ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Περιφερειακής 
& Οικονομικής Ανάπτυξης
Γνωρίζετε ότι

Γνωρίζετε ότι

  1. Το τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Άμφισσα), αποσκοπεί στην ευρεία και σε βάθος κατάρτιση στην Οικονομική Επιστήμη με παράλληλη εξειδίκευση στο επιστημονικό πεδίο της Περιφερειακής Επιστήμης, ενώ είναι το μοναδικό τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με μη γεωπονικό χαρακτήρα.
  2. Η φοίτηση στο τμήμα ΠΟΑ είναι τετραετής ενώ αποτελείται από υποχρεωτικά μαθήματα και μαθήματα επιλογής.
  3. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και έχουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα του Οικονομολόγου.
  4. Το τμήμα εντάσσεται στις ειδικότητες Διοικητικού – Οικονομικού, στους Διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
  5. Οι απόφοιτοι του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 80, Οικονομίας και έχουν δυνατότητα να διοριστούν ως καθηγητές πολιτικής οικονομίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  6. Η Άμφισσα βρίσκεται στο Δήμο Δελφών, 2.5 ώρες μακριά από την Αθήνα (βορειοανατολικά) οδικώς – με συχνή σύνδεση με ΚΤΕΛ, 2.5 ώρες (δυτικά) από την Πάτρα, 1 μόλις ώρα από τη Λαμία και 4 ώρες (Νότια) από τη Θεσσαλονίκη. Κοντά στην Άμφισσα βρίσκεται η ιστορική πόλη των Δελφών, η Αράχοβα και το Γαλαξίδι.
  7. Οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά στα αντικείμενα των οικονομικών επιστημών (διοίκηση επιχειρήσεων, λογιστική, μάρκετινγκ κ.λπ.), της Περιφερειακής Ανάπτυξης καθώς και σε αντικείμενα Οικονομικής, Διοίκησης και Ανάπτυξης του Τουρισμού. Οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν, επίσης, να προχωρήσουν σε διδακτορικές σπουδές.
  8. Επιπλέον, υπάρχει κατοχύρωση της ειδικότητας του Περιφερειολόγου, που τους δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σε προκηρύξεις ειδικών θέσεων Περιφερειολόγων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο τομέα.
  9. Στον ιδιωτικό τομέα οι πτυχιούχοι του τμήματος απασχολούνται ως οικονομολόγοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ως λογιστές, ως ανεξάρτητοι μελετητές, ως στελέχη γραφείων μελετών σε θέματα περιφερειακής, τοπικής και κλαδικής ανάπτυξης, αξιολόγησης επενδύσεων και προγραμμάτων, αγοράς ακινήτων, τουριστικής ανάπτυξης, κ.λπ.. 
  10. Στο δημόσιο τομέα οι πτυχιούχοι του τμήματος μπορούν να εργασθούν ως στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Πρωτοβάθμιας και Περιφερειακής), της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης, της Κεντρικής Διοίκησης (Υπουργεία) και των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, σε αντικείμενα σχετικά με την ανάπτυξη, τον εθνικό και περιφερειακό προγραμματισμό, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.λπ.
  11. Εναλλακτικά, απόφοιτοι του τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης, ανάλογα με το μεταπτυχιακό εξειδίκευσης που θα επιλέξουν, μπορούν να απασχοληθούν ενδεικτικά στον τομέα του Τουρισμού, ως στελέχη τουριστικών οργανισμών και επιχειρήσεων, στον τομέα των Logistics ως στελέχη εφοδιαστικής αλυσίδας, στον τομέα του Πολιτισμού, ως στελέχη σε πολιτισμικές μονάδες, στον τομέα της ναυτιλίας, στο διπλωματικό σώμα,  κ.ά.

NEWSLETTER

Ιδρύθηκε με τον Νόμο 4589/2019 (ΦΕΚ 13/29-01-2019 τ.Α΄) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ - Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - ΄Ίδρυση Τμημάτων, Άρθρο 20, παρ. γ΄. Βρίσκεται στην Άμφισσα. Η διεύθυνση του Τμήματος είναι: Νέο κτήριο, Νέα Πόλη, Άμφισσα, Τ.Κ. 33100
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο