1. Εισαγωγικό Μάθημα
2. Επιδημιολογία και η εξέλιξη της στην Επιδημιολογία της Διατροφής
3. Βασικές Αρχές Επιδημιολογίας της Διατροφής
4. Βασικές Αρχές Επιδημιολογικών μελετών: Περιγραφή & Ανάλυση αποτελεσμάτων [Μέρος Α’]
5. Βασικές Αρχές Επιδημιολογικών μελετών: Περιγραφή & Ανάλυση αποτελεσμάτων [Μέρος Β’]
6. Παρανομαστές, περιγραφικά μέτρα, μέτρα σχέσης και δείκτες νόσου
7. Αξιολόγηση Διατροφικής Κατάστασης (ατόμων και πληθυσμιακών ομάδων)
8. Αίτιο και αιτιατό αποτέλεσμα
9. Το παράδειγμα των καρδιαγγειακών νοσημάτων [Μέρος Α’]
10. Το παράδειγμα των καρδιαγγειακών νοσημάτων [Μέρος Β’]
11. Συζήτηση Δημοσιευμένων Μελετών
12. Ανακεφαλαίωση
Robert H. Friis, Thomas A. Sellers, Επιδημιολογία και δημόσια υγεία, Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης, 2008.
Walter Willett, Nutritional Epidemiology, 3rd Edition, Oxford University Press, 2012