Η κα Μαριάννα Αρβανίτη είναι Βιολόγος-Μικροβιολόγος Τροφίμων με ειδίκευση στη μελέτη της συμπεριφοράς των παθογόνων μικροοργανισμών υπό συνθήκες στρες σε επίπεδο πληθυσμού αλλά και μεμονωμένων κυττάρων, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές αναλύσεων όπως μικροσκοπία φθορισμού, time-lapse microscopy, RNA-sequencing και Flow Cytometry cell sorting. Εργάζεται ως
Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου & Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ). Απόφοιτη του τμήματος Βιολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2018), ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ΓΠΑ, με ειδίκευση στα «Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων» (2020).
Το 2024 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα ειδίκευσης στη Μικροβιολογία Τροφίμων από Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, του ΓΠΑ. Στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής μετεκπαιδεύτηκε για 6 μήνες στο Food Safety Laboratory, στο Cornell University των Η.Π.Α. Έχει λάβει υποτροφία για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Συνέδριο του International Association for Food Protection στο Τορόντο του Καναδά (2023) κι έχει συμμετάσχει στην ομάδα που βραβεύτηκε με το «1ο Βραβείο» και το βραβείο «Best Marketing and Promotion Plan» στον Εθνικό Διαγωνισμό Οικολογικών-Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIΑ (ΣΕΒΤ). Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει 6 δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά κι έχει συμμετάσχει με ερευνητικές εισηγήσεις / ανακοινώσεις σε περισσότερα από 15 διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Από το 2019 μέχρι σήμερα έχει εργαστεί ως ακαδημαϊκός συνεργάτης σε 5 Ελληνικά ερευνητικά προγράμματα (ΕΛΙΔΕΚ και Ερευνώ Καινοτομώ).


