Γλώσσα προγράμματος: Ελληνική
Διάρκεια: 55 διδακτικές ώρες, (2,2 ECVET)
Μέθοδος Εκπαίδευσης: εξ αποστάσεως (e-learning) εξολοκλήρου μέσω ασύγχρονης εκπαίδευσης (100% ασύγχρονη εκπαίδευση)
Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Γεώργιος Κοτσερίδης (Καθηγητής Οινολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών)
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
Εκπαιδευτικοί – μαθησιακοί στόχοι προγράμματος:
Επιστημονική ομάδα:
Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Γεώργιος Κοτσερίδης. Καθηγητής Οινολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αμπελουργία διδάσκει ο Στέφανος Κουνδουράς. Αναπληρωτής Καθηγητής του εργαστηρίου Αμπελουργίας του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Για το φυσικό περιβάλλον της αμπέλου διδάσκει ο Διονύσιος Καλύβας. Καθηγητής του τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αμπελογραφία διδάσκει ο Κωνσταντίνος Μπακασιέτας με χρόνια επαγγελματική εμπειρία στον πολλαπλασιασμό της αμπέλου.
Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα πρέπει:
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΓΠΑ.

