Εισαγωγή
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Παραγωγή, αξιολόγηση & προώθηση αποσταγμάτων, διάρκειας 12 διδακτικών ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως και θα υλοποιηθεί μέσω ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας καταγραφής των ωρών παρακολούθησης.
Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Γεώργιος Κοτσερίδης, Καθηγητής Οινολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σκοπός
Η παραγωγή αλκοολούχων ποτών είναι ένας δυναμικά εξελισσόμενος κλάδος που παρουσιάζει ιδιαίτερες προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα μας. Γενικός σκοπός του προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι καταρτιζόμενοι τις βασικές γνώσεις σε σχέση με την παραγωγή των αποσταγμάτων, την αξιολόγησή τους με βάση τα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους καθώς και εξειδικευμένες γνώσεις για την προώθηση τους.
Αναγκαιότητα προγράμματος
Οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες ώστε να είναι σε θέση να αξιολογούν τις βασικές κατηγορίες αποσταγμάτων, το τρόπο παραγωγής τους και τη νομοθεσία που διέπει τη διαδικασία παραγωγής και εμπορίας, τα χαρακτηριστικά τους καθώς και τις αρχές προώθησης και πώλησης αποσταγμάτων. Πέρα από τη θεωρητική κατάρτιση πραγματοποιούνται ακόμη μαθήματα σχετικά με την οργανοληπτική αξιολόγηση των αποσταγμάτων (γευσιγνωσία) με μια σειρά εξαίσιων και συχνά σπάνιων αποσταγμάτων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο στην παροχή των σε βάθος και ουσία γνώσεων που χρειάζεται κάθε σύγχρονος επαγγελματίας.

