1. Εισαγωγικό Μάθημα – Η μετάβαση στη διατροφική επιδημιολογία
2. Βασικές Αρχές Διατροφικής Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας
3. Θρεπτικά – Τρόφιμα - Επιδημίες & οι πρώτες παρεμβάσεις
4. Αξιολόγηση Διατροφικής Κατάστασης & Παρεμβάσεις σε Πληθυσμιακές Ομάδες
5. Καρδιαγγειακά νοσήματα – επιπολασμός – διατροφικές συστάσεις & παρεμβάσεις
6. Food Trends της εποχής μας: τρανς-, νάτριο και κορεσμένα λίπη
7. Υποσιτισμός– επιπολασμός – κίνδυνοι & παρεμβάσεις
8. Παχυσαρκία – επιπολασμός – συμπεριφορά – Διατροφικά πρότυπα & παρεμβάσεις
9. Θηλασμός – επιπολασμός & παρεμβάσεις για αύξηση συχνότητας & διάρκειας
10. Η επιδημιολογία του Σακχαρώδη Διαβήτη & Βασικές παρεμβάσεις ΔΥ
11. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής αρχής ασφάλειας τροφίμων (European Food Safety Authority, EFSA –
EU menu; DRVs)
12. Μικροθρεπτικά στοιχεία: Σίδηρος, Ιώδιο. Ανάγκες & προβληματισμοί
13. Μικροθρεπτικά στοιχεία: Βιταμίνη Α & Βιταμίνη D
14. Work-shop/Πρακτική σε ομάδες