ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Περιφερειακής 
& Οικονομικής Ανάπτυξης

Μήνυμα καλωσορίσματος εισακτέων ακαδημαϊκού έτους 2023–2024 από την Πρόεδρο του Τμήματος ΠΟΑ

Ημ/νια Ανάρτησης: 09-08-2023
Kατηγορία:

Αγαπητές και αγαπητοί εισακτέοι φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης (ΠΟΑ),

Έπειτα την ανακοίνωση, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, των αποτελεσμάτων εισαγωγής υποψηφίων από τα γενικά και επαγγελματικά Λύκεια της χώρας μας, βρίσκομαι στην ευτυχή και συγχρόνως τιμητική θέση να σας καλωσορίσω στο Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης, της Σχολής Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκ μέρους του συνόλου του διδακτικού και διοικητικού  προσωπικού και της φοιτητικής κοινότητάς του.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εισαγωγή σε ένα Τμήμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό της εκπαιδευτικής διαδρομής εκάστου και ορόσημο της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, δράττομαι της ευκαιρίας να σας συγχαρώ για την προσπάθεια που καταβάλατε για την επίτευξη του στόχου σας και για την επιτυχή σας εισαγωγή στο Τμήμα μας!

Η επιτυχία σας αυτή δικαιώνει τους κόπους, τις δαπάνες και τις θυσίες που έχετε καταβάλει μέχρι τώρα για να κατακτήσετε το όνειρό σας, κάνοντας υπερήφανους τους γονείς και τους οικείους σας που βρίσκονταν δίπλα σας σε όλη αυτή την απαιτητική και ανοδική διαδρομή, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας που προσδοκά την ενάρετη πρόοδο της νέας γενιάς.

Με την ιδιότητα της Προέδρου αυτού του Τμήματος, βρίσκομαι επίσης στην ευχάριστη θέση να σας διαμηνύσω ότι, πλέον των παραπάνω προσωπικών σας λόγων, η εισαγωγή σας στο Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρέχει πολλούς επιπλέον λόγους για να είστε υπερήφανοι για τη φοίτησή σας στο Τμήμα, τους οποίους θα σας δοθεί η ευκαιρία να τους διαπιστώσετε σύντομα!

Το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε μόλις τέσσερα χρόνια λειτουργίας, θεμελιώθηκε και ισχυροποιείται, με πολύ μεράκι και φιλοδοξία.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του και σε μία φιλόξενη και συμβολική περιοχή με ιστορική σημασία, το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης προσφέρει ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου σπουδές στην οικονομική επιστήμη, με επιπλέον εξειδίκευση στο ρόλο του χώρου και της γης στην οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη.

Ο απόφοιτος του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης αποκτά εφόδια που θα του επιτρέψουν να επιδιώξει μια επιτυχή επαγγελματική καριέρα οικονομολόγου, αλλά και να συνεχίσει επιτυχώς τις σπουδές του (αν το επιθυμεί), σε επίπεδο μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος.

Το διεπιστημονικό αντικείμενο του Τμήματος αποτελεί εχέγγυο προόδου, καλλιεργώντας δεξιότητες διεπιστημονικής συνεργασίας και προωθώντας τη δημιουργική και συνθετική σκέψη.

Οι διδασκαλίες διεξάγονται από διδακτικό προσωπικό με εγνωσμένο ερευνητικό και διδακτικό έργο, αξιοσημείωτες διακρίσεις στο παγκόσμιο στερέωμα, με διεθνείς σχέσεις συνεργασίας (με περισσότερα από 30  Πανεπιστήμια, ερευνητικούς φορείς της αλλοδαπής και ημεδαπής και αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς) και βασικό γνώμονα τη φοιτητοκεντρική μάθηση, εστιασμένη στις ανάγκες του φοιτητή.

Το διοικητικό προσωπικό, με διάθεση και επαγγελματισμό, εργάζεται για την κάλυψη των αναγκών και των αιτημάτων σας, έχοντας την αμέριστη στήριξη του Ιδρύματος.

Από τη λειτουργία του, το Τμήμα επενδύει στην εξωστρέφεια και επικοινωνία της επιστημονικής γνώσης στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία, παρέχοντας ανεκτίμητες επαγγελματικές εμπειρίες, ευκαιρίες διασύνδεσης, αλλά και τη δυνατότητα δημιουργικής αξιοποίησης του μη ακαδημαϊκού χρόνου στους φοιτητές του.

Με την εγγραφή και φοίτησή σας στο Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έπειτα από το σημαντικό σταθμό της επιτυχούς σας εισαγωγής, θα διαπιστώσετε και από μόνοι σας ότι γίνεστε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινότητάς μας και της ιστορίας του νεοσύστατου Τμήματός μας, το οποίο προχωρά και αναπτύσσεται με τις δυναμικές που κληροδοτεί η ονομασία του.

Πέραν από τις αδιαπραγμάτευτα πολλές γνώσεις που θα αποκομίσετε, τις δεξιότητες που θα καλλιεργήσετε και τις ικανότητες που θα αναπτύξετε, είμαστε –όλοι από τη θέση τους– σίγουροι ότι θα αναγνωρίσετε τις ευκαιρίες που θα σας εμφανιστούν μέσα από τις σπουδές σας στο νεοσύστατο Τμήμα μας και θα το αγαπήσετε όσο και εμείς.

Από πλευράς μας, σας υποσχόμαστε ότι η διαδρομή των σπουδών σας θα είναι δημιουργική, υπεύθυνη και ανθοφόρος, ζητώντας από εσάς να εργαστείτε με τον αντίστοιχο ζήλο, όραμα και υπομονή (τά ἀγαθά κόποις κτῶνται) προς αυτή την κατεύθυνση.

Με τα παραπάνω λόγια, σας καλωσορίζω στο Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εύχομαι εκ μέρους όλων των συναδέλφων καλή φοίτηση, με υγεία και δημιουργικότητα, ανυπομονώντας να σας καλωσορίσουμε και να σας γνωρίσουμε στην τελετή υποδοχής!

Μαρίνα Σελήνη Κατσαΐτη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Πρόεδρος Τμήματος Περιφερειακής και

Οικονομικής Ανάπτυξης, ΓΠΑ

NEWSLETTER

Ιδρύθηκε με τον Νόμο 4589/2019 (ΦΕΚ 13/29-01-2019 τ.Α΄) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ - Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - ΄Ίδρυση Τμημάτων, Άρθρο 20, παρ. γ΄. Βρίσκεται στην Άμφισσα. Η διεύθυνση του Τμήματος είναι: Νέο κτήριο, Νέα Πόλη, Άμφισσα, Τ.Κ. 33100
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο