ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Περιφερειακής 
& Οικονομικής Ανάπτυξης

Συμμετοχή του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης στο 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ημ/νια Ανάρτησης: 05-05-2023
Kατηγορία:

Το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε στο 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς, στις 26-29 Απριλίου 2023.

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επιδιώκει το διάλογο μεταξύ πολιτικών, οικονομικών, επιχειρηματικών, ακαδημαϊκών και άλλων ηγετών, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των αναδυόμενων προκλήσεων και προώθησης καινοτόμων ιδεών για τη βιώσιμη και ανταγωνιστική ανάπτυξη για την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την εταιρία Polygreen και το Παγκόσμιο Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτισμού στους Δελφούς, συμμετείχε ενεργά, δια των φοιτητών του, στην πρωτοβουλία ενημέρωσης των συμμετεχόντων προς τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα Just Go Zero (Waste) (με στόχο τη μείωση των αποβλήτων), η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα από δύο «έξυπνους» σταθμούς ανακύκλωσης που μετρούν με ακρίβεια σε πραγματικό χρόνο τις ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και παρουσιάζοντας διαρκώς τα αποτελέσματα για κάθε ρεύμα υλικών σε κάθε σταθμό.


Η συμμετοχή των φοιτητών του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην εμβληματική διοργάνωση του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, στην ιστορική τοποθεσία των Δελφών, προάγει το συμβολισμό ότι η Περιφερειακή Ανάπτυξη οικοδομείται στους θεματικούς πυλώνες της Αειφορίας, επενδύοντας ισόρροπα στην Οικονομία, την Κοινωνία και το Περιβάλλον, αλλά και ότι αποτελεί βασικό μέλημα των νέων που επενδύουν στη γνώση διαβλέποντας σε ένα καλύτερο αύριο.

NEWSLETTER

Ιδρύθηκε με τον Νόμο 4589/2019 (ΦΕΚ 13/29-01-2019 τ.Α΄) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ - Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - ΄Ίδρυση Τμημάτων, Άρθρο 20, παρ. γ΄. Βρίσκεται στην Άμφισσα. Η διεύθυνση του Τμήματος είναι: Νέο κτήριο, Νέα Πόλη, Άμφισσα, Τ.Κ. 33100
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο