Παραγωγή σταφυλιών για ποιοτικούς οίνους

Γενικές Πληροφορίες

Γλώσσα προγράμματος: Ελληνική

Διάρκεια: 55 διδακτικές ώρες, (2,2 ECVET)

Μέθοδος Εκπαίδευσης: εξ αποστάσεως (e-learning) εξολοκλήρου μέσω ασύγχρονης εκπαίδευσης (100% ασύγχρονη εκπαίδευση)

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Γεώργιος Κοτσερίδης (Καθηγητής Οινολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών)

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Γεωπόνους
  • Αμπελουργούς
  • Πτυχιούχους θετικών επιστημών
  • Εργαζόμενους σε οινοποιεία
  • Φοιτητές παρεμφερών ειδικοτήτων
  • Πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • Επαγγελματίες  του κλάδου

 

Εκπαιδευτικοί – μαθησιακοί στόχοι προγράμματος:

  • Ικανότητα ανάλυσης δεδομένων για την παραγωγή ποιοτικής πρώτης ύλης
  • Ικανότητα εφαρμογής αμπελουργικών πρακτικών και γνώση του αντίκτυπο αυτών στην ποιότητα του σταφυλιού και του τελικού οίνου
  • Ικανότητα κατανόησης και αξιολόγησης της φυσιολογίας της αμπέλου, της σύσταση εδάφους, του κλίματος
  • Ικανότητα εγκατάστασης και διευθέτησης αμπελώνα, ανάπτυξης της αμπελοκαλλιέργειας για τη παραγωγή ποιοτικού σταφυλιού
  • Ικανότητα εφαρμογής μεθόδων αμπελουργίας ακριβείας

Βασικές Πληροφορίες

Επιστημονική ομάδα:

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Γεώργιος Κοτσερίδης. Καθηγητής Οινολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αμπελουργία διδάσκει ο Στέφανος Κουνδουράς. Αναπληρωτής Καθηγητής του εργαστηρίου Αμπελουργίας του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Για το φυσικό περιβάλλον της αμπέλου διδάσκει ο Διονύσιος Καλύβας. Καθηγητής του τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αμπελογραφία διδάσκει ο Κωνσταντίνος Μπακασιέτας με χρόνια επαγγελματική εμπειρία στον πολλαπλασιασμό της αμπέλου.

Υποχρεώσεις εκπαιδευόμενων/Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα πρέπει:

  • να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την τελική εξέταση, η οποία θα περιλαμβάνει ερωτήσεις αντιστοίχισης, ορθών απαντήσεων, πολλαπλής επιλογής ή αληθούς/ψευδούς δήλωσης.
  • να έχουν καταβάλει το σύνολο των διδάκτρων.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΓΠΑ.

 

 

Παραγωγή σταφυλιών για ποιοτικούς οίνους

Αναλυτικά

Παραγωγή σταφυλιών για ποιοτικούς οίνους

Εκπαιδευτές

2105294091
kalivas@aua.gr
Καθηγητής
Είναι πτυχιούχος γεωπόνος Α.Γ.Σ.Α., ενώ φοίτησε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακό […]
--
--
Αναπληρωτής Καθηγητής
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970. Είναι πτυχιούχος Γεωπονίας (κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής) του Α.Π.Θ., κάτοχος […]
2105294719
ykotseridis@aua.gr
Καθηγητής
Ο Δρ Γιώργος Κοτσερίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1969. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται […]
 800 €
Γενικές Πληροφορίες
Αναλυτικά
Εκπαιδευτές
Ημερομηνίες - Διάρκεια
Έναρξη Προγρ:
Erly Entry:
Λήξη Εγγραφών:
Διάρκεια: 2 μήνες
55 Ώρες
Χαρακτηριστικά
ECTS: 2.2
Γλώσσα:  
Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το ΚΕΔΙΒΙΜ αποτελεί Μονάδα του ΓΠΑ, που εξασφαλίζει το συντονισμό και τη διεπιστημονική συνεργασία στην ανάπτυξη προγραμμάτων επιμόρφωσης, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, κατάρτισης και εν γένει δια βίου μάθησης, με βάση το εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για τη Δια Βίου Μάθηση
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο