Training program language: English
Duration of the course: 50 hours
Training method: Mixed
Scientific Coordinator of the training program is Ms. Eleni Miliou, Professor of the Department of Animal Production Science of the Agricultural University of Athens.
The program is addressed to
Graduates of Schools of Natural Sciences such as, for example: graduates holding a degree in Marine Science, Oceanography, Animal Sciences, Biosciences, Biotechnology, Biology, Biochemistry, and other Applied Sciences, Veterinary Sciences, high school teachers in Natural Sciences, as well as other individuals interested in the subject.
Learning objectives:
Upon completion of this course, participants will have understood the importance of chemical composition for both fish welfare and consumer nutrition and will have been taught the commonly used methods for its analysis. They will be informed about the importance of labeling and ensuring compliance with food safety regulations and consumer information.
A. Knowledge:
B. Skills
C. Abilities
Scientific Team:
Scientific Manager of the program is Ms. Eleni Miliou Professor, Department of Animal Production Science, Agricultural University of Athens
The training program is delivered by members of the AUA academic staff of the and external collaborators:
Eleni Miliou, Professor, Department of Animal Production Science, Agricultural University of Athens
Emmanouil Malandrakis Assistant Professor, Department of Animal Production Science, Agricultural University of Athens
Evanthia Chatzoglou, Scientific Associate AUA
Trainee obligations / Training Certificate
To successfully complete the program, participants must:
After the successful completion of the program, the participants are awarded a Certificate of Education, which is issued (in English) by the Center of Continuing Education and Lifelong Learning (CCELL) of AUA.
Participants who attended but did not complete the entire program may be provided with a Certificate of Attendance
Participation fee / Discount policy
The cost of participating in the program is 150 euros and must be paid before the start of the program in order to secure participation in the program.
Discount Policy:
Interested parties deposit the above amount into the following account, in which the beneficiary is the AUA Special Research Funds Account (E.L.K.E.), necessarily stating their name and the ELKE code of the project: (Code 80213)
National Bank in the account with IBAN GR 2801100400000004001883448
The proof of deposit is attached to the submitted application electronically on the website of the Center of Continuing Education and Lifelong Learning (CCELL) of the Agricultural University of Athens (AUA)
Γλώσσα προγράμματος: Αγγλική
Διάρκεια: 50 ώρες
Μέθοδος Εκπαίδευσης: Μικτή
Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι η κ. Ελένη Μήλιου Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Σχολών Θετικών Επιστημών όπως ενδεικτικά: απόφοιτοι με πτυχίο Επιστημών της Θάλασσας, Ωκεανογραφία, Επιστημών των Ζώων, Βιοεπιστήμες, Βιοτεχνολογία, Βιολογία, Βιοχημεία και άλλες Εφαρμοσμένες Επιστήμες, Κτηνιατρικές Επιστήμες, καθηγητές σχολείων στις φυσικές επιστήμες καθώς και λοιποί ενδιαφερόμενοι για το αντικείμενο.
Εκπαιδευτικοί – μαθησιακοί στόχοι προγράμματος:
Μετά την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου, οι συμμετέχοντες θα έχουν κατανοήσει τη σημασία της χημικής σύστασης τόσο για την ευζωία των ιχθύων όσο και για τη διατροφή των καταναλωτών και θα έχουν διδαχτεί τις κοινώς χρησιμοποιούμενες μεθόδους για την ανάλυση της. Θα είναι ενήμεροι για τη σημασία της σήμανσης και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς ασφαλείας τροφίμων και ενημέρωσης του καταναλωτή.
Α. Γνώσεις:
Β. Δεξιότητες
Γ. Ικανότητες
Επιστημονική ομάδα:
Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κα Ελένη Μήλιου Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Στο πρόγραμμα διδάσκουν μέλη ΔΕΠ του ΓΠΑ και εξωτερικοί συνεργάτες:
Ελένη Μήλιου, Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Εμμανουήλ Μαλανδράκης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ευανθία Χατζόγλου, Βιολόγος (PhD) Επιστημονικός Συνεργάτης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Υποχρεώσεις εκπαιδευόμενων/Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης
Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα πρέπει:
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης, το οποίο εκδίδεται στα Αγγλικά, από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΓΠΑ.
Στους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν αλλά δεν ολοκλήρωσαν το σύνολο του προγράμματος, μπορεί να παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Κόστος Συμμετοχής / Εκπτωτική Πολιτική
Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 150 ευρώ και πρέπει να καταβληθεί πριν την έναρξη του προγράμματος προκειμένου να κατοχυρωθεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Εκπτωτική Πολιτική:
Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες καταθέτουν το ανωτέρω ποσό στον παρακάτω λογαριασμό, στον οποίο δικαιούχος είναι ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του ΓΠΑ, αναφέροντας απαραίτητα το όνομά τους και τον κωδικό ΕΛΚΕ του έργου: (Κωδικός 80213)
Εθνική Τράπεζα στο λογαριασμό με IBAN GR 2801100400000004001883448
Το αποδεικτικό κατάθεσης επισυνάπτεται στην αίτηση που υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΓΠΑ

