Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Διατροφική Επιδημιολογία & Δημόσια Υγεία

Περιγραφή Μαθήματος

Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στις βασικές αρχές που διέπουν τη διατροφική επιδημιολογία & δημόσια υγεία, με έμφαση στη συσχέτιση τροφίμου/διατροφής/διατροφικής κατάστασης & χρόνιες παθήσεις ή άλλα θέματα υγείας (πρόληψης ή αύξησης κινδύνου).
Σκοπός του μαθήματος είναι η εξοικείωση των φοιτητών με τις βασικές αρχές που διέπουν τη διατροφική επιδημιολογία & δημόσια υγεία, με το πως επιτυγχάνεται , μετά από πληθυσμιακό έλεγχο, η αλλαγή διατροφικών συνηθειών σε επίπεδο ατόμου, κοινότητας, και πληθυσμού για την προαγωγή καλής υγείας ή πρόληψη κακής υγείας, τις υπάρχουσες διατροφικές συστάσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και με τον ρόλο του κράτους, και με το πώς επιτυγχάνεται η χάραξη πολιτικής στον τομέα της διατροφής.
Το εν λόγω μάθημα θα εισάγει βασικές έννοιες που σχετίζονται τη διατροφική αξιολόγηση σε επίπεδο πληθυσμού, τις διατροφικές συστάσεις, τις πολιτικές για αλλαγή διατροφικών συνηθειών σε επίπεδο ατόμου, κοινότητας και πληθυσμού, τον ρόλο του κράτους στη δημόσια υγεία, τον καθορισμό προτεραιοτήτων σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, καθώς και την χάραξη πολιτικής και ηγετικές ικανότητες.

NEWSLETTER

Η Βιοτεχνολογία αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο σύνθετο επιστημονικό κλάδο ο οποίος στοχεύει στην αξιοποίηση της εντυπωσιακής προόδου που έχει πραγματοποιηθεί στις Βιολογικές και συναφείς επιστήμες, με σκοπό την ανάπτυξη νέων και προηγμένων προϊόντων και υπηρεσιών
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram