Η Έλλη Χατζησταύρου είναι απόφοιτος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Master of Science in Food Technology από το University of Lincolnshire and Humberside, School of Applied Science and Technology, Grimsby, UK. Από το 2002 υπηρετεί ως Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό (ΕΤΕΠ) στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Τμήματος Βιοτεχνολογίας, όπου παρέχει υποστηρικτικό εργαστηριακό ρόλο στα μαθήματα Βιοτεχνολογία Φυτών, Τεχνολογία Ανασυνδυασμένου DNA - Ομικές Τεχνολογίες, Μοριακή Βιολογία, καθώς και στις πτυχιακές μελέτες των φοιτητών.