Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος έχει εκπαιδεύσει το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών οινολόγων που επανδρώνουν τα περισσότερα οινοποιεία της χώρας. Γεωπόνος του ΑΠΘ, πήρε το δίπλωμα Οινολόγου (DNO) στο Πανεπιστήμιο του Bx και στην συνέχεια μεταπτυχιακό τίτλο (DEA) και διδακτορικό στην Οινολογία στη σφαίρα της μικροβιολογίας των οίνων. Ο Γιάννης στα πρώιμα στάδια της δουλειάς του στο ΤΕΙ Αθηνών, συνεργάστηκε με τον ιδιωτικό τομέα (ελληνικές οινοποιίες & εταιρίες παραγωγής επιλεγμένων ζυμών / Lallemand), συνεργασίες που κατέληξαν σε πατέντες εμπορικών στελεχών που χρησιμοποιήθηκαν σε παγκόσμια κλίμακα (UV NEM).

