Ο κ. Ταραντίλης είναι Καθηγητής στο εργαστήριο Χημείας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου. Έχει αποτελέσει σε διάφορες επιστημονικές ομάδες εργασίας και τεχνικές επιτροπές, όπως στον ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και στο ΕΛΟΤ. Τα πεδία ερευνητικού ενδιαφέροντος του κ. Ταραντίλη, συνοψίζονται στα εξής:
- Ανάλυση φυτικών προϊόντων, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, τροφίμων και μικροοργανισμών με χρωματογραφικές μεθόδους (TLC, CC, GC-MS, HPLC-UV/Vis-MS),
- ταυτοποίηση των συστατικών τους με φασματοσκοπικές μεθόδους (UV-Vis, FT-IR, FT-Raman, NMR)
- και μελέτη της βιολογικής δραστικότητας.
- Ανάπτυξη μεθόδων προσδιορισμός της ποιότητας, νοθείας και αυθεντικότητας (βοτανική και γεωγραφική προέλευση) προϊόντων.