AGRICULTURAL
UNIVERSITY OF ATHENS
Department of Food 
Science & Human Nutrition

Nutritional Epidemiology

Content

1. Εισαγωγικό Μάθημα
2. Επιδημιολογία και η εξέλιξη της στην Επιδημιολογία της Διατροφής
3. Βασικές Αρχές Επιδημιολογίας της Διατροφής
4. Βασικές Αρχές Επιδημιολογικών μελετών: Περιγραφή & Ανάλυση αποτελεσμάτων [Μέρος Α’]
5. Βασικές Αρχές Επιδημιολογικών μελετών: Περιγραφή & Ανάλυση αποτελεσμάτων [Μέρος Β’]
6. Παρανομαστές, περιγραφικά μέτρα, μέτρα σχέσης και δείκτες νόσου
7. Αξιολόγηση Διατροφικής Κατάστασης (ατόμων και πληθυσμιακών ομάδων)
8. Αίτιο και αιτιατό αποτέλεσμα
9. Το παράδειγμα των καρδιαγγειακών νοσημάτων [Μέρος Α’]
10. Το παράδειγμα των καρδιαγγειακών νοσημάτων [Μέρος Β’]
11. Συζήτηση Δημοσιευμένων Μελετών
12. Ανακεφαλαίωση

Learning results

Bibliography

Robert H. Friis, Thomas A. Sellers, Επιδημιολογία και δημόσια υγεία, Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης, 2008.
Walter Willett, Nutritional Epidemiology, 3rd Edition, Oxford University Press, 2012

NEWSLETTER

The Department of Food Science and Human Nutrition (renamed Department of Food Science and Technology, Decree 80/27/5/13, Government Gazette A119 28/5/13) offers its students the scientific background for a rational approach to scientific and technological issues related to the food sector.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content