ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης
Φυτικής Παραγωγής

Βασίλειος Παπασωτηρόπουλος

Σύντομο Βιογραφικό

Καθηγητής στο Εργαστήριο Βελτίωσης  Φυτών και Γεωργικού Πειραματισμού.

Δέχεται φοιτητές καθημερινά μεταξύ 12:00 και 15:00 μετά από προηγούμενη συνεννόηση (τηλ: 4622, email: vpapasot@aua.gr).

Βρίσκεται στο κτίριο Παπαδάκη, 1ος όροφος, Εργαστήριο Βελτίωσης Φυτών και Γεωργικού Πειραματισμού.

Μαθήματα

Βιοτεχνολογία και βελτίωση φυτών

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Το μάθημα αυτό θα χρησιμεύσει ως μια γενική εισαγωγή στις αρχές βελτίωσης των φυτών […]

Βελτίωση φυτών μεγάλης καλλιέργειας

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Σκοπός του μαθήματος είναι η εκπαίδευση των φοιτητών με τις μεθόδους βελτίωσης αντιπροσωπευτικών φυτών […]

Βελτίωση ανθεκτικότητας των φυτών, βελτίωση κηπευτικών

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα έχουν κατανοήσει τους μηχανισμούς άμυνας των […]

Ειδικά Θέματα Γεωργικού Πειραματισμού

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Σκοπός του μαθήματος είναι η εκπαίδευση των φοιτητών στον σχεδιασμό, τη στατιστική επεξεργασία και […]

Γεωργικός Πειραματισμός

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Σκοπός του μαθήματος είναι η εκπαίδευση των φοιτητών στον σχεδιασμό , τη στατιστική επεξεργασία […]

Αρχές και Μέθοδοι Βελτίωσης Φυτών

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Σκοπός του μαθήματος είναι η εισαγωγή των φοιτητών στις βασικές αρχές που διέπουν την […]

Ερευνητικά Προγράμματα

Ανάπτυξη νέων ποικιλιών φράουλας βελτιωμένων ως προς το άρωμα και τη γεύση χρησιμοποιώντας χημικούς και γενετικούς δείκτες

 έως 
Προϋπολογισμός: 
https://www.pharmacy.upatras.gr/index.php/el/research/programmata/138-erevna/erevnitika-programmata/686-strawberry-2021-2023

Αναβάθμιση του φυτικού πλούτου (PlantUp)

 έως 
Προϋπολογισμός: 
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη υποδομών αιχμής που αποσκοπούν στην αξιοποίηση και διατήρηση της […]

Δημοσιεύσεις - Συνέδρια

Rootstock sub-optimal temperature tolerance determines transcriptomic responses after long-term root cooling in rootstocks and scions of grafted tomato plants

Ntatsi, G., Savvas, D., Papasotiropoulos, V., Katsileros, A., Zrenner, R.M., Hincha, D.K., Zuther, E., Schwarz, D. Rootstock sub-optimal temperature tolerance determines transcriptomic responses after long-term root cooling in rootstocks and scions of grafted tomato plants (2017) Frontiers in Plant Science, .

HTTP://WWW.DOI.ORG/10.3389/fpls.2017.00911

Multi-level characterization of eggplant accessions from Greek islands and the mainland contributes to the enhancement and conservation of this germplasm and reveals a large diversity and signatures of differentiation between both origins

Gramazio, P., Chatziefstratiou, E., Petropoulos, C., Chioti, V., Mylona, P., Kapotis, G., Vilanova, S., Prohens, J., Papasotiropoulos, V. Multi-level characterization of eggplant accessions from Greek islands and the mainland contributes to the enhancement and conservation of this germplasm and reveals a large diversity and signatures of differentiation between both origins (2019) Agronomy, .

HTTP://WWW.DOI.ORG/10.3390/agronomy9120887

Morphological, genetic and essential oil variation of Greek sage (Salvia fruticosa Mill.) populations from Greece

Leontaritou, P., Lamari, F.N., Papasotiropoulos, V., Iatrou, G. Morphological, genetic and essential oil variation of Greek sage (Salvia fruticosa Mill.) populations from Greece (2020) Industrial Crops and Products, .

HTTP://WWW.DOI.ORG/10.1016/j.indcrop.2020.112346

High Resolution Melting (HRM) Genotyping in the Genus Origanum: Molecular Identification and Discrimination for Authentication Purposes

Papaioannou, C., Zeliou, K., Trigas, P., Papasotiropoulos, V. High Resolution Melting (HRM) Genotyping in the Genus Origanum: Molecular Identification and Discrimination for Authentication Purposes (2020) Biochemical Genetics, .

HTTP://WWW.DOI.ORG/10.1007/s10528-020-09970-1

Quality traits, volatile organic compounds, and expression of key flavor genes in strawberry genotypes over harvest period

Leonardou, V.K., Doudoumis, E., Tsormpatsidis, E., Vysini, E., Papanikolopoulos, T., Papasotiropoulos, V., Lamari, F.N. Quality traits, volatile organic compounds, and expression of key flavor genes in strawberry genotypes over harvest period (2021) International Journal of Molecular Sciences, .

HTTP://WWW.DOI.ORG/10.3390/ijms222413499

Nutritional Value of Eggplant Cultivars and Association with Sequence Variation in Genes Coding for Major Phenolics

Chioti, V., Zeliou, K., Bakogianni, A., Papaioannou, C., Biskinis, A., Petropoulos, C., Lamari, F.N., Papasotiropoulos, V. Nutritional Value of Eggplant Cultivars and Association with Sequence Variation in Genes Coding for Major Phenolics (2022) Plants, .

HTTP://WWW.DOI.ORG/10.3390/plants11172267

Crop Landraces and Indigenous Varieties: A Valuable Source of Genes for Plant Breeding

Lazaridi, E., Kapazoglou, A., Gerakari, M., Kleftogianni, K., Passa, K., Sarri, E., Papasotiropoulos, V., Tani, E., Bebeli, P.J. Crop Landraces and Indigenous Varieties: A Valuable Source of Genes for Plant Breeding (2024) Plants, .

HTTP://WWW.DOI.ORG/10.3390/plants13060758

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής (ΕΦΠ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) είναι το πρώτο αμιγές Πανεπιστημιακό Τμήμα Φυτικής Παραγωγής στην Ελλάδα και ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1989 (Π.Δ. 377/16-6-89, ΦΕΚ 166Α΄)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο