ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διατροφική Επιδημιολογία & Δημόσια Υγεία

Περιεχόμενο Μαθήματος

1. Εισαγωγικό Μάθημα – Η μετάβαση στη διατροφική επιδημιολογία 2. Βασικές Αρχές Διατροφικής Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας 3. Θρεπτικά – Τρόφιμα - Επιδημίες & οι πρώτες παρεμβάσεις 4. Αξιολόγηση Διατροφικής Κατάστασης & Παρεμβάσεις σε Πληθυσμιακές Ομάδες 5. Καρδιαγγειακά νοσήματα – επιπολασμός – διατροφικές συστάσεις & παρεμβάσεις 6. Food Trends της εποχής μας: τρανς-, νάτριο και κορεσμένα λίπη 7. Υποσιτισμός– επιπολασμός – κίνδυνοι & παρεμβάσεις 8. Παχυσαρκία – επιπολασμός – συμπεριφορά – Διατροφικά πρότυπα & παρεμβάσεις 9. Θηλασμός – επιπολασμός & παρεμβάσεις για αύξηση συχνότητας & διάρκειας 10. Η επιδημιολογία του Σακχαρώδη Διαβήτη & Βασικές παρεμβάσεις ΔΥ 11. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής αρχής ασφάλειας τροφίμων (European Food Safety Authority, EFSA – EU menu; DRVs) 12. Μικροθρεπτικά στοιχεία: Σίδηρος, Ιώδιο. Ανάγκες & προβληματισμοί 13. Μικροθρεπτικά στοιχεία: Βιταμίνη Α & Βιταμίνη D 14. Work-shop/Πρακτική σε ομάδες

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Βιβλιογραφία

NEWSLETTER

Η Βιοτεχνολογία αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο σύνθετο επιστημονικό κλάδο ο οποίος στοχεύει στην αξιοποίηση της εντυπωσιακής προόδου που έχει πραγματοποιηθεί στις Βιολογικές και συναφείς επιστήμες, με σκοπό την ανάπτυξη νέων και προηγμένων προϊόντων και υπηρεσιών
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο