ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Δασολογίας
& Διαχείρισης Φυσικού
Περιβάλλοντος

Καθηγητής Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος -
Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δ/ντης Εργαστηρίου Δενδροχρονολογίας.
Πτυχιούχος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του
Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1983, διδάκτωρ "Οικολογίας-
Δενδροκλιματολογίας" του Πανεπιστημίου Aix-Marseille III της Γαλλίας από το
1992 και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (D.E.A.), με ειδίκευση στα
Μεσογειακά Ηπειρωτικά Οικοσυστήματα από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε
Πρόεδρος του Τμήματος Δασοπονίας και Δ.Φ.Π. και του Γενικού Τμήματος του
Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Λαμίας και Πρόεδρος
της Επιτροπής Ερευνών καθώς και Διευθυντής του Κέντρου Τεχνολογικής Ερευνας
Στερεάς Ελλάδας. Έχει εκπονήσει ως επιστημονικός υπεύθυνος και μέλος, σημαντικό
αριθμό Δασολογικών, Οικολογικών και Περιβαλλοντικών ερευνών και μελετών και
έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό επιστημονικών εργασιών σε διεθνή και Ελληνικά
περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Το ερευνητικό του έργο αναφέρεται από
σημαντικό αριθμό άλλων ερευνητών. Συμμετέχει σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά
προγράμματα της Ε.Ε. και της χώρας μας και είναι μέλος επιστημονικών και
γνωμοδοτικών επιτροπών, κριτής εργασιών και αξιολογητής προτάσεων ερευνητικών
προγραμμάτων.

Ο Ευστράτιος Αϊδινίδης  ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές, στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., το 1983. Ακολούθως, στο ίδιο Τμήμα, το 2003, ολοκλήρωσε με βαθμό άριστα, το μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στην Εξειδίκευση Τεχνική-Ανάπτυξη, και στην κατεύθυνση Συγκομιδής και  Τεχνολογίας Δασικών  Προϊόντων, ενώ από το 2022 είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΓΠΑ.  Από τον Ιούνιο 1983 μέχρι το Νοέμβριο 1983 και από τον Οκτώβριο 1985 μέχρι τον Ιούνιο 1986, εργάστηκε στη Διεύθυνση Αναδασώσεων Ν. Θεσσαλονίκης και στο Δασαρχείο Θεσσαλονίκης σε διάφορες δασικές εργασίες ως εποχιακός. Από το 1986 έως και το 1991 δίδαξε, ως έκτακτο επιστημονικό προσωπικό, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στα ΤΕΙ Λάρισας και Καβάλας. Από το 1991 έως 2006  εργάστηκε στη βιομηχανία ξύλου Βαλκάν Εξπόρτ  αρχικά ως προϊστάμενος και μετέπειτα ως διευθυντής παραγωγής. Από το 2006 είναι μέλος ΔΕΠ βαθμίδας Καθηγητή Εφαρμογών στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Καρπενησίου του ΤΕΙ Λαμίας, μετέπειτα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, από το 2019 ως Λέκτορας Εφαρμογών στο Γενικό Τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και από 3/8/2020, στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Καρπενήσι. Έχει εκπονήσει μέχρι σήμερα πάνω από 20 δασολογικές μελέτες, έχει συγγράψει 3 διδακτικές σημειώσεις για τη διδασκαλία  μαθημάτων στα ΤΕΙ, είναι συγγραφέας ενός βιβλίου, έχει συμμετάσχει σε 3 ερευνητικά προγράμματα και έχει 25 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και συνέδρια.

Ο Δρ. Δημήτριος Κουτσιανίτης είναι Δασολόγος-Επιστήμων Ξύλου και διδάσκει μαθήματα ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα. Το 2015 αναγορεύτηκε διδάκτορας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στον τομέα της Δομής και των Ιδιοτήτων Ξύλου. Την περίοδο 2016-2017 πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα, με υποτροφία αριστείας της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ και θέμα «Χρήση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων υψηλών συχνοτήτων για ανάλυση πλάτους αυξητικών δακτυλίων και πυκνότητας ξύλου κωνοφόρων και πλατυφύλλων ειδών». Την περίοδο 2013-2014 εργάστηκε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ξύλου και Χαρτιού, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ουγγαρίας. Έχει επίσης απασχοληθεί (περίοδος 2015-2018) ως προϊστάμενος παραγωγής σε βιομηχανία παραγωγής και εμπορίας ξύλινων δομικών προϊόντων. Συμμετείχε σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα που σχετίζονται με τη βελτίωση των ιδιοτήτων ξύλου, με την παραγωγή εναλλακτικών σύνθετων προϊόντων ξύλου, με τον ποιοτικό έλεγχο ξύλου και με την αξιοποίηση υπολειμμάτων βιομάζας. Διδάσκει μαθήματα (ως ακαδημαϊκός υπότροφος και ως διδάσκων ΠΔ 407/80) στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στα αντικείμενα Δομής, Ιδιοτήτων και Τεχνολογίας Ξύλου. Έχει δημοσιεύσει και δημοσιεύει σε περιοδικά με υψηλό δείκτη απήχησης στην επιστημονική κοινότητα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις νέες τεχνολογίες στην επιστήμη ξύλου, στις τεχνικές βελτίωσης των ιδιοτήτων ξύλου, στην ποιοτική ταξινόμηση ξύλου, στην αξιοποίηση υπολειμμάτων βιομάζας και στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων ξύλου.

NEWSLETTER

22370 23282
Σκεπετάρη Κασιανή
Δημοκρατίας 3, Τ.Κ. 36100
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο