 80466)

 

Εθνική Τράπεζα στο λογαριασμό με IBAN GR 2801100400000004001883448

 

Το αποδεικτικό κατάθεσης επισυνάπτεται στην αίτηση που υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΓΠΑ .

Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, Αρχές και Σύγχρονα Εργαλεία

Αναλυτικά

Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, Αρχές και Σύγχρονα Εργαλεία

Εκπαιδευτές

2105294705
mgial@aua.gr
ΕΔΙΠ
Η κα Μαρία Γιαλιτάκη είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού […]
2105294705
marvaniti93@gmail.com
PhD
Η κα Μαριάννα Αρβανίτη είναι Βιολόγος-Μικροβιολόγος Τροφίμων με ειδίκευση στη μελέτη της συμπεριφοράς των […]
 800 €
Γενικές Πληροφορίες
Αναλυτικά
Εκπαιδευτές
Ημερομηνίες - Διάρκεια
Έναρξη Προγρ: Σεπτεμβριος 2025
Erly Entry:
Λήξη Εγγραφών: 06-10-2025
Διάρκεια: 3,5 μήνες
125 Ώρες
Χαρακτηριστικά
ECTS: 3
Γλώσσα:  
Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το ΚΕΔΙΒΙΜ αποτελεί Μονάδα του ΓΠΑ, που εξασφαλίζει το συντονισμό και τη διεπιστημονική συνεργασία στην ανάπτυξη προγραμμάτων επιμόρφωσης, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, κατάρτισης και εν γένει δια βίου μάθησης, με βάση το εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για τη Δια Βίου Μάθηση
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο