ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Περιφερειακής 
& Οικονομικής Ανάπτυξης

Ενημέρωση για δωρεάν συμμετοχή σε summer events του Ηellenic Institute of Advanced Studies - HIAS : 1) Συμπόσιο σε Αειφορία & 2) Θερινό Σχολείο σε Τεχνητή Νοημοσύνη _ 1-4/7/2024

Ημ/νια Ανάρτησης: 05-06-2024
Kατηγορία:

Ενημέρωση που αφορά σε "δωρεάν συμμετοχή σε Summer Events του Ηellenic Institute of Advanced Studies - HIAS : 1) Συμπόσιο σε Αειφορία &  2) Θερινό Σχολείο σε Τεχνητή Νοημοσύνη".

Συγκεκριμένα, το Hellenic Institute of Advanced Studies - HIAS προσφέρει, στο διάστημα 1-4 Ιουλίου 2024, ένα Θερινό Σχολείο σε Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), στο Συνεδριακό Κέντρο στον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, στην Αγία Παρασκευή και ένα Συμπόσιο σε Αειφορία (Sustainability), στο Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο – Αθήνα, – βλ. https://hellenic-ias.org/events/, ως εξής:

  • 1-3/7 Θερινό Σχολείο του HIAS σε Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ):
  • Απευθύνεται σε όσους ερευνούν, διδάσκουν, εκπαιδεύονται, εφαρμόζουν, ενδιαφέρονται για την Τεχνητή Νοημοσύνη από τον Πανεπιστημιακό Χώρο και τον Τομέα της Βιομηχανίας και κυρίως σε Φοιτητές και Νέους Ερευνητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων που έχουν κάποιες βασικές γνώσεις AI.  
  • Στο Σχολείο συμμετέχουν διακεκριμένοι Ομιλητές από την Ελληνική διασπορά και το εσωτερικό.
  • Το Σχολείο στοχεύει να επανεξετάσει τα θεμέλια της Τεχνητής Νοημοσύνης και να τονίσει τις πρόσφατες εξελίξεις (Foundational models, Generative AI, Large Language Models).
  • Θα υλοποιηθεί στον Δημόκριτο, με φυσική παρουσία.
  • Εγγραφές/Πληροφορίες: https://hellenic-ias.org/aicourse2024/
  • 4/7 Συμπόσιο του HIAS σε Αειφορία (Sustainability):   
  • Το Συμπόσιο θα ασχοληθεί με τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ακραίων γεγονότων, των μεταφορών και της απανθρακοποίησης της βιομηχανίας, ενώ θα εστιάσει σε βιώσιμες λύσεις, ειδικά για την Ελλάδα.
  • Συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες Επιστήμονες από το εξωτερικό και την Ελλάδα, από το χώρο του Πανεπιστημίου και τον Κλάδο της Βιομηχανίας.
  • Τα θέματα συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με ειδικούς/ panel discussion είναι τα κάτωθι: 1) Energy Transition, 2) Education, AI and Sustainability, 3) Sustainable Industries 4) Adaptation and Resilience.
  • Θα υλοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με φυσική παρουσία.
  • Εγγραφές/Πληροφορίες: https://hellenic-ias.org/symposium2024/

Στο πλαίσιο αυτό, σας προσκαλούμε να ενημερώσετε τους Φοιτητές και Φοιτήτριές σας όλων των Βαθμίδων, καθώς και τους Ερευνητές Συνεργάτες σας, σε περίπτωση πιθανής εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα συγκεκριμένα Summer Events.

Η συμμετοχή και στις δύο δράσεις πραγματοποιείται με δωρεάν εγγραφή στους παραπάνω συνδέσμους.

NEWSLETTER

Ιδρύθηκε με τον Νόμο 4589/2019 (ΦΕΚ 13/29-01-2019 τ.Α΄) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ - Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - ΄Ίδρυση Τμημάτων, Άρθρο 20, παρ. γ΄. Βρίσκεται στην Άμφισσα. Η διεύθυνση του Τμήματος είναι: Νέο κτήριο, Νέα Πόλη, Άμφισσα, Τ.Κ. 33100
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο