ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ποιοτικός και Οργανοληπτικός Έλεγχος Τροφίμων

Περιεχόμενο Μαθήματος

Εισαγωγή στις αρχές του ποιοτικού ελέγχου τροφίμων. Θεωρίες ποιότητας. Ποιοτικά χαρακτηριστικά τροφίμων - Συντελεστές ποιότητας. Εισαγωγή στο στατιστικό έλεγχο ποιότητας τροφίμων. Ανάλυση δεδομένων και δειγματοληψία - Σχέδια δειγματοληψίας τροφίμων. Στατιστικός έλεγχος ποιότητας τροφίμων με τη χρήση των διαγραμμάτων ελέγχου. Ανάλυση ικανότητας παραγωγικής διαδικασίας τροφίμων. Επίλυση προβλημάτων ποιοτικού ελέγχου τροφίμων και βελτίωσης ποιότητας. Εισαγωγή στην οργανοληπτική αξιολόγηση τροφίμων. Μέθοδοι οργανοληπτικής αξιολόγησης τροφίμων. Ανάλυση δεδομένων οργανοληπτικής αξιολόγησης τροφίμων.

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Βιβλιογραφία

NEWSLETTER

Η Βιοτεχνολογία αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο σύνθετο επιστημονικό κλάδο ο οποίος στοχεύει στην αξιοποίηση της εντυπωσιακής προόδου που έχει πραγματοποιηθεί στις Βιολογικές και συναφείς επιστήμες, με σκοπό την ανάπτυξη νέων και προηγμένων προϊόντων και υπηρεσιών
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο